Lakritsimassa on versio aiemmin julkaistusta toffeemassan ohjeesta. Se on tehty mustista fudgekarkeista, joita löytyy isojen ruokakauppojen irtokarkkihyllystä.
Annoksesta riittää yhden pyöreän kakun (halkaisija 24-26 cm) kuorruttamiseen.
Ainekset:
600 g lakritsifudgeja (irtokarkkihyllystä)
½ dl kuohukermaa
Laita fudget ja kerma kattilaan.
Kuumenna keskilämmöllä (esim. asteikolla 1-6 taso 4). Karamellien sulaessa ja pehmentyessä voit pilkkoa niitä lastalla. Sekoita, kunnes fudget ovat sulaneet tasaiseksi seokseksi. Ota tämän jälkeen heti liedeltä, jotta seos ei sitkisty.
Vuoraa astia leivinpaperilla ja kaada seos siihen. Nosta jääkaappiin ja anna kovettua. Kuorrutteen voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä.
Ota massa huoneenlämpöön 2-3 tuntia ennen kaulimista. Näin massa pehmenee ja kauliminen helpottuu. Voit painella massaa alustaa vasten ennen kaulimista.
Kauli massa tomusokeroidulla alustalla levyksi.
Nosta kuorrute kakun päälle ja tasoittele sen ympärille. Lue tarkemmat vinkit ohjeesta kaulittavalla massalla kuorruttaminen.
Tuuli Koo: kiitti! Hopeatoffeeta on joku Kinuski muistaakseni kokeillutkin. Hopeatoffeen rakenne on kovempaa, joten se vaikuttaa massan koostumukseen (tulee jäykempää). Siksi laittaisin hieman enemmän kermaa, olisiko 3/4 dl?