02.08.2019   3 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kesä
Erityisruokavaliot: Munaton,  Pähkinätön

Kukkiva mustikkakakku


Nyt hemmotellaan mustikan ystäviä! Vaikka mustikkasato uhkaa tänä vuonna jäädä laihaksi, riittää tähän kakkuun pienempikin saalis, koska mustikat ovat sattumina vaniljatäytteen joukossa. Ne on myös helppo korvata muilla suosikkimarjoilla, kuten herukoilla tai vadelmilla. Mitä happamampi marja sitä vähemmän niitä tarvitaan sopivan makeustasapainon säilyttämiseksi.

Koristeluun kannattaa kesällä hyödyntää luonnonkukkia, joista löytyy paljon syötäväksi sopivia vaihtoehtoja. Orvokit kukkivat läpi kesän ja myös maitohorsma kukkii vielä paikoin komeasti. Isommista ruokakaupoista syötäviä kukkia löytää vihannesosalta, mikä helpottaa kaupungissa asuvan elämää. Täältä löydät luettelon syötävistä kukista.

Hyydykekakun voi valmistaa hyvissä ajoin. Se säilyy jääkaapissa useita päiviä.

  • Pohja:
  • 200 g Oreo-keksejä
  • 50 g voita
  • Täyte:
  • 7 liivatelehteä
  • 4 dl kuohukermaa
  • 750 g vaniljavanukasta *)
  • ¼ dl sokeria
  • ½ dl vettä
  • 5-6 dl (pensas)mustikoita
  • Kiille:
  • 3 liivatelehteä
  • 4 dl laimennettua mustikkamehua
  • violettia pastaväriä
  • Koristelu:
  • muutama pala valkosuklaata
  • tummia viinirypäleitä
  • mustikoita
  • syötäviä kukkia
  • mintunlehtiä

*) Voit käyttää jälkiruokavanukkaita tai 500 g:n tölkeissä myytävää paksua vaniljakastiketta (Valio Vanilla).

  • Murskaa Oreot tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä keksimurskan kanssa. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa reuna kalvolla tai sipaise siihen öljyä saadaksesi kakun irtoamaan siistimmin. Painele keksiseos vuoan pohjalle.
  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaniljavanukas ja sokeri. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita rauhallisesti vatkaten täytteeseen. Kaada täytettä vuokaan ja ripottele samalla joukkoon mustikoita. Peitä pinta täytteellä. Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia ennen kiillettä.
  • Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Laimenna mustikkamehua sopivan läpikuultavaksi. Värjää halutessasi pastavärillä violetiksi. Kuumenna puoli desilitraa mehusta kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Yhdistä lopun mehun kanssa. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa tai jääkaapissa välillä sekoitellen, kunnes seos hieman paksuuntuu. Kaada sitten täytteen päälle. Anna kiilteen jähmettyä jääkaapissa pari tuntia.
  • Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Laita valkosuklaa pieneen pakastuspussiin ja sulje huolellisesti pussinsulkijalla. Laske astiaan niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee ja laita pussi veteen, kunnes suklaa on sulanut. Leikkaa kulmaan aukko ja pursota raitoja kiilteen päälle. Viimeistele koristelu halkaistuilla viinirypäleillä, mustikoilla, syötävillä kukilla ja yrteillä.

Resepti on julkaistu myös Unelmien Talo&Koti -lehdessä numerossa 7/2019.

Valmistusaika: 5 t

Vaikeusaste: Keskitaso

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
17 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Toivepuodin syysarvonta



Syysarvonnan palkintoina on Premium kaakaota, toffeearomia, vaniljatahnaa ja kettupillejä.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat