kinuskimarenkikakku1
kinuskimarenkikakku2
kinuskimarenkikakku3

Marenkikakut ovat ihania kesätarjottavia ja itse olen tänäkin kesänä innostunut kokeilemaan erilaisia versioita. Innostuksen seurauksista vuorossa ensimmäisenä tämä kinuski-marenkikakku.

Keksimarengin idea on sen rapeudessa: kuvailisin sitä makeaksi näkkäriksi. Keksimarenki leikkaantuu hyvin, mutta säilyy tavallista marenkia kauemmin rapsakkana. Siinä missä tavallinen marenkikakku on syytä kiikuttaa tarjolle heti täyttämisen jälkeen, tämä kakku oli syöntikelpoista vielä seuraavanakin päivänä. Suosittelen silti tarjoamista muutaman tunnin kuluessa.

Käytä täytteeseen omia lempimarjojasi sesongin mukaan: vadelmaa, lakkaa, herukoita, mustikkaa. Happamat marjat, kuten puolukat tai karpalot, kannattaa sokeroida kevyesti. Myös hedelmäversio toimii: banaania, persikkaa, appelsiinia tai näiden yhdistelmiä.

Marengit säilyvät hyvinä pitkään, joten niitä voi pitää kaapissa kesäisten yllätysvieraiden varalta tai ottaa mukaan mökille, jossa ei ole mahdollisuutta tai aikaa kakkupohjan paistamiseen.

Mansikka-kinuski-marenkikakku

Keksimarenki:
5 valkuaista
2 ½ dl sokeria
8 kpl Digestive-keksejä

Kinuskikastike:
2 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa

Täyte:

4 dl kermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
500 g mansikoita
4 Digestive-keksiä


Erottele valkuaiset kulhoon (ole tarkkana, ettei yhtään keltuaista pääse joukkoon!). Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita sokeri joukkoon pienissä erissä. Murenna keksit vaahtoon varovasti sekoitellen.

Sivele leivinpaperi kevyesti öljyllä. Levitä keksimarenki leivinpaperille kahdeksi n. 1 cm paksuiseksi levyksi (esim. 15 x 32 cm). Jätä hieman leviämisvaraa. Paista 125 asteessa uunin alatasolla n. 60 minuuttia. Marengin pinta saa muuttua vaaleanruskean sävyiseksi. Marenki on valmiina täysin kuivaa. Anna jäähtyä ja irrota sitten leivinpaperista.

Mittaa kinuskikastiketta varten fariinisokeri ja kerma kattilaan. Kuumenna sekoitellen kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti. Nosta kylmään vesihauteeseen jäähtymään ja siirrä jääkaappiin odottamaan.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljatuorejuusto. Leikkaa mansikat siivuiksi.

Aseta toinen keksimarenkilevy tarjoilulautaselle. Levitä päälle tuorejuusto-kermavaahtoa ja mansikan siivuja. Ripottele päälle keksimuruja ja valuta kinuskikastiketta. Nosta päälle toinen keksimarenki ja toista sama täytteiden kanssa.

kinuskimarenkikakku_1 kinuskimarenkikakku_2
kinuskimarenkikakku_3 kinuskimarenkikakku_4
kinuskimarenkikakku_5 kinuskimarenkikakku_6