17.05.2018   19 kommenttia Kategoria: Kesä,  Täytekakut,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Pähkinätön

Kuninkaallinen kerroskakku


Kääretorttu ja etenkin sen fiinimpi versio, unelmatorttu, ovat olleet aikanaan suosittuja juhlaleivonnaisia. Ja miksipä ei, sillä kaakaon makuinen kääretorttupohja ja kreemimäinen täyte ovat yksinkertaisuudessaan toimivia ja tosi herkullisia.

Pyörää ei tarvitse keksiä uudelleen, vaikka tekeekin jotain päällepäin uuden näköistä. Kerroskakun jokainen osanen on eräänlainen unelmatorttu, joka on rullattu hieman perinteisestä poikkeavalla tavalla. Tämä on näppärä tapa rakentaa täytekakku ja kakkupala on todella kaunis, kun se koostuu ohuista pystysuuntaisista täyteväleistä.

Aivan perinteinen ei toki täytekään ole. Unelmatortun täyte koostuu suurimmaksi osaksi voista ja sokerista, mutta tässä kakussa rahkalla on iso rooli maun antajana. Voin ja vaniljakreemijauheen ansiosta koostumus on kuitenkin hyvin jämäkkä. Tämä mahdollistaa kakkujen nostamisen päällekkäin ilman tukirakenteita.

Prinssi Harry ja Meghan Markle vihitään Britanniassa tulevana lauantaina 19.5. Kinuskikissa on mukana kuninkaallisessa häähumussa ja omistaa kakun vihkiparille!

Kääretorttu-hääkakku

Vinkit:

  • Kukkakaupasta hankitut ruusut eivät ole syötäviä, mutta voit hyödyntää niitä koristelussa, kun työnnät ne kakkuun juomapillin sisällä. Paksuvartiset yksittäisruusut mahtuvat varmimmin ns. pirtelöpillien sisälle. Ruukkuruusuissa on ohuemmat varret, joten niiden kanssa käyvät tavalliset juomapillit. Kiitos tästä vinkistä kuuluu nimimerkki pellavapaidalle!
  • Tämä kakku sopii erinomaisesti myös pakastettavaksi, mikä helpottaa isoihin juhliin valmistautumista. Voit pakastaa kakun täytettynä (kts. ohjeessa kohta, jossa on mainittu pakastimeen siirtäminen) ja kuorruttaa juhlia edeltävänä päivänä.

30 hengelle

Kääretorttupohjat (3 kpl):
9 munaa
4 ½ dl sokeria
3 dl perunajauhoja
6 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta

Irish cream -täyte:

700 g Valio maustettua rahkaa, Irish cream & coffee
350 g Valio voita
2 ½ dl tomusokeria
1 ¼ dl vaniljakreemijauhetta

Kuorrute:
300 g Valio maustettua rahkaa, Irish cream & coffee
200 g Valio voita
2 dl tomusokeria
¾ dl vaniljakreemijauhetta

Suklaapursotus:
75 g tummaa suklaata
100 g Valio maustettua rahkaa, Irish cream & coffee
¾ dl Valio kuohukermaa

Koristelu:
ruusuja
pillejä


Ota täytteen ja kuorrutteen rahka ja voi huoneenlämpöön pehmenemään hyvissä ajoin ennen valmistamista.

Koko pohjataikinan valmistaminen vaatii hyvin ison kulhon. Voit tarvittaessa tehdä yhden pohjan erikseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhoseos vaahtoon pienissä erissä nuolijalla käännellen. Levitä kolmannes taikinasta pellille leivinpaperin päälle. Paistaa 200 asteessa 8-10 minuuttia. Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle heti uunista ottamisen jälkeen. Irrota leivinpaperi pohjasta. Saat estettyä pinnan repeilyn, kun esikäärit levyn heti lämpimänä rullalle ja annat jäähtyä liinalla peitettynä.

Paista kaksi muuta pohjaa samaan tapaan.

Yhdistä täytteen rahka ja voi keskenään vatkaimella sekoittaen. Lisää joukkoon tomusokeri ja vaniljakreemijauhe. Kreemijauhe sitoo rakennetta.

Avaa rullalle käärityt torttupohjat ja levitä päälle täyte. Leikkaa levyt pituussuunnassa neljään osaan, jolloin saat yhteensä 12 suikaletta.

Kääri suikale rullalle ja jatka kierittämällä ympärille lisää suikaleita. Kun rulla kasvaa isommaksi, voit nostaa sen pystyyn tarjoilulautaselle ja lisätä uudet suikaleet siinä. Muodosta yhteensä kolme kakkua, joiden halkaisijat ovat noin 19,5 cm, 14,5 cm ja 9,5 cm. Nosta kakut jääkaappiin (tai pakastimeen) jähmettymään hetkeksi.


Valmista kuorrute samaan tapaan kuin edellä täyte. Levitä kuorrute samantien kakun pinnalle ohueksi, peittäväksi kerrokseksi. Kuorrutetta ei tarvitse levittää kahden isomman kakun keskelle, koska se osa peittyy päälle tulevalla kakulla. Jos kuorrute on liian jäykkää levitettäväksi, voit pehmittää sitä lämmittämällä varoen mikrossa miedolla lämmöllä tai kuumassa vesihauteessa. Nosta kakut jääkaappiin, jotta pinta jähmettyy.

Nosta kakut lastan avulla päällekkäin.

Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä tai kuumassa vesihauteessa. Sekoita ohuena nauhana koko ajan vatkaimella hyvin sekoittaen rahkan joukkoon. Lisää kerma, jotta rakenne notkistuu. Laita suklaatahna pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla (koko 7 mm). Pursota pieniä palleroita jokaisen kerroksen alareunaan.

Koristele kakku hieman ennen tarjoilua ruusuilla. Leikkaa ruusuista varret pois, jätä vartta kuitenkin noin 5 cm:n pätkä. Leikkaa juomapilleistä tätä sentin tai pari pidempiä pätkiä. Työnnä ruusu pillin sisään ja sitten pillin kanssa kakkuun.

Yhteistyössä Valio

VALIO_logo_RGB53mm_12997_16

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
27 tassutusta

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Toivepuodin kesäarvonta



Kesäarvonnassa esitetään ajankohtainen leivontakysymys ja arvotaan vastanneiden kesken Toivepuodin tuotepaketti, joka sisältää päivänvarjo-coktailtikkuja, hopeisia tähtikoristeita, leveää reunakalvoa ja Haganolin salmiakkimixeriä.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit