Voisi ajatella, että kaikki kakkumaut on jo keksitty, mutta onneksi näin ei ole! Tässä kakussa esittelen tahinin eli paahdetuista seesaminsiemenistä valmistetun tahnan. Olen käyttänyt tahinia aiemmin itämaisissa ruoissa (blogiresepteistä falafel-pyöryköissä). Koko Suomi Leipoo -ohjelmassa sitä käytettiin jäätelössä. Ja nyt rohkaistuin kokeilemaan, miten se istuisi makeaan täytteeseen. Visioni oli yhdistää tahini tummaan sokeriin, jonka kinuskinen aromi täydentäisi tahinin paahteisuutta. Kyllä! Tämä oli jotain uutta, mutta ei kuitenkaan liian erikoista. Hyvin herkullista!

Tahini muistuttaa ulkonäöltään ja maultaan maapähkinävoita. Siinä on mukana myös suolaa. Vertaus maapähkinävoihin on sikäli aiheellinen, että maku voi jakaa mielipiteitä. Toisaalta itse en niin paljon välitä maapähkinävoista ja kuitenkin tähän rakastuin. Lasten keskuudessa voi olla hajontaa mielipiteissä.

Tämä oli ihana kakku tehdä, koska maun lisäksi koristelussakin sain kokeilla jotain uutta. Olen pitkään haaveillut tällaisesta monia pursotustyylejä yhdistävästä kakusta ja nyt tuli oikea hetki testata sitä. Samalla pääsivät erilaiset tyllat käyttöön! Usein tämän tapaisissa pursotuksissa on käytössä sokerikreemi, jolla saa kaikkein upeinta jälkeä. Itse en mielelläni käytä sitä isoilla pinnoilla, koska kakusta tulee liian tuhti. Kermavaahto sopii paljon paremmin tahinitäytteen kanssa – ja on suositeltava sen neutraalina lisukkeena.

Kakun leipomisesta ja pursotuksista löydät videon Kinuskikissan Instagram-profiilin kohokohdista.