kuukauden_vinkki_kesakuu

Kesäkuun vinkki

Tavallisissa paperisissa muffinssivuoissa paistetuista muffinsseista tahtoo tulla matalia ja toisinaan osa munffissitaikinasta valuu paiston aikana vuoasta ulos. Ratkaisu nro 1 on muffinssipelti. Muffinssipellin kolot voi täyttää huoletta kukkuralleen. Muffinssit kohoavat kauniin muhkeiksi. Paperivuokiakaan ei sovi unohtaa: niitä voi tiputella koloihin ennen täyttämistä. Näin säästyy sekä voitelu- että tiskausvaivalta.

Mikäli muffinssipeltiä ei ole käytettävissä, käy hyvänä kakkosvaihtoehtona myös paperiset leivosvuoat (itse olen käyttänyt Bruno-merkkisiä). Ne ovat jämäkämpää materiaalia ja kestävät uunissa paremmin muodossaan. Amerikan muffinssivuoatkin käyvät – tosin ne ovat kooltaan isompia.

Suolaisiin munffisseihin paperi jää usein tiukasti kiinni. Ne kannattaakin paistaa muffinssipellissä ilman paperivuokia. Muffinssipellin voitelu käy kätevästi sivelemällä pullasudilla koloihin juoksevaa margariinia tai öljyä. Vaihtoehtoisesti voit vuorata kolot leivinpaperin palasilla.

Tietenkään ei sovi unohtaa myöskään silikonisia apuvälineitä. Markkinoilta löytyy silikonisia muffinssivuokia ja -peltejä. Lopputulos on sama kuin muffinssipellillä eikä paperista vuokaa tai voitelua tarvita tarttumattoman pinnan ansiosta lainkaan.

Muffinssit-osiosta löytyy paljon variaatioita hyväksi havaitusta suklaamuffinssiohjeesta (esimerkiksi minttusuklaamuffinssit). Ohjeella tulee sopivan kokoinen taikina yhteen 12 muffinssin muffinssipeltiin.