25.05.2011   37 kommenttia Kategoria: Täytekakut
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Leijonien kultakakku


kultakakku1kultakakku2kultakakku3kultakakku4kultakakku5

Moni on kysellyt, aikooko Kinuskikissa huomioida blogissaan kiekko-Leijonien suuremmoista saavutusta. No TODELLAKIN! Kissahan on ollut kaukaisessa nuoruudessaan lätkäfani henkeen ja vereen. Suomen ensimmäinen kiekkokulta -95 pisti tytön pään totaalisen sekaisin. 🙂 Kissa tuntee lievää ikäkriisiahdistusta miettiessään, että tapauksesta on JO 16 vuotta aikaa. Mutta nyt siis oli korkea aika tuoda poika kotiin ja olihan se komeaa napata kulta toistamiseen juuri Ruotsilta. Melkein voisi sanoa, että hyvää kannattaa odottaa.

Leijonat ansaitsevat siis muistamisen ja kakun makumaailmaa miettiessäni vain paras kelpasi. Taivas varjele - kullanruskea toffeemassa yhdessä rahkatäytteiden kanssa oli kyllä vastustamaton yhdistelmä. Itse asiassa en muista pitkään aikaan syöneeni mitään kakkua yhtä paljon kuin tätä, vaikka omatekoiset leivonnaiset ovatkin tässä "ammatissa" lähes arkipäivää.

Onnea mestareille!

Mustikka-sitruunakakku toffeekuorrutteella

Pohja:
5 munan sokerikakkupohja

Kostutus:
2 ½ dl sitruunalimsaa tai appelsiinimehua

Täytteet:
4 dl vispikermaa
200 g sitruunarahkaa
½ ps (á 79 g) sitruunakiisselijauhetta
100 g mustikoita tuoreina tai jäisinä (tai muita marjoja, kuten mansikoita)
1 ps (á 87 g) vaniljakastikejauhetta

Pinnalle:
vaniljarahkaa tai kermavaahtoa

Kuorrutus:
toffeemassa

Koristeet:
valkoista sokerimassaa
sinistä pastaväriä (royal blue)
sokerikuorrutetta tuubissa
1 Kick-patukka


Valmista sokerikakkupohja erillisen ohjeen mukaan. Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa se kolmeen osaan.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Jaa vaahto kahteen kulhoon. Sekoita toiseen puolikkaaseen sitruunarahka ja sitruunakiisselijauhe. Sekoita toiseen mustikat ja vaniljakastikejauhe.

Nosta ensimmäinen pohja tarjoilulautaselle ja kostuta se sitruunalimsalla tai mehulla. Levitä päälle sitruunatäyte. Nosta päälle seuraava pohja, kostuta ja levitä mustikkatäyte. Aseta päällimmäiseksi viimeinen pohja ja kostuta.

Sivele kakun pintaan ohut kerros kermavaahtoa tai vaikkapa vaniljarahkaa tasaiseksi tarttumapinnaksi kuorrutteelle.

Kauli massa levyksi ja nosta kakun päälle. Tasoittele reuna ja leikkaa ylimääräinen kaistale pois. (Tarkemmat ohjeet kaulittavalla massalla kuorruttamisesta löydät marsipaaniohjeesta.) Säästä jäljelle jäänyttä kuorrutetta koristeita varten.

Värjää osa sokerimassasta siniseksi. Kauli valkoinen sokerimassa ohueksi levyksi ja leikkaa siitä kolmion muotoinen pala. Leikkaa myös ohuet nauhat, joista voit muotoilla kirjaimet S U O M I.

Kauli sininen sokerimassa levyksi ja leikkaa siitä logon yläosa ja ohuet nauha kolmion reunoille. Liimaa nauhat ja kirjaimet paikoilleen sokerikuorrutteella.


Kauli osa ylijääneestä toffeekuorrutteesta levyksi ja ota siitä muotilla kirjaimia. Voit muotoilla kuorrutteesta myös leijonan Suomi-logon keskelle. Asettele kirjaimet/leijona valkoisen osan päälle. Nosta koriste kakun pinnalle.

Muotoile lopuksi Kick-patukasta tasainen pallo ja litistä se kiekon muotoon. Aseta Suomi-logon päälle.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
2 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat