30.11.2008   169 kommenttia Kategoria: Joulu,  Juusto- ja hyydykekakut,  Syksy

Puolukka-kinuskikakku


Jonkin aikaa sitten metsästin blogin avulla kadoksissa ollutta joulukakkureseptiä. Lukijoilta sateli toinen toistaan herkullisempia ohjeita. Tuossa yhteydessä päätin tehdä itsekin oman joulukakun. Lopputulos ei varmaan olisi minun näköiseni ilman kinuskia. 😉 Pyörää ei tarvinnut keksiä uudelleen; täyteosiosta entuudestaan löytyvä, taannoista täytekakkua varten kehitelty ohje vain muuntui juustokakuksi. Alleen se sai piparkakuista tehdyn keksipohjan ja päälle puolukoista kiilteen. Vaihtamalla keksit tavallisiin Digestive-kekseihin saa kakusta toki muihinkin kuin jouluisiin tilaisuuksiin sopivan.

Maukasta joulun odotusta kaikille jauhopeukaloille! 🙂

Pohja:
200 g piparkakkuja (tai Digestive-keksejä)
75 g voita tai margariinia

Täyte:
4 dl kuohukermaa
3 dl fariinisokeria
6 liivatelehteä
2 ½ dl Flora Vispiä (20 %)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl vettä
175 g sokeroimattomia puolukoita

Kiille:
3 liivatetta
3 dl puolukkamehua (tiivisteestä laimennettua, esim. Meritalon puolukkamehu)
n. 1 dl puolukoita


Peitä irtopohjavuoan pohja (24-26 cm) leivinpaperilla. Murskaa piparit. Sulata rasva kattilassa ja sekoita piparimurut joukkoon. Painele vuoan pohjalle. (Lisätietoja keksipohjaohjeesta.)

Valmista ensin kinuskikastike - tämän voi tehdä mielellään edellispäivänä jääkaappiin valmiiksi. Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu ja jatka keittämistä parin minuutin ajan. Anna kastikkeen jäähtyä täysin kylmäksi (jääkylmä vesihaude nopeuttaa). Siirrä jääkaappiin odottamaan.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota Flora Vispi. Sekoita joukkoon tuorejuusto.

Vatkaa kylmää kinuskikastiketta, kunnes kastike on muuttunut vaahdoksi. Sekoita kinuskivaahto kerma-tuorejuustoseokseen. Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen. Sekoita täytteeseen.

Lusikoi täytettä vuokaan ja ripottele väliin useassa erässä puolukoita. Ripottelun ideana on, että puolukan maku ja väri eivät tartu täytteeseen vaan ne säilyvät kirpeinä sattumina makeassa ympäristössään. Levitä päällimmäiseksi loput täytteestä. Heiluttele vuokaa, niin saat pinnan levitysjäljet tasoittumaan. Anna hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia tai seuraavaan päivään.

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Laimenna puolukkamehutiivistettä vedellä sopivan vahvaksi. Kuumenna mehusta n. ½ dl kiehuvaksi. Sulata liivatelehdet siihen. Sekoita muun mehun joukkoon ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Kaada sitten lusikan kautta vuokaan. Ripottele kiilteen joukkoon puolukoita. Nosta jääkaappiin hyytymään.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
14 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan marraskuun arvonta



Toivepuodin joulutuotteista marraskuun arvontaan pääsivät piparipojat-silikonimuotti pienten leivosten tai konvehtien valmistamiseen, jouluiset minimuffinssivuoat, kultaiset makeisvuoat ja Christmas time -kakkukoriste.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat