Lakritsijäätelö syntyy 10 minuutissa (+ pakastus) muutamista raaka-aineista. Tämä kylmä herkku onnistuu myös vegaanisena ja gluteenittomana. Lakritsijäätelölle sen luonteen antavat raakalakritsijauhe (maku) ja musta tahini (väri). Kumpaakin löydät hyvin varustetuista ruokakaupoista. Tahini on tehty mustista seesaminsiemenistä ja siinä on hieman paahteinen, pähkinäinen maku. Se värjää tehokkaasti ja luonnollisesti ja antaa jäätelölle lakritsin makua mukailevan sävyn.
Julia: nesteen ongelma on lähinnä se, että jäätelöstä tulee kiteistä. Pienessä mittakaavassa voi nestettä kuitenkin olla mukana. Esimerkkinä Baileys-jäätelö (https://www.kinuskikissa.fi/baileys-jaatelo), jonka osalta nestemäisyys on ratkaistu vaahdottamalla likööri kerman kanssa. Salmiakkimixeri on voimakkaan makuista, huomattavasti pienempi määrä riittäisi. Vähän joudut nyt soveltamaan, ei ole suoraan antaa sulle ohjetta mittasuhteista. Pitäisi itsekin ensin testata. 😊