
Irtokarkkihyllyn makeisvalikoiman äärellä kannattaa pitää tuntosarvet koholla ja metsästellä koristeluideoita. Itse päätin oitis, että karkkikakkuja tulen tekemään vastaisuudessakin. Tämän helpommaksi ei voi koristelu nimittäin muuttua ja parasta tietenkin on se, että koristeet ovat oikeaa herkkua, erityisesti lapset ovat innoissaan (myös saadessaan osallistua koristeluun!).
Kinuskitäyte on jo entuudestaan tuttu (kts. kinuski-puolukkatäyte), mutta tähän sovellettuna liivateettomana versiona. Näin syntyi samalla vaivalla myös pursotteluun sopiva vaahto. Ohje on mitoitettu siten, että siitä riittää kakun kuorrutteeksi, vaikka pursotustyyli olisikin "kermasyöppö".
Kinuskivaahdon kaveriksi kakun väleihin käy lähes mikä tahansa hedelmä tai marja. Tässä käytin banaania, mihin tykästyttiin kovasti maistelupiirissä, mutta oma mielipiteeni oli, että banaani dominoi liikaa ja peitti ihanan kinuskin maun. Suosittelenkin, että banaani leikataan joko hyvin ohuiksi siivuiksi (1-1,5 mm) tai vaihtoehtoisesti laitetaan harvakseltaan kakun väliin. Näin banaanin määräksi riittää ohjeessa mainittu 3-4 kappaletta. Sitruunamehu estää banaania tummumasta ja tuo ehkäpä aavistuksen pirteyttä banaanin pehmeyteen.
Tuoreiden marjojen aikaan tätä kakkureseptiä voisi soveltaa ihanasti yhdistämällä kinuskivaahtoon mansikat, vadelmat, lakat... Pakastemarjojen kanssa kannattaa huomioida niiden vetisyys ja käyttää hieman vähemmän kostuketta.
Vinkkejä sinulle, joka haluat vielä vähän nopeampaa versiota (tai muuta kuin pääsiäismunan muotoa). Voit tehdä kakusta myös suorakaiteen muotoisen, jolloin sinun tarvitsee vain halkaista kumpikin levykakkupohja. Käytä näistä kolme kappaletta eli yhteensä 1,5 levykakkupohjaa, niin saat saman kokoisen kakun kuin tämä munan muotoinen kakku (muotokakuissa aina osa levystä jää hukkapaloiksi, mutta ne voi pakastaa ja hyödyntää myöhemmin jälkiruoissa tai rakentaa juustokakun pohjaksi). Mikäli pursottaminen ei innosta pääsiäiskiireiden keskellä, pelkkä kerman levittäminenkin riittää: karkkikoristeet ovat joka tapauksessa pääosassa.
Vielä pari tärkeää asiaa kakun työvaiheiden ajoituksesta. Huomaathan, että kinuskikastike kannattaa valmistaa jo täyttämistä edeltävänä päivänä. Koska täyte ja pursotus ovat samaa ainetta, kannattaa kakku täyttää vasta tarjoilupäivänä - näin pursotukset ovat tuoreita. Karkit kestävät vaihtelevasti kerman päällä. Tässä kakussa huomasin, että ranskanpastillien tyyliset karkit päästävät väriä aika nopeastikin, kun taas toiset säilyvät aivan priimoina pidemmänkin aikaa. Varminta on suorittaa karkkien asettelu vasta hetki ennen tarjoilua.
Banaani-kinuskikakku
15 hengelle
Kinuskikastike: (Aloita tästä: valmista jo edellispäivänä!)
4 dl kuohukermaa
3 dl fariinisokeria
Pohja:
2 vaaleaa levykakkupohjaa
Kostutus:
4 dl Spriteä
Kinuskivaahto:
kinuskikastike vaahdotettuna
5 dl vaahtoutuvaa kevytvispiä (esim. Flora Vispi)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl vaniljakreemijauhetta TAI Blå Band -vanhan ajan vaniljakastikejauhetta
Lisäksi väliin:
3-4 banaania
n. 2 rkl sitruunamehua
TAI
muita hedelmiä, kuten persikkaa, päärynää, mandariinia, appelsiinia tai mangoa
TAI
marjoja, kuten mansikkaa, vadelmaa tai sokeroitua puolukkaa
Koristeet:
irtokarkkihyllyn antimia
Valmista kinuskikastike mielellään jo edellispäivänä, jotta se on täysin kylmää ennen vaahdotusta. Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä pari minuuttia. Kaada kulhoon jäähtymään ja siirrä sitten jääkaappiin.
Paista kakkupohjat vaalean levykakkupohjan ohjeen mukaisesti. Leikkaa pohjista kolme munan muotoista palaa, jotka pienenevät siten, että jokainen pala on reunoiltaan n. 1,5 cm edellistä pienempi. Jämäpaloista saat vielä neljännen, pienimmän kerroksen.
Vatkaa kylmä kinuskikastike vaahdoksi. Vaahdota myös kevytvispi kovaksi vaahdoksi. Yhdistä vaahdot ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää lopuksi vaniljakreemijauhe/vaniljakastikejauhe, joka tekee vaahdon rakenteesta jämäkämpää.
Aseta isoin pohjapala tarjoiluastian päälle. Kostuta Spritellä.
Leikkaa banaanit siivuiksi. Asettele pohjan päälle banaaninsiivuja (ohuita voi laittaa tiheämmin, paksujen siivujen väliin saa jäädä rakoa). Sivele siivujen pinnalle sitruunamehua. Vaihtoehtoisesti käytä muita hedelmiä tai marjoja.
Levitä päälle n. 1 cm kerros kinuskivaahtoa. Jatka täyttämistä kerros kerrokselta samaan tyyliin: pohja, kostutus, hedelmät/marjat, kinuskivaahto. Muista jättää kinuskivaahtoa kakun kuorrutusta varten.
Tasoita lopuksi kakun pinta sileäksi levitysveistä käyttäen.
Laita loppu kinuskitäytevaahto pursotuspussiin ja pursota kakun yli kulkevia kaarevia nauhoja (tässä käytössä iso lehtitylla). Katso vinkkejä pursotusmallistosta!
Asettele pursotteiden päälle värikkäitä karkkeja.
Hyvää pääsiäistä!
sojan kotikeittiö
minä samaa mieltä, kyllä tälle täytteelle pinnalle sopii myös kinuski. Jättää sitten kerman vaikka hyvin vähälle sokerille?
nalamuru
Minshka makuja on toki monia, mutta uskoisin ainakin että minun makuuni ei olisi liian makea, jos siis koko kakku ei ole päälystetty kinuskilla vaan reunat pursotettu kermalla.
Hei! Toivottavasti pystytte vastaamaan pikaisesti kysymykseeni. Teen viikonloppuna kaksi kakkua synttärijuhliin ja toiveena oli kinuski-banaani kakku. Tuleeko kakusta liian äklö makea jos täytteeksi laittaa tämän kakun täytteen; mutta tekee kakun päälle vielä kinuskipinnan niinkuin kinuskikakuissa yleensä?
EVELIINAA:
Ohjeessa kerrotaan! Iso lehtitylla, Confetista.
heey! millä tyllalla tehty pursotus=
PAIJJAI:
Kinuskikissan mielestä kakkuun voisi laittaa banaanin tilalle esim. persikoita tai ananasta, tai mitä vain suosikkihedelmiä. Tuossa ohjeen lopussa (Lisäksi väliin -otsikon alla) onkin mainittu iso määrä väliin laitettavia vaihtoehtoja. Jokin niistä varmaan tärppää. 🙂
Heissan!
Tästä tulee kyllä meidän perheen pääsiäiskakku! (: Oon noita kommentteja lueskellut ja niistä ymmärtänyt, että sinun on ollut tarkoitus kokeilla jotain muuta hedelmää täytteeseen kuin banaania niin oletko koittanut? Jos et niin mitä suosittelisit? Tykätään kinuskista todella paljon niin se kinuski saa sieltä tosiaan maistua enkä siksi haluaisi laittaa ainakaan banaania kun siitä kerroit, että se on aika voimakas.
SUKLAAPISARA:
Vinkkejä ja vastauksia kysymyksiisi, koskien mm. pohjaa, täytteitä ja kostuketta, löydät allaolevasta linkistä:
http://www.kinuskikissa.fi/kinuskikakku/?ref=147
Ylläolevan Pääsiäismunakakun täytteen jämäköittäjä on vaniljakreemijauhe. Halutessasi löydät lisää täytevaihtoehtoja, kun avaat vasemmalla Muut kakkuohjeet kategoriasta Täytteet-otsikon edessä olevan plussan.
Kyllä vadelmat sopivat kivoina sattumina joukkoon raikastamaan täytettä.
Onnea kakuntekoon. Hyvin menee, kun noin huolellisesti olet jo kartoittanut, ja tiedät, kakun rakentamisen tärkeät osaset. 🙂
Hei kinuskikissa/ kinuskiemo! 🙂
Tämä täyte näyttää siis onnistuvan ilman liivatettakin!?? Nam!
Tuleeko täytteestä kuitenkin jämäkkää ? Teen äitini 50 v päiville täytekakun ja ajattelin nyt sitten ensimmäistä kertaa ikinä kokeilla kinuskikuorrutetta. Se kyllä todella jännittää!
Jäin sitten miettimään täytevaihtoehtoja ja muistin täällä jonkun sanoneen, että kinuskikuorrutteen kanssa ehdoton suosikki on kinuskitäyte! Sopivatko pakastevadelmat väliin, vai tuleeko liian makeaa?
Mitä suosittelisit kostukkeeksi ? Olen aina aikaisemmin käyttänyt vaniljamaitoa, sopisiko kuitenkin kinuskikakkuun joku muu paremmin ?
Sitten vielä pohjasta.. Teen iha normaalikokoisen pyöreän kakun, sopiiko suklaa vai tavallinen sokerikakkupohja ?
Teen täytekakun päivää aikasemmin jääkaappiin, tarjoiluaamuna vain pursotan kermat. Eikös se tämän kinuskikakunkin kanssa onnistu ?
Anteeksi monet kysymykset, mutta nyt apua kaivataan! Kiitos 🙂
Hienon näköinen! 😀
pitäisi kokeilla…!
Tein tätä pääsiäisenä, ihan superhyvää <3
Kokeilin tätä reseptiä juhannuksena. Laitoin kakun väliin kirsikoita, jotka sopivat sinne todella hyvin ja saivat kiitosta kaikilta kakkua syöneiltä 🙂
Ihan mainio resepti, todella helppo tehdä!
Minä tein tämän kakun innoittamana tänä pääsiäisen hieman omanlaisen versioni 🙂 Laitoin kakun sisään vielä ylläyksenkin: pitäähän suklaamunassa yllätys olla ,D Saa nähdä mitä kommentteja tulee, mielenkiinnolla odotan.
Voi kun on kaunis kakku! Että sulla riittää noita hyviä ideoita!Kiitos kun jaksat
pitää blogia.
Olen kokeillut monia sinun ohjeella tehtyä ja kyllä on kaikki olleet hyviä!
Hei! Upea ohje, jälleen kerran!
Miten luulet käyvän, jos teen suorakaiteenmuotoisen kakun, päällystän kakun kinuskivaahdolla ja laitan pintaan kaulitun marsipaanin? Tarkoituksenani olisi tehdä ihan erilainen kakku marsipaanikoristein hyödyntämällä herkullisen kuuloista täytettäsi. Suurimpana kysymyksenä siis marsipaanin ”itkeminen”? Riittääkö kinuskin kermaisuus pitämään marsipaanin aisoissa?
Kiitos vielä kerran mahtavasta blogistasi! Sinun ohjeillasi olen kestittänyt jo monet synttärit, nimiäiset ja muut pirskeet! 🙂
Unohtui vielä mainita, että kyseessa olevat täytekakkupohjat ovat 8 tai 9 munan sokerikakkuja, ja ne on tehty 28cm vuokaan. 🙂
Hei! Upean näköinen kakku. Tarkoitus olisi käyttää tuota kinuskivaahtoa yhdessä kokonaisten vadelmien kanssa ylioppilaskakkuihini. Tarkoitus on, että vaahtoa + vadelmia tulisi viiteen kakkuun yhteen väliin (kakuissa siis kaksi väliä, toiseen tulee vanilja-vadelmatäyte ja toiseen tämä + vadelmia). En käytä vaahtoa pursotukseen, vaan teen ne ihan tavallisella kerma+rahka- tai kerma+vaniljakreemiseoksella. Kommenttejen perusteella tämä kinuskivaahtoannos on erittäin riittävä, joten yksi annos varmaan riittänee noihin kakkuihin? 🙂
ihanaaaaaaaaaaa syntärit lähestyy pakkko tehä joku noista ne on niin IHQ…. kAI TAJUSITTEEEEEEEEEE MITÄ IHQ TARKOTAAAAAAAAAAAAAAAAA-………….
Syntymäpäivät lähestyy – kakunleimomisstressi nousee! Onneksi olet olemassa!
Pikku-miehini ihailee Spidermania ja mietinkin voisiko tätä ihaniasta pääsiäismunakakkua käyttä Spidermanin päänä? Banaani on loistava lastenkakun välimaku!
Huh, huh kehnon kokin kauhu on kun poika näkee jotain ja tahtoo Spiderman kakun kolmella kynttilällä :o)!
Nougat-Anna: haa, muistit päärynäkammon. 🙂 Meinasinkin mainita siitä, mutta sitten en viitsinytkään tyrmätä ideaa. 😉 Mutta siis voisin kyllä kokeilla nimenomaan säilykepäärynää. En ole tullut ajatelleeksi, että niissä on eri maku. Juuri sitä raikkautta kinuskitäyte kyllä kaipaa.
Kiitos uudesta lempinimestä 🙂 Lisään vielä (kun muistelin, ettet ole päärynän ystävä), että käytin täytekokeiluissani tölkkipäärynöitä eivätkä ne maistuneet juuri nimeksikään päärynälle tai ylipäänsä millekään. Eli uskallan kehottaa maistamaan. Ne maistuivat vain ”raikkaalle” ja näin ollen kinuski oli ensimmäinen makuelämys joka haukkauksella.
Kivoja vinkkejä kaikilla! Kiitos Sadulle! Tuota nougat-Annan mainitsemaa persikkaa täytyy tosiaan kokeilla. Vatkainhan on siinä käden ulottuvilla, kun on aika lisätä tuorejuusto vaahtoon, joten silläkin voi pyöräyttää tuorejuuston pehmeäksi. Minä olen kyllä sekoittanut suoraan kinuskivaahtoon ja vatkannut vaan sinnikkäästi niin kauan, kunnes seos on tasainen.
Teija: aivan huippuidea tuo lasten kanssa kakku-munan maalaus. Toteutan sen ensi pääsiäisenä. Kiitos!
Meillä on usean vuoden ajan ollut ”munakakku” pääsiäisenä. Olen päällystänyt sen aina marsipaanilla. Välillä lapset on maalanneet pääsiäismunan 🙂 ja välillä olen koristellut itse. Tänä vuonna oli koristeena marsipaani narsisseja. Ja ensivuonna saammekin tervetullutta vaihtelua pääsiäismunakakkuun tekemällä sen tämän ohjeen mukaan. Kiitos 🙂
tästähä vois tehä vappuilmapallonki näin vapun alla 😀
Nougat-pala-keskustelun Anna tässä taas 🙂 Pitihän minunkin testata hedelmien ja kinuskivaahdon yhteensopivuutta 🙂 Kinuskivaahto on perheellemme vanha tuttu ja suuri suosikki, mutta nyt ensi kertaa maistoimme sitä hedelmien kera. Olen kanssasi samaa mieltä siitä, että banaanin maku oli aika päällekäyvä ja peitti kinuskin makua. Makuraatimme mukaan persikka ja päärynä olivat parhaat hedelmät: persikka oli raikas lisä kinuskivaahdon rinnalla ja päärynän kanssa itse kinuskin maku pääsi oikeuksiinsa.
Mitä tuorejuuston paakkuuntumiseen tulee: itse olen ensin pehmittänyt tuorejuuston eri astiassa esim. lusikalla ja sekoittanut sen osissa kinuskivaahtoon varsin voimakkaasti vatkaten. Lopuksi olen lisännyt joukkoon kevyesti käännellen kermavaahdon. Mielestäni on paras sekoittaa ensin raskaammat aineet keskenään ja lisätä lopuksi kevyin vaahto, niin rakenne pysyy kuohkeana. Tuo Satun vinkki mikrossa lämmittämisestä on varmasti myös toimiva 🙂
Ohje kokeiltu ja hyväksi havaittu 🙂 Tosin oikaisin vähän ja tein kaksi kääretorttua. Sisään laitoin banaanin sijaan tuoretta mangoa silppuna (maustoin sitruunamehulla ja sitruunankuoriraasteella). Pohjan kostutin 4 hedelmän mehulla, joka oli terästetty sitruunamehulla. Pieni vinkki tuorejuustoon, se kannattaa laittaa mikroon 15-20 sekunniksi ja vatkata sen jälkeen yksinään ja sitten lisätä kinuskivaahtoon, niin ei tule möykkyjä ja pursottaminen onnistuu.
Kiitos Olga, ihana kuva! ❤
Liian kaunis kakku! Emme voineet odottaa ensi pääsiäistä!
http://www.flickr.com/photos/mingulov/4541262086/
Nelliina: kiitos, symppis! Taudeista on toivuttu juu, nyt kokka kohti vappua! Kirja on sellainen kestohaave, joka toivottavasti joskus toteutuu. 🙂
Hei, Kinuskikissa!
Koska sinulta ilmestyy kirja, jossa on koottuna näitä blogissa julkaistuja ihanuuksia? En taida olla ainoa ko. teosta toivova ;-). Voimia sulle arkeen ja toivon, että sinä ja perheesi olette jo toipuneet vatsataudeista. Älä ota paineita tähän vastaamisesta.
terkuin Nelliina
Lämmin kiitos sinulle star!
Tällainen ihanuus löytyi myös meidän pääsiäis tarjoiluista. Kyllä oli vierailla mahtavat ilmeet, kun tällaisen yllärin kaapista pöytään nostin. Itse kun en ole mikään kovin innostunut leipoja ollut, niin yllätin kyllä kaikki asiantuntijat. Ja kipinä jatkunut edelleen… täältä olen montaa herkkua jo kokeillut. Kiitos mahtavasti kuvitetuista, selkeistä ohjeista!!! Suosittelen kaikille!!! 🙂
Hei vaan kaikille ja pahoittelen pitkää hiljaiseloani. Ensin oli mahatautia, sitten lomailua ja paljon muita kiireitä. Lisäksi työstän parhaillaan sivuston uudistusta ja se näkyy valitettavasti myös siinä, että blogipäivityksiä ei tule hetkellisesti aivan normaaliin tahtiin. Uskon, että uudistus tulee kuitenkin olemaan kaikkien etu, joten nyt kannattaa vähän aikaa kärsiä ja sitten päästään nautiskelemaan paljon paremmasta verkkopalvelusta. Vapuksi ja äitienpäiväksi on kuitenkin tulossa uusia ohjeita, joten linjoilla kannattaa pysyä!
anskulle vielä tuosta notkahtamisesta, että en ole kyllä samaa havainnut itselläni koskaan, ehkä kakkupohja oli jotenkin epätasaisesti leikattu? Sokerikreemin levitykseen passaa leveä fiskarsin voiveitsi. Saattaa tuntua aluksi hankalalta, mutta lämmitys helpottaa kummasti ja harjoituskin varmasti auttaa oppimaan hyvää levitystekniikkaa.
Eikös kinuskikissan kotona sairastettu mahatautia, joten ymmärrettävää tämä pitkä hiljaisuus. Varsinkin noro-viruksen riehuessa ei ehdi leipomuksia ajattelemaan..
Milloin tänne tulee taas uusia hienoja juttujja?
Tää kanamuna kakku ei oo enää kovin ajankohtainen 🙂
heippa =)
tosi hienot sivut sulla ja aivan ihania ohjeita ja selkeitä vinkkejä, kiitos!
Tein juuri valmiiksi kinuski-karpalo-kakun jonka kuorrutin valmiilla sokerikuorrutteella. Kinuski onnistui hyvin, onneksi luin kaikki kommentit niin tajusin jäähdytyksen tärkeyden. Sienikakkupohja onnistui myös eikä pahasti kohonnut keskeltä. Mutta kasattuani ja kakun hyydyttyä oli se keskeltä painunut.. kostutinko liikaa? Tein sokerikreemen päälle ja sen levittäminen oli myös hankalaa..kakku meinasi repeillä. Sulatin kreemen oikein pehmeäksi ja jotenkuten sain sen siihen tasaiseksi ja kakun keskelle sitä meni tietenkin enemmän. Olisko jotain vinkkejä vielä tohon kreemen laittoon, välineet? Onneksi kakusta tuli ihan ok näköinen ja maku testataan muutaman tunnin päästä =) tein ohjeillasi myös kukkia koristeeksi. Kiitos paljon sivuistasi =)
Nämä sinun sivut ovat kyllä ihan mainiot. Tässä kun itse on jäämässä mammalomalaiseksi niin on tuo leipomisvimma iskenyt. Täältä saa inspiraatiota! Tässä kun on Vappua ja äitienpäivää tulossa, niin toivottavasti jaksat väsätä meille taas jotain uutta ja ihanaa!
Vinkiksi tuorejuuston kanssa tahkonneille, että huoneenlämpöisen juuston voi notkistaa sekoittamalla siihen vajaan ruokalusikallisen tomusokeria. Voi sekoittaa pienessä kulhossa lusikalla/haarukalla. Tomusokeri kannattaa siivilöidä ensin.
tosta ei paljon voi makeammaksi pistäää… hienosti nuo väritkin menevät kakun päällä
Siis ihan mieletön. Sulla kyllä noita ideoita piisaa :). Ihailtava mielikuvitus :D. Siis aivan ihana ja niiiin pääsiäisen näköinen kakku!!!
Juli: taitaa mennä ensi viikkoon, tämä viikko on niin kiireinen. :/
Tiina: kiitos palautteestasi! 🙂 Itse olen käyttänyt sahalaitaista tomaattiveistä.
Kiitos Sädehelmi ja Sarita!
Eeva: tästä tulee vähän turhan iso määrä, voisit pienentää täytettä ainakin neljänneksellä. Kostutuksesta löydät ohjeen ”Ohjeet ja vinkit kakun tekijälle” -osiosta.
Hei! sulla on kyllä aivan ihanat sivut 🙂
Olen laittamassa tätä täytettä tavalliseen täytekakkuun täytteeksi, niin riittääkö tuo määrä 6 munan kakkupohjaan kahteen väliin. Ja onko kostutuksen määrä silloin sama?
Kuorruttaisin kakun kermavaahdolla. Sopisiko se, kun kakku tulee perhejuhliin niin haluan valkoisen kuorrutuksen. Kiitos ihan mielettömästi jos viitsit vastata 🙂
Ystäväni joskus noin vuosi sitten näytti nämä sivut minulle ja yhdessä ihailimme kakkujasi hämmästellen, kuinka joku osaa tehdä kakuista taidetta. Nykyään täällä tulee vierailtua ihastelemassa useamman kerran viikossa…Mahtavaa, kun laitat hyvät ohjeet + kuvat..näistä on hyvä ottaa oppia ja väsätä kakkuja viisihenkisen perheen juhliin=)
Ai että miten herkullisen näköistä! Pakko joskus kokeilla. Kiitos hienoista sivuista! Ohjeet ja kuvat on loistavia.
Ihana herkkupala jälleen! Olen ihan koukuttunut blogiisi ja melko tiheään tahtiin meillä nykyään kenwoodi sauhuaa, kun äiskä leipoo 🙂 Kiitos näiden ihanien sivujesi, josta olen löytänyt toinen toistaan ihanampia reseptelöisiä. Ja melkoinen jono tulostettuja ohjeita tuolla jonottaa kokeiluun pääsyä.
Sellainen kysymys minulle tuli mieleen, kun itse käytän paljon täytekakuissa pohjana juuri tuota kääretorttulevyä, niin millaisella veitsellä leikkaat palat siitä? Tuntuu, että tosi helposti reunat rikkoutuu leikattaessa, ajattelin että jos sinulla olisi takataskussa tähän pulmaan jokin jippo.
Millon tulee ussia leivonnais yms. tänne blogiin ?
Odottelen hartaasti!
Onhan näitä ollutkin nyt paljon 🙂
Ihan mieletöntä, että moni oli innostunut tehtailemaan tätä pääsiäiseksi. Jos maut olivat mieleiset, niin kinuskitäyte kannattaa muistaa kesällä vaikkapa perinteisen mansikkakakun uudistajana.
Tasapuolinen kiitos kaikille kommenteista ja kokemuksista! Oli hyvä tietää, että kakku onnistuu myös laktoosittomista maitotuotteista, kiitos Jaana. Samoin oli hyvä kuulla mymmeliltä, että täyte säilyy pursoteltavana seuraavaankin päivään eli täyttämistä ja koristelua ei tarvitse suorittaa putkeen. M:n vinkki kääretortusta oli mainio, pistäkää ihmeessä korvan taakse!
Tällä samaisella ohjeella valmistin just kääretortun. Puolitin aineet ja siitä sai tehtyä yhden ison kääretortun ja vaahtoa jää reippaasti vielä koristeluunkin.
Ihan uskomattoman kaunis on!!!!!!!!!!!!!
Oikein vesiherahtaa kielelle.