Laktoosittoman valkosuklaan puuttuminen markkinoilta on harmittavaa ja kummallista. Kun laktoosittomia tuotteita löytyy nykyään niin laajasti, on ihmeellistä, että tätä ilmiselvää aukkoa ei ole mikään valmistaja täyttänyt. Lähin vaihtoehto on valkoinen riisisuklaa, mutta maun puolesta se on aivan eri tuote.
Olen kerran aikaisemminkin tehnyt laktoositonta valkosuklaata itse, mutta nyt onnistuin mielestäni vielä paremmin. Ehkä salaisuutena oli se, että pelkän kaakaovoin sijaan käytin myös kookosöljyä. Se vaikutti myönteisesti makuun eikä vähäpätöinen seikka ole sekään, että kookosöljy on kaakaovoita edullisempaa. Karpalojauhe antoi suklaan makeudelle miellyttävästi tasapainoa. Vaihtelevia makuelämyksiä saisi pienilläkin muutoksilla, esimerkiksi vaihtamalla vaniljauutteen appelsiiniuutteeseen tai karpalon tyrniin.
Birgit: siitä tulee makua, ehkä myös hieman rakennetta. Mietin voisiko mantelijauhe ajaa vähän samaa funktiota?