Mutakakkujen sarja täydentyy! Perinteisen suklaisen mutakakun rinnalle olen leiponut myös valkosuklaamutakakun ja nyt perhe kasvaa kinuskisella versiolla. Makeaa kinuskitaikinaa tasapainottavat vaniljajäätelö ja kirpakat puolukat. Pikaherkku on valmista puolessa tunnissa.
Kinuskimutakakku
Kinuskikumppani
Kinuskimutakakku
19.9.2019

Avainsanat
Ainesosat
Kategoriat
Erityisruokavaliot
Ainekset
Taikina
150 g voita
3 dl fariinisokeria
1 1/2 dl kuohukermaa
1 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1 muna
Tarjoiluun
vaniljajäätelöä
puolukoita tai muita marjoja
Kumppanit
Vinkki
Voit tehdä kakusta myös suolakinuskiversion. Lisää taikinaan ¾ tl suolaa ja viimeistele pinta ripottelemalla päälle sormisuolaa.
Laita uuni valmiiksi kuumenemaan 200 asteeseen.
Mittaa voi, fariinisokeri ja kerma kattilaan. Kuumenna, kunnes seos kiehahtaa ja voi on sulanut. Ota liedeltä ja jäähdyttele hetki. Lisää yksitellen vispilällä hyvin sekoitellen leivinjauhe, jauhoja puoli desilitraa kerrallaan sekä lopuksi muna.
Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (pohjan sisähalkaisija 20 cm) ja nosta samantien uuniin keskiritilälle. Aseta kakun yläpuolelle noin 5 cm:n etäisyydelle uunipelti, joka suojaa pintaa paiston ajan.
Paista 20 minuuttia, jolloin kakku on keskeltä vielä hieman taikinaisen oloinen. Tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön ja marjojen kera.
Kokeile myös näitä
Kommentit (24)
Ei kommentteja.
Kinuskigalleria (3)
Tärppilista
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Suosituimmat reseptit
Chocolate Chip Cookies
5352 tassutusta
Maailman paras mutakakku
2611 tassutusta
Mokkapalat
2340 tassutusta
Brookies
1555 tassutusta
Britakakku
1368 tassutusta