01.04.2019   20 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kevät,  Pääsiäinen
Erityisruokavaliot: Munaton,  Pähkinätön

Kolmen sitruksen kakku


Sitruuna edustaa minulle kevään makua. Tässä kakussa sitrusta onkin triplasti mukana! Olen pitkään haaveillut juuri tällaisen kakun leipomisesta ja haluan juhlistaa kakulla kevään koittamista. Raikkaat kerrokset täydentävät toisiaan ja muodostavat pirteän väriyhdistelmän. Jos haluat tehdä kakusta vain kahden täytteen version, jätä silloin joko sitruuna- tai limekerros pois.

Pohja:
180 g digestivekeksejä
75 g voita

Appelsiinitäyte:
3 liivatelehteä
1 appelsiinin kuoriraaste
2 dl vispikermaa
oranssia pastaväriä
400 g appelsiinirahkaa
2 rkl sokeria
1 dl appelsiinimehua

Sitruunatäyte:
3 liivatelehteä
1 sitruunan kuoriraaste
2 dl vispikermaa
keltaista pastaväriä
200 g maitorahkaa
200 g sitruunatuorejuustoa
2 dl sokeria
1 dl sitruunamehua

Limetäyte:
2 ½ liivatelehteä
2 limen kuoriraaste
2 dl vispikermaa
vihreää pastaväriä
200 g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
½ dl limemehua

Koristelu:
rikottuja suklaamunia
limeviipaleita
kumkvatteja
makeisia
syötäviä kukkia
pistaasipähkinöitä
mintunlehtiä


Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Kierrä reunan suojaksi reunakalvo tai sipaise vuoan sisäreunaan öljyä helpottaaksesi kakun irrottamista. Tässä on käytetty vuokaa, jonka halkaisija on 24 cm. Tarvitset vuoan jatkeeksi reunakalvon, jonka korkeus on 8 cm. Voit myös valita isomman vuoan, jolloin kakku jää matalammaksi.

Murskaa digestivet tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä keksimurskan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle.

Laita appelsiinitäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Raasta kuori. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahdotuksen aikana joukkoon oranssia väriä. Yhdistä appelsiinirahka, sokeri ja kuoriraaste. Purista appelsiinimehu. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivatemehu rahkan joukkoon. Yhdistä kermavaahdon kanssa. Levitä täyte vuokaan ja anna jähmettyä noin tunti ennen seuraavaa kerrosta.

Laita sitruunatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Raasta kuori. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahdotuksen aikana joukkoon keltaista väriä. Yhdistä rahka, sitruunatuorejuusto, sokeri ja kuoriraaste. Purista sitruunamehu. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivatemehu rahkaseoksen joukkoon. Yhdistä kermavaahdon kanssa. Levitä täyte vuokaan ja anna jähmettyä vähintään tunti ennen seuraavaa kerrosta.

Laita limetäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Raasta 2 limen kuori. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahdotuksen aikana joukkoon vihreää väriä. Yhdistä rahka, tuorejuusto, sokeri ja kuoriraaste. Purista limemehu. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivatemehu rahkaseoksen joukkoon. Yhdistä kermavaahdon kanssa. Levitä täyte vuokaan ja anna kakun jähmettyä vielä noin 3 tuntia.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele esimerkiksi suklaamunan kuorilla, limeviipaleilla, halkaistuilla kumkvateilla, makeisilla, kukilla, pistaasipähkinärouheella ja mintunlehdillä.

Resepti on julkaistu myös Unelmien Talo&Koti -lehdessä numerossa 3/2019.

Valmistusaika: 6 t

Vaikeusaste: Keskitaso

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
53 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat