16.10.2013   35 kommenttia Kategoria: Rippijuhlat,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Kinuski-pähkinäkakku


Kinuskikissan täyttäessä vuosia on luontevaa juhlistaa asiaa kinuskikakulla. 🙂 Muistan, miten lapsena odotin synttäreille juuri äidin tekemää kinuskikakkua. Söin ensin pohjan ja täytteen ja lopuksi nautiskelin makean kuorrutteen sellaisenaan. Nyt halusin täytteeseenkin kinuskista aromia. Siitä syystä maustoin kerman siirapilla. Kinuski ja pähkinät täydentävät hienosti toisiaan. Niiden harmonia ulottuu pohjasta koristeluun saakka. Erilaisista pähkinöistä löytyy muotoja, joita kannattaa hyödyntää koristelussa!

Kinuskivinkit:

  • Tiputa pieni nokare kinuskia kylmään vesilasiin. Jos tippa liukenee veteen, jatka keittämistä.
  • Muscovado-sokerissa on tumman aromikas maku. Sen voi korvata fariinisokerilla.
  • Jos et halua kinuskia kakun reunoille, 2 dl kermaa ja sokeria riittää.

Pohja:
pähkinä-sokerikakkupohja

Täyte:
4 dl kuohukermaa
¾ dl siirappia
1 ½ dl pähkinäsekoitusta
2 rkl vaniljakreemijauhetta

Kostutus:
2 dl maitoa
2 tl manteliaromia
1 tl vaniljasokeria

Kuorrutus:

3 dl muscovado-sokeria
3 dl kuohukermaa

Reunat ja koristeet:
n. 200 g pekaanipähkinöitä
Omar-karkkeja tai macadamia-pähkinöitä
sokerikuorrutetta tuubissa


Valmista pähkinä-sokerikakkupohja erillisen ohjeen mukaan.

pahkina-kinuskikakku-vaihe

Mittaa kuohukerma ja siirappi kulhoon. Vatkaa vaahdoksi. Leikkaa pähkinäsekoitus veitsellä rouheeksi. Sekoita rouhe vaahdon joukkoon. Lisää vaniljakreemijauhe.

pahkina-kinuskikakku-vaihe-2

Sekoita kostukkeen aineet keskenään. Manteliaromissa on voimakas ominaismaku. Halutessasi voit jättää sen kokonaan pois.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Nosta yksi pohjalevy tarjoilulautaselle. Leikkaa leivinpaperista suikaleita ja työnnä niitä pohjalevyn alle joka puolelta. Näin kakkulautanen säilyy puhtaana täyttämisen ja kuorruttamisen ajan. Kostuta pohja mantelimaidolla. Levitä päälle puolet täytteestä. Laita päälle seuraava levy, kostuta ja levitä loput täytteestä. Nosta päälle kolmas pohja ja kostuta. Tasoita kakun reunat lastalla.

pahkina-kinuskikakku-vaihe-3

Mittaa kattilaan muscovado-sokeri ja kuohukerma. Keitä lieden keskilämmöllä 10-20 minuuttia välillä sekoitellen. Ota kattila liedeltä ja odota, kunnes kupliminen lakkaa. Kaada kinuski sitten kakun päälle.

pahkina-kinuskikakku-vaihe-4

Anna kinuskin valua päällisen yli. Nostele lautaselle valunut kinuski reunoille ja levitä se lastalla tasaiseksi. Nosta kakku hetkeksi aikaa jääkaappiin, jotta kinuski jähmettyy. Peitä reunat pekaanipähkinöillä.

pahkina-kinuskikakku-vaihe-5

Pehmitä Omar-karkkeja muovaamalla niitä käsissäsi. Pyörittele karkeista palloja. Liimaa sokerikuorrutteella pallon ympärille pekaanipähkinöitä terälehtien muotoon. Anna kuivua ja nosta kakun päälle.

pahkina-kinuskikakku-vaihe-6

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
46 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissa Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin lokakuun arvonta



Lokakuun arvonnassa on jaossa tuotepaketti, joka sisältää poro-lautasliinoja, salted caramel -makutomusokeria ja puolipallo-silikonivuoan.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit