17.4.2011
leivinpaperi
kaulin
pussinsulkija
leivinpaperi
kaulin
pussinsulkija
POHJA. Soseuta banaanit tehosekoittimella tai haarukalla hienontaen.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vatkaa voi ja ruokosokeri vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen. (Vinkki: jos taikina muuttuu rakeiseksi, lisää välissä hieman jauhoja!)
Sekoita taikinaan vuorotellen jauhoja ja banaanisosetta/kermaa.
Levitä taikina 30 x 30 cm kokoiseksi levyksi pellille leivinpaperin päälle.
Paista 200 asteessa n. 13 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
KUORRUTUS. Vatkaa kerma vaahdoksi. Levitä kermaa ohut kerros pohjan päälle tarttumapinnaksi kuorrutteelle.
Kauli vaniljamassa ohueksi neliön muotoiseksi levyksi. Nosta pohjan päälle.
Leikkaa levy suorakaiteen muotoisiksi leivoksiksi.
KORISTELU. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Laita suklaa pursotuspussiin, jossa on 3 mm kokoinen tylla. Voit käyttää pursottamiseen myös kulmasta auki leikattua pakastuspussia.
Pursota suklaalla oksia leivosten päälle.
Viimeistele koristelu vihreillä koristelehdillä.
Kati: No tulipa sinulle paistamisessa harmillinen takaisku. 🙁 Yleensä reseptien paistoajat ovat viitteellisiä, koska uunien paistotehot vaihtelevat. Ennenkuin ottaa leivonnaisen pois uunista, kannattaa kokeilla kypsyyttä tikulla. Jos tikkuun jää taikinaa, paistoaikaa on syytä jatkaa.
Toivottavasti se jälkimmäinen satsi paistui paremmin ja pystyit viemään veljelle kauniita ja herkullisia synttärileivoksia. 🙂
Omassa uunissani olen huomannut pullia ja sämpylöitä paistaessani, että ensimmäinen pellillinen paistuu aina hitaammin kuin seuraavat. Jotenkin minun uunini ei vain saa lämpöä heti toimimaan, vaikka uunin lämpötilamittari näyttääkin oikeaa lukemaa.
Voi että. Mun yritys jäi 13 minuutissa ihan taikinaiseksi. Katsotaan mitä käy toiselle vuoalle. Pitäisi veljelle viedä leivoksia synttärikahvin kanssa. Leivinjauhetta tuli hieman liian vähän eli 1/6 puuttui (loppui kesken) eli voi johtua siitä. Voiko leivinjauhetta jossain suhteessa korvata ruokasoodalla ihan missä vaan leivonnaisessa vai onko siihen jotain vinkkejä?
nanniaj: oi, tämäpä oli mukavaa luettavaa. 🙂 Kiitos!
Keventääkseni huoltasi Kinuskikissa, kerron ettei näin todellakaan ole. Kiitos selkeiden sivujesi, on helppoa löytää niin uudet kuin vanhatkin reseptit. Tämä on tietenkin vain minun mielipiteeni, mutta uskon että monet jakavat sen. Joskus uusi ohjeesi toki on niin hyvä että sitä täytyy heti päästä kokeilemaan ja se menee muiden reseptien edelle. Kuitenkin aina juhlien tai leivontainnostuksen tullessa reseptit löytyvät täältä todella pienellä vaivalla riippumatta julkaisu ajankohdasta. 🙂 Useita vanhoja reseptejäkin on tullut leivottua monetkin kerrat, aina ei vaan tule jätettyä kommenttia. Pitäisi kyllä, että omalta osaltani saisi nostettua niitä esille. 🙂
nanniaj: kiitos, tosi kiva kuulla! Hienoa saada palautetta näistä vähän vanhemmista resepteistä. Välillä sitä harmittelee, hukkuvatko vanhat ohjeet reseptipaljouteen, mutta näin ei selvästikään ole tapahtunut ainakaan tämän ohjeen kohdalla.
Olen tehnyt tämän lukemattomat kerrat kahvikakkuna (ilman banaanikuorrutetta) juhliin ja tutuille hemmottelulahjaksi. Ja voi että kun on hyvää! Muita banaanikakkuja en ole uskaltanut enää tehdäkkään. Mukaan olen rouhinut aina 100 g tummaa suklaata ja ei kuulkaas ainakaan pahaa tee 🙂 Eilen poikieni toiveesta kokeilin näitä myös muffinsseina ja erinomaisesti toimivat niinkin. Iso kiitos siis Kinuskikissalle herkullisesta reseptistä.
Kiitos vinkeistä! Nyt tuli aika hyviä. Olen tehnyt tämän koristeen lapseni rippijuhliin ja nyt kummityttöni ristiäisiin, symboloi hyvin nuorta elämänalkua. Leivoksena koristeen alla on mielettömän hyvä mokka-valkosuklaaleivos. Kiitos upeista resepteistä ja hyvin selkeistä ohjeista kuvineen!
TaikinaTunari: ymmärrän tunteen, sillä aivan samanlaisista epätoivon hetkistä olen itsekin ponnistanut. Ensinnäkin suklaalla on merkitystä. Toiset suklaat ovat sulana löysempiä ja hankalammin hallittavia. Itse käytän paljon Pandaa. Senkin voi antaa jonkin verran jäähtyä ennen kuin aloittaa. Pursotuspussia ei kannata pitää aivan pystyasennossa, jolloin suklaa valuu vauhdikkaammin. Myös puristusvoimalla on merkitystä. Kannattaa hidastaa loppua kohden, ennakoida pursotuksen päättyminen. Päätepisteen koskettaminen on hyvä keino. Voi ainakin aluksi auttaa. Kokemus on paras opettaja!
Millä ihmeellä pursotetuista oksista saa noin siistejä? Miten lopettaa yhden leivoksen koristelu ilman, että se päättyy isoon paakkuun tai sotkuiseen kiehkuraan? Aina tuntuu lopetuksen jälkeen pursottimeen jäävän ylimääräinen massa, joka sinkoutuu sattumanvaraiseen kohtaan kauniin oksan päälle. Kosketanko viimeisellä tipalla oksaa vai mikä auttaisi? Toimiiko lääkeruisku pursotuksessa? Äkkiseltään ajatellen sillä voisi tulla siisti jälki.
Ei galleriakuvia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kati: Kinuskiemo sinulle jo vastasikin. Pohdit kuitenkin leivinjauheen/soodan eroja ja tulin vielä lisäämään oman tietämykseni niistä. 🙂
On ilmeisesti olemassa jokin nyrkkisääntö, että koostumuksensa ansiosta sooda sopii paremmin happamia nesteitä (mm. Piimä ja jugurtti) sisältäviin taikinoihin, kun taas leivinjauhe muihin taikinoihin.
Soodan maku ei myöskään ole kaikille mieleinen. Olen myös kuullut ohjeesta että 2tl leivinjauhetta vastaa 1tl soodaa eli voihan olla että liika soodan määrän todella puskeekin läpi.
Itse olen kuitenkin hädän tullen joskus korvannut leivinjauheen soodalla, eikä kukaan vielä kakuistani ole valittanut, joten rohkaisen myös sinua kokeilemaan. Toki olen tehnyt niin, että korvaan koko määrän en vain osaa. Osan korvaaminen voikin olla tiedettä, mutta kun korvaat koko määrän uskon sen onnistuvan! 🙂