Kääretorttu ja etenkin sen fiinimpi versio, unelmatorttu, ovat olleet aikanaan suosittuja juhlaleivonnaisia. Ja miksipä ei, sillä kaakaon makuinen kääretorttupohja ja kreemimäinen täyte ovat yksinkertaisuudessaan toimivia ja tosi herkullisia.

Pyörää ei tarvitse keksiä uudelleen, vaikka tekeekin jotain päällepäin uuden näköistä. Kerroskakun jokainen osanen on eräänlainen unelmatorttu, joka on rullattu hieman perinteisestä poikkeavalla tavalla. Tämä on näppärä tapa rakentaa täytekakku ja kakkupala on todella kaunis, kun se koostuu ohuista pystysuuntaisista täyteväleistä.

Aivan perinteinen ei toki täytekään ole. Unelmatortun täyte koostuu suurimmaksi osaksi voista ja sokerista, mutta tässä kakussa rahkalla on iso rooli maun antajana. Voin ja vaniljakreemijauheen ansiosta koostumus on kuitenkin hyvin jämäkkä. Tämä mahdollistaa kakkujen nostamisen päällekkäin ilman tukirakenteita.

Prinssi Harry ja Meghan Markle vihitään Britanniassa tulevana lauantaina 19.5. Kinuskikissa on mukana kuninkaallisessa häähumussa ja omistaa kakun vihkiparille!