30.06.2012   22 kommenttia Kategoria: Kakkupohjat
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Maidoton,  Pähkinätön

Marenkipohja


Vinkit:

  • Etikan ansiosta marenki kuivuu pinnasta, mutta jää sisältä tahmeaksi. Kuivan ja rapean marenkipohjan saat samalla ohjeella ilman etikkaa.
  • Marenkipohja säilyy useita viikkoja huoneenlämmössä ohuen muovipussin sisällä. Kokoa marenkikakku vasta hetki ennen tarjoilua, jotta marenki säilyttää rapsakkuutensa.
  • Sopii myös keliaakikoille.

Annoksesta tulee pieniä pyöreitä (halkaisija 24 cm) marenkipohjia 3 kpl, 2 isompaa pyöreää pohjaa (halkaisija 26 cm) 2 kpl tai yksi pellin (31 x 39 cm) kokoinen pohja. Annos on sopiva myös yhteen reilun kokoiseen pyöreään pavlovakakkuun, jossa marenkipohja on tavallista selvästi paksumpi.

5 valkuaista
2 ½ dl sokeria
2 tl maissitärkkelystä
2 tl vaniljasokeria
(1 ½ tl valko- tai omenaviinietikkaa)


Erottele valkuaiset – ole tarkkana, ettei joukkoon pääse yhtään keltuaista!

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (noin 5 minuuttia). Vaahto on valmista, kun voit kääntää kulhon ylösalaisin ilman, että vaahto putoaa.

Lisää joukkoon sokeri pienissä erissä rauhallisesti vatkaten. Siivilöi joukkoon maissitärkkelys. Lisää vaniljasokeri ja halutessasi etikka.

Jos teet kolme pohjaa, käytä kolmea peltiä ja paista pohjat yhtä aikaa kiertoilmauunissa. Saat saman kokoiset pohjat, kun piirrät paperin toiselle puolelle ympyrät käyttämällä mallina 24-senttistä vuokaa.

Sivele leivinpaperille ohuelti ruokaöljyä. Levitä tai pursota marenkivaahto leivinpaperille.

Ilman kiertoilmaa marengin paistolämpötila on 125 astetta ja paistoaika noin 1 h 45 min – 2 h. Mikäli sinulla on kiertoilmauuni, tarkista sen ohjeista sopiva paistoaika ja -lämpötila. (Omalla uunillani marengin valmistukseen suositeltiin 80 astetta ja 3 tuntia, mutta ohuiden pohjien kanssa paistoaika on lyhyempi.) Marenki voi saada vaaleanruskeaa sävyä, mutta suojaa tarvittaessa foliolla estääksesi tummuminen.

Marenki on valmiina täysin kuivaa. Anna jäähtyä ja irrota leivinpaperista.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
9 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan talviarvontaVuoden ensimmäinen arvonta käynnissä! Viileää talviteemaa voi luoda esimerkiksi lumihiutalemuoteilla ja talvisilla minimuffinssivuoilla. Lisäksi paketissa pieni söpöläinen: vaaleanpunainen retro-irtopohjavuoka.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat