09.12.2011   7 kommenttia Kategoria: Kuukauden vinkki

Itse tehdyt konvehdit


Joulukuun vinkki

Tässä kuussa ajattelin muistutella ja vinkata itse tehtyjen konvehtien helppoudesta. Yksinkertaisimmillaan tavallinen suklaa (tumma, maito- tai valkosuklaa) sulatetaan ja mukaan sekoitetaan esimerkiksi kuivattuja marjoja (kuvassa puolukoita), pähkinärouhetta tai valmista karkkimurskaa (turkinpippuri, wiener nougat, tuttifrutti). Seos lusikoidaan konvehtivuokiin, jähmetetään jääkaapissa ja konvehdit napautetaan irti muoteista.

Jo yksin kaunis muotti tekee konvehdin syömisestä juhlavan hetken. Kun mukaan vielä liittää omia makuja, niihin saa oman käden leiman.

Jos haluaa alkaa tehdä konvehteja oikein ammattimaisemman kaavan mukaan, kannattaa tutustua temperointiohjeeseen. Käytännössä temperointi kaupan suklailla on melko haastavaa. Itse olen onnistunut siinä vaihtelevasti. Temperoinnin suurin käytännön etu on se, että temperoidusta suklaasta tehtynä suklaat voi säilyttää huoneenlämmössä. Ilman temperointia suklaa pehmenee ja säilyy huonosti. Silloin oikea osoite on jääkaappi.

Lisää konvehti-ideoita ja -tietoutta löydät Konvehdit ja makeiset -osiosta.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
3 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat