25.01.2018   3 kommenttia Kategoria: Muut juhlapöydän kakut,  Pullat, munkit ja donitsit,  Täytekakut,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Laskiaisen siilikakku


Ruokakaupoissa on pikku hiljaa nähtävissä alkutalven herkuttelusesongin saapuminen: laskiaispullat ovat täällä! Sympaattinen siilikakku on saapunut herättämään mielihaluja tuon kermavaahdolla täytetyn ihanuuden suhteen. Muutama vuosi sitten Kinuskit leipoivat innolla siilipullia ja nyt on vuorossa ”emosiili”, joka käy näyttävyytensä puolesta vaikka täytekakusta.

Kinuskikissa on leiponut vuosien saatossa laskiaispullaa monissa mauissa ja muodoissa. Perinteisen laskiaispullan ja nämä erilaiset muunnelmat löydät artikkelista laskiaispulla ja muut laskiaisen herkut.

Vinkki: Pullien leipomista voi helpottaa jakamalla tekemisen kahteen päivään. Lukaise tarkemmat vinkit yön yli kohotettavasta pullataikinasta.

3 kappaletta

Taikina:
200 g voita
5 dl täysmaitoa
50 g hiivaa
2 dl sokeria
2 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
1 muna
17-18 dl Myllyn Paras erikoisvehnäjauhoja

Silmiksi:
kuivattuja taateleita

Pinnalle ennen paistoa:
1 muna

Täyte:
n. 250 g mansikkahilloa
3 dl kuohukermaa
1 ½ tl sokeria
1 ½ tl vaniljasokeria
1 rkl vaniljakreemijauhetta


Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Sekoita maitoon sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää noin puolet jauhoista desilitra kerrallaan ja vatkaa taikinaa hetken aikaa. Sekoita taikinaan vähitellen loput jauhoista kädellä tai yleiskoneen taikinakoukulla vaivaten. Lisää voisula, kun jauhoja on jäljellä noin kolmasosa. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista ja kädestä (tai taikinakoukusta).

Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi. Mikroaaltouuni on hyvä ja vedoton kohotuspaikka. Esilämmitä mikro kuumentamalla siellä mukillinen vettä. Nosta taikinakulho vesimukin tilalle ja pidä mikro pois päältä.

Jaa taikina kolmeen yhtä suureen palaan. Leivo jokaisesta palasta tasainen ”limppu”.

Laita pellille leivinpaperin päälle. Nipistä yksi reuna teräväksi siilin kuonoksi. Leikkaa taatelit kahtia ja paina taatelinpuolikkaat silmiksi.

Leikkaa saksilla pintaan piikkejä. Anna kohota noin 20 minuuttia. Älä peitä liinalla, jotta piikit eivät menetä muotoaan. Voitele kevyesti munalla, varo painamasta piikkejä alas. Varmista vielä tässä vaiheessa, että silmät ovat kunnolla upotettuina paikoilleen.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Suojaa tarvittaessa foliolla, jotta pinta ei pääse palamaan. Anna jäähtyä ritilän päällä. Leikkaa päällinen pois siten, että pohjaksi jää noin kaksikolmasosaa korkeudesta.

Levitä pohjan päälle mansikkahilloa. Mittaa kerma ja sokerit kulhoon. Vatkaa vaahdoksi ja siivilöi vaahdotuksen aikana joukkoon vaniljakreemijauhe. Laita kermavaahto pursotuspussiin, jossa on iso tähtitylla. Pursota kermaa paksuksi kerrokseksi mansikkahillon päälle.

Nosta kansi peitoksi. Tarjoile mieluiten heti täyttämisen jälkeen.

Yhteistyössä Myllyn Paras

mp_logo

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
Ei vielä tassutuksia
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin kesäarvonta



Nordic Waren kullanhohtoinen Jubilee Loaf -vuoka edustaa uusinta muotoilua ja on yksi Kinuskikissan Toivepuodin tähtituotteista. Osallistu Toivepuodin kesäarvontaan ja voit voittaa vuoan itsellesi.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat