Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
VerkkokauppaYhteisöVideot
Kinuskikissa
 

Kinuskipupun porkkanakakku

10.3.2013

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2013/03/porkkanakakku-1.jpg
90 min Keskitaso 20 henkilölle 133

Avainsanat

PorkkanakakkuValkosuklaa

Ainesosat

PorkkanaSitruuna/appelsiini/limeSuklaa

Kategoriat

KahvikakutMuut juhlapöydän kakutPääsiäinen

Tykkäsitkö?

Kirjaudu sisään arvostellaksesi reseptin.
(44)

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Kauppalista

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Jaa

undefined

Appelsiini-porkkanakakku

Muunna reseptiämukaan.
20HENKILÖLLE 20 HENKILÖLLE
20 henkilölle

Taikina

4 dl porkkanaraastetta (4 dl tulee n. 4 porkkanasta)

2 appelsiinin kuoriraaste

200 g voita tai margariinia

3 dl fariinisokeria

3 munaa

3 1/2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

2 tl kardemummaa

1 rkl vaniljasokeria

Kuorrutus

300 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl tuorepuristettua appelsiinimehua

150 g valkosuklaata

Pinnalle

hasselpähkinärouhetta

oranssia sokerimassaa

Kinuskikissan ruohonvihreää vaniljamassaa

Tarvikkeet

irtopohjavuoka (sisä 23 cm, ulko 24 cm)   

raastin   

kakkutikku   

jäähdytysritilä   

undefined

Appelsiini-porkkanakakku

Muunna reseptiämukaan.
20HENKILÖLLE 20 HENKILÖLLE
20 henkilölle

Taikina

4 dl porkkanaraastetta (4 dl tulee n. 4 porkkanasta)

2 appelsiinin kuoriraaste

200 g voita tai margariinia

3 dl fariinisokeria

3 munaa

3 1/2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

2 tl kardemummaa

1 rkl vaniljasokeria

Kuorrutus

300 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl tuorepuristettua appelsiinimehua

150 g valkosuklaata

Pinnalle

hasselpähkinärouhetta

oranssia sokerimassaa

Kinuskikissan ruohonvihreää vaniljamassaa

Tarvikkeet

irtopohjavuoka (sisä 23 cm, ulko 24 cm)   

raastin   

kakkutikku   

jäähdytysritilä   

Vinkki

  • Porkkanaan ei ole syytä suhtautua ennakkoluuloisesti makean kakun raaka-aineena. Kakku ei maistu porkkanalle, mutta raaste tuo siihen ihanaa mehevyyttä.
  • Tuorejuustokuorrutus kuuluu perinteiseen porkkanakakkuun ja lisää kakun näyttävyyttä. Kokeilkaapa kuitenkin joskus tarjoilla porkkanakakku aivan uunituoreena, vielä lämpimänä – ja ilman kuorrutetta. Se on taivaallista niinkin!
  • Appelsiini antaa kakulle pikantin makuvivahteen. Perinteiseen porkkanakakkuun se ei kuulu, joten voit katsastaa täältä klassisen porkkanakakun reseptin.
  • Appelsiinimehun sijaan kuorrutteeseen voi sekoittaa purkillisen vauvojen hedelmäsosetta (esimerkiksi mangoa). Kuorrutteeseen tulee näin kivasti keltaista väriä ja erilaista makua.

Ohje

Klikkaa palluraa edetessäsi! Piilota kuvat

Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 24 cm).

POHJA. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.

Pese appelsiinit huolellisesti ja raasta niiden kuori.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään.

Vaahdota voi ja fariinisokeri. Lisää munat vaahtoon yksitellen. Sekoita välillä mukaan hiukan jauhoja, jos vaahto muuttuu rakeiseksi.

Lisää sitten noin puolet jauhoista, välissä porkkana- ja appelsiinien kuoriraaste ja viimeiseksi loput jauhoista. Kaada taikina vuokaan.

Paista pohjaa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla. Kumoa ja anna jäähtyä.

KUORRUTUS. Notkista tuorejuusto vatkaimella ja lisää appelsiinimehu.

Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Lisää suklaasula appelsiinituorejuustoon.

Levitä kuorrute kakun päälle. Halutessasi voit antaa sen valua hieman myös kakun reunoille.

KORISTELU. Ripottele pinnalle hasselpähkinärouhetta.

Voit halutessasi näpertää sokerimassasta kakun päälle porkkanakoristeen. 🥕🥕🥕

 

Uusimmat reseptit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/06/raparperi-kinuskikakku-resepti.jpgRaparperi-kinuskikakku
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_vaaleanpunainen-lohikakku-resepti_400x400.jpgVaaleanpunainen lohivoileipäkakku
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_voileipakakun-pohja-resepti_400x400.jpgVoileipäkakun pohja
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_gluteenittomat-kauraruudut-resepti_400x400.jpgGluteenittomat nougat-ruudut
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_juhlava-kinkkupiirakka-resepti_400x400.jpgJuhlava kinkkupiirakka
13
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_vaaleanpunainen-domino-keksikakku-resepti-1_400x400.jpgVaaleanpunainen Domino-keksikakku
5
 

Kinuskikissan verkkokauppa

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/CH24EDP027.pngSyötävät koristeethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/CH24CCC137.pngTalviset muotithttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/05/6ED925DD-5145-4D50-B822-5EB5F87F5939.jpegKinuskikissan kirjathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/POP15.jpegEläinjuhlathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/CDL1605.jpegKakkutuethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/11/P04510.jpegKahvikakkuvuoat
Näytä lisää

Kommentit (133)

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi!

pellavapaita
Kinuskileipomo pellavapaita
1.5.2025 20:07

Kinuskikissa: 😀
Mitä aikaan tulee, niin iällisenä sitä on jonkin verran enemmän kuin teillä työläisillä 😉 vaikka sohlinkia piisaakin ajoittain.

Kinuskikissa
30.4.2025 17:30

Kiitos pellavapaita, että ehdit vastailla! Nyt on ollut superkiireistä täällä. ❤️

pellavapaita
Kinuskileipomo pellavapaita
27.4.2025 01:27

Juha O: Muuta ohjeen ylälaidassa valinnaksi ”Muunna reseptiä kertoimen mukaan”
Mittaa peltisi pinta-ala: leveys x pituus. Siirry tänne
https://www.kinuskikissa.fi/vuokien-muunnostaulukot
ja katso taulukosta, moniko kertaisena aineet tulee laittaa peltisi kokoiseen kakkuun. Taulukossa on vasemmassa reunassa Lahtövuoan koko ja valitset vain lähinnä oman peltisi kokoa olevan pinta-alan muutosriveiltä.

Selviää varmasti, kun menet tuonne sivulle 🙂 Linkki sivulle on jokaisen ohjesivun alalaidassa otsikon Tärpit alla. Jos pellin pinta-alan kerrot, niin minäkin voin katsoa sopivan kertoimen valmiiksi. Ja Kinuskikissa tottakai vastaa, kunhan ehtii.

Juha O
26.4.2025 11:15

Hei, miten teen tällä reseptillä pellillisen porkkanakakkua? Kuinka isolle henkilömäärälle silloin teen kakun?

Kinuskikissa
28.6.2024 20:40

pellavapaita: okei, kiitos tiedosta! 😊

pellavapaita
Kinuskileipomo pellavapaita
28.6.2024 08:50

Kinuskikissa: Kiitän 😍
Tein silikonivuoassa, joka on 23 cm sisältä, joten mataluus menee leipurin piikkiin 🙂.
Mutta hyvää on kakku 😋👍

Kinuskikissa
27.6.2024 13:49

pellavapaita: tyylikäs ja viimeistelty lopputulos! Mataluus voi johtua myös vuokaeroista, koska oma vuokani on sisämitaltaan ollut 23 cm. Olen kautta aikain käyttänyt tuota 24-senttistä vuokaa, jossa on vähän hassu standardi eli ilmoitettu mitta on ulkohalkaisija.

pellavapaita
Kinuskileipomo pellavapaita
26.6.2024 16:01

Hasselpähkinärouheella koristeltu kakku tällä kertaa. Oi että, miten hyvää on porkkanakku, ihan aina! Fariinisokeri tekee oman säväyksensä, ja tässä lisänä appelsiinin hienostunut aromi; herkkuahan se tietää.
Matalaksi jäi, taisin sekoittaa huolimattomasti liikaa porkkanaraasteen lisäämisen yhteydessä. Hyvin hienoa, kosteaa raastetta apulaiseni teki; se on makoisaa, mutta ehkä vei kuohkeutta tällä(kin) kerralla taikinasta.

Lopputulema on makoisa kuitenkin. Paistoin 30 min 200 asteessa ja vielä 7 min 150 asteessa. Kypsä on. Kuorrutteen skaalasin käytännön syistä 0,7-kertoimeksi.
Se ehti vähän jämähtää, niin ei valunut reunoille luonnikkaasti, muttei haittaa tahtia eikä makua 😀

Kinuskikissa
28.9.2021 18:48

muruzi: olipa kurja juttu, että pohja ei kypsynyt kunnolla. Silloin on kyllä hankala pelastaa tilannetta… Paistoaika on aina viitteellinen uunien eroista johtuen ja ihan oikein toimit tikuttamisen kanssa. Harmi, että siitä huolimatta kävi näin. Kuorrutteen osalta taitaa olla niin, että Kinuskikissan resepteissä more is more… Kuten noista galleriakuvistakin näkee, niin kuorrutetta on reilusti valutettu myös reunoille. Jos kumminkin vielä haluat antaa uuden mahdollisuuden, niin kokeilepa seuraavaksi vaikka tätä:

https://www.kinuskikissa.fi/porkkanakakku-carrot-cake

muruzi
24.9.2021 15:33

Olen leiponut useita porkkanakakku elämäni aikana ja niissä aina onnistunut, mutta tässä meni kaikki päin viuluja. Paistoajan takia kakku jäi keskeltä taikinamaiseksi ja kokeilin tikulla, ennen uunista ottoa, niin tikkuun ei jäänyt taikinaa. Ohjeessa kerrotaan kumoamaan kakku ja jäähdytys, oma kakku irtosi reunoista, mutta oman kakun pohja jäi kiinni vuoka pohjaan kumotessa, joten kakku lässähti kokonaan. Kuorrutettu aivan liian iso määrä, suhteessa kakun kokoon. Minulta jäi kuorrutetta yli 1 1/2 dl. Olen aina tehnyt pellille porkkanakakkuni. Valkosuklaa sinällään sopii kakun kuorrutteeseen, kun aiemmin käyttänyt tomusokeria. Työläs tehdä, tämä ei mene jatkoon myöskään perheen maku elämysten kanssa. Aiemmin en myöskään ole käyttänyt fariinisokeria.

Näytä lisää

Kinuskigalleria (10)

Oletko leiponut tällä ohjeella? Kirjaudu sisään lisätäksesi kuva!

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14440_20240626_154644_400x400.jpgpellavapaitaMatala, mutta hyvä
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14440_20240626_154340_400x400.jpgpellavapaitaAina hyvää
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/36645_292D89E8-72D3-4E05-9860-2AC41E893639_400x400.jpegJesterPorkkanat istutettu!
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21805_kakku29_400x400.jpgHelmilusikkaPorkkanakakku
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19687_IMG_8849_400x400.jpgnurkaMaidotonta ja gluteenitonta puputettavaa!
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19455_IMG_1966_400x400.jpgHeidi-kJuhlan kunniaksi porkkanakakkua
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19271_IMG_20141018_170523-1_400x400.jpgYunonyaEka kakku ikinä
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/4101_DSC_0089_400x400.jpgIlluusioMmmm.. porkkanakakkua...
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14403_Kinuskipupun-porkkanakakku_400x400.jpgPetraEmiliaKinuskipupun porkkanakakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/307_porkkanapiirakka-1_400x400.jpgSini-rouvaPorkkanakakku
2
Näytä lisää

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/fazer_logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/heirol_logo.jpg

Tärppilista

Mittayksiköt ja muunnokset

Vuokien muunnostaulukot

Erikokoisten kakkujen riittävyys

Vinkkejä erityisruokavalioihin

Säilyvyysopas

Vinkkejä leivonnaisten pakastamiseen

Kaulittavalla massalla kuorruttaminen

Suosituimmat reseptit

Chocolate Chip Cookies
5668 tähteä

Maailman paras mutakakku
2833 tähteä

Mokkapalat
2571 tähteä

Brookies
1831 tähteä

Britakakku
1531 tähteä

Kinuskiyhteisö

Liity kinuskiksi

Käyttöehdot ja säännöt

Rekisteriseloste

Tietosuojalauseke

Kinuskileipomoiden käyttöohje

Yleistä

Esittely- ja yhteystiedot

Toiveet ja palaute

Palaute vaniljamassasta

Yksityisyysasetukset

Tilaa uutiskirje

Liity listalle

Sosiaalinen media

Verkkokauppa