06.05.2013   14 kommenttia Kategoria: Isän- ja äitienpäivä,  Kevät,  Syntymäpäivät,  Täytekakut

Valkovuokkokakku


Oi, ihana toukokuu! Tämän kakun tekemiseen minua inspiroi Nipan Kinuskigalleriaan lisäämä valkovuokkokakku, joka valloitti keväisellä raikkaudellaan. Valkovuokot ovat suloinen aihe kaikkiin kevään juhliin. Vuokot ilahduttavat myös äitiä, olivatpa ne sitten metsästä poimittuja, käsin pursotettuja tai sokerimassasta muotoiltuja. Legokakussa ihastuttanut minttusuklaan makuinen kakkupohja sai tämän kakun kautta pyöreään vuokaan muunnetun ohjeen.

Tumma minttusuklaakakku

Pohja:
1 minttusuklaakakkupohja

Täyte:
5 dl vispikermaa
200 g tummaa suklaata

Kuorrutus:
500 g valkoista kaulintamassaa
sinistä pastaväriä (baby blue)

Koristelu:
valkoisia ja vihreitä Candy melts -nappeja (tai valkosuklaata ja värjäämiseen vihreää pasta- tai suklaaväriä)
keltaisia koristerakeita


Valmista minttusuklaapohja erillisen ohjeen mukaan. Leikkaa jääkaappikylmä kakkupohja kolmeen osaan.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita kermavaahdon joukkoon.

Laita yksi pohjalevy tarjoilulautaselle. Levitä päälle suklaatäytettä. Nosta päälle seuraava pohja ja levitä taas täytettä. Laita kanneksi viimeinen pohjalevy. Levitä lopuksi ohut kerros täytettä kakun päälle ja reunoille tasaiseksi tarttumapinnaksi kuorrutteelle.

valkovuokkokakku-vaihe1

Värjää noin 2/3 kuorrutteesta taivaansiniseksi. Valmista marmoripintainen kuorrute kuorrutteen marmorointi -ohjeen työvaiheiden mukaan. Huom: Voit jatkaa värien sekoittamista toisiinsa sen mukaan, miten tasaisen sävyisen kuorrutteen haluat. Tähän kakkuun tein työvaiheet kuten marmorointiohjeessa, mutta taittelin kaulitun levyn vielä kertaalleen takaisin ”paketiksi” huomattuani, että valkoinen ja sininen eivät olleet riittävän hyvin sekoittuneet. Lopullinen kuvio hahmottuu vasta kaulimisen aikana ja siihen voi vaikuttaa myös kaulimissuunnalla.

valkovuokkokakku-vaihe1-2 valkovuokkokakku-vaihe1-3
valkovuokkokakku-vaihe1-4 valkovuokkokakku-vaihe1-5

Kauli kuorrute ohueksi levyksi ja kuorruta kakku kaulittavalla massalla kuorruttaminen -ohjeen mukaan.

valkovuokkokakku-vaihe1-6 valkovuokkokakku-vaihe1-7

Sulata valkoiset Candy melts -napit mikrossa miedolla lämmöllä. Laita karkkisula pursotuspussiin, jossa on pieni, pyöreä tylla (1 mm). Pursota kakun päälle valkovuokkoja. Ripottele keskelle koristerakeita. Tyhjennä pussi ja sulata tämän jälkeen vihreät Candy meltsit. Täytä pussi vihreällä karkkisulalla. Tyhjennä pussia hieman, jotta valkoisen ja vihreän seos muuttuu selkeäksi vihreäksi. Pursota sitten kukkien lomaan lehtiä.

valkovuokkokakku-vaihe2 valkovuokkokakku-vaihe2-2

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
2 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat