10.3.2013
Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 24 cm).
POHJA. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
Pese appelsiinit huolellisesti ja raasta niiden kuori.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään.
Vaahdota voi ja fariinisokeri. Lisää munat vaahtoon yksitellen. Sekoita välillä mukaan hiukan jauhoja, jos vaahto muuttuu rakeiseksi.
Lisää sitten noin puolet jauhoista, välissä porkkana- ja appelsiinien kuoriraaste ja viimeiseksi loput jauhoista. Kaada taikina vuokaan.
Paista pohjaa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla. Kumoa ja anna jäähtyä.
KUORRUTUS. Notkista tuorejuusto vatkaimella ja lisää appelsiinimehu.
Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Lisää suklaasula appelsiinituorejuustoon.
Levitä kuorrute kakun päälle. Halutessasi voit antaa sen valua hieman myös kakun reunoille.
KORISTELU. Ripottele pinnalle hasselpähkinärouhetta.
Voit halutessasi näpertää sokerimassasta kakun päälle porkkanakoristeen. 🥕🥕🥕
Olen leiponut useita porkkanakakku elämäni aikana ja niissä aina onnistunut, mutta tässä meni kaikki päin viuluja. Paistoajan takia kakku jäi keskeltä taikinamaiseksi ja kokeilin tikulla, ennen uunista ottoa, niin tikkuun ei jäänyt taikinaa. Ohjeessa kerrotaan kumoamaan kakku ja jäähdytys, oma kakku irtosi reunoista, mutta oman kakun pohja jäi kiinni vuoka pohjaan kumotessa, joten kakku lässähti kokonaan. Kuorrutettu aivan liian iso määrä, suhteessa kakun kokoon. Minulta jäi kuorrutetta yli 1 1/2 dl. Olen aina tehnyt pellille porkkanakakkuni. Valkosuklaa sinällään sopii kakun kuorrutteeseen, kun aiemmin käyttänyt tomusokeria. Työläs tehdä, tämä ei mene jatkoon myöskään perheen maku elämysten kanssa. Aiemmin en myöskään ole käyttänyt fariinisokeria.
Kiva kuulla, Mauskis! 🙂
Olipas herkullinen kakku! Parasta oli se tuoksu mikä tuli uunista ulos. Tästä tuli suosikkiresepti! Kun löysin vielä luomuappelsiineja niin hyvä tuli 😀 Päälle laitoin saksanpähkinämurskaa.
Kiitos vastauksesta, taidan pitäytyä perinteisessä ja turvallisessa irtopohjavuoassa. Alkuperäisenä ajatuksena oli saada kakku suoraan tarjoiluastiaan sillä se menee arpajaispalkinnoksi ja olisi siten helppo pakata esim sellofaaniin tai muuhun pakettiin. Pelkään päälisen suttaantumista jos siirtää erilliselle alustalle..
juustonaksu: Itselläni ei ole kokemusta kakkupohjan paistamisesta foliovuoassa, mutta epäilyksiä sensijaan on paisto-ominaisuudesta, kuten myös vuoan vetoisuudesta. Onko edes olemassa niin korkeareunaisia foliovuokia, että kakku mahtuisi vuokaan paistumaan? Näillä epäilyksillä en uskaltaisi suositella foliovuokaa.
Nyt ei ole tiedossa, mikä tilanne sinulla on ja miksi kakku olisi tehtävä suoraan tarjoiluvuokaan. Mutta jos paistaisit kakun kuitenkin ihan normaalissa irtopohjavuoassa, niin eikö sitä voisi paiston jälkeen siirtää siitä tarjoilulautaselle ja kuorruttaa siinä?
———-
Jos jollain on kokemusta kyseisen tai vastaavan kakun/kakkupohjan paistamisesta foliovuoassa, niin nyt olisi hyvä kuulla kokemuksista. Kiitos!
Jos haluaa paistaa pohjan foliovuoassa niin vaikuttaako tämä paistoaikaan kuinka ja onko edes suositeltavaa? Pitäisi saada suoraan tehtyä tarjoiluvuokaan.
Taikinakinuski: voi sentään! Mitä tuorejuustomerkkiä käytit?
Voi itku. Ei kyllä täyte onnistunut tuolla tavalla. Notkistettaessa tuorejuusto meni aivan ohueksi ja Pandan valkosuklaa käyttäytyi omituisesti. Vesilitkua tuli koko täytteestä. Ohje ei siis toimi kaikilla tuorejuusto- ja valkosuklaalaaduilla.
karlarin: joskus olen vaihtanut kakkuun jauhot ihan päittäin ja hyvin onnistunut. En tuota höttöisyyttä ole juurikaan huomannut. En sen kummemmin asiantuntija mutta uskaltaisin kyllä tätä kokeilla mutta nestettä en lisäisi enkä muutakaan muuttaisi reseptissä. Makuun ei ainakaan minulla ole vaikuttanut. Onnea vaan sinulle kakun leipomiseen. Toivottavasti onnistuu. 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5510 tähteä
Maailman paras mutakakku
2747 tähteä
Mokkapalat
2490 tähteä
Brookies
1758 tähteä
Britakakku
1457 tähteä
muruzi: olipa kurja juttu, että pohja ei kypsynyt kunnolla. Silloin on kyllä hankala pelastaa tilannetta… Paistoaika on aina viitteellinen uunien eroista johtuen ja ihan oikein toimit tikuttamisen kanssa. Harmi, että siitä huolimatta kävi näin. Kuorrutteen osalta taitaa olla niin, että Kinuskikissan resepteissä more is more… Kuten noista galleriakuvistakin näkee, niin kuorrutetta on reilusti valutettu myös reunoille. Jos kumminkin vielä haluat antaa uuden mahdollisuuden, niin kokeilepa seuraavaksi vaikka tätä:
https://www.kinuskikissa.fi/porkkanakakku-carrot-cake