Helmikuun vinkki

Tätä vinkkiä on tullut useilta Kinuskeilta ja ajattelin antaa sille nyt huomiota kuukauden vinkin muodossa, sillä kikka on hyvä ja toimii! Harmittavan usein juustokakun kiilteen kanssa käy ikävä vuotoilmiö eli mehusta tehty kiille vuotaa vuoasta ulos. Vuodon aiheuttaja saattaa löytyä täytteen ja vuoan reunan väliin jääneestä raosta tai neste tihkuu lukon kohdalla olevasta saumasta. Seurauksena ”vesivahinko” jääkaapissa. 🙁

Ratkaisu: anna kiilleliemen hyytyä rauhassa ennen täytteen päälle kaatamista. Kuvista näet, miten paksuksi – kiisselimäiseksi – kiille saa muuttua ennen vuokaan kaatamista. Nopeuta hyytymistä nostamalla kattila kylmään vesihauteeseen tai jääkaappiin. Sekoittele välillä, jotta seos hyytyy tasaisesti.