17.12.2017   8 kommenttia Kategoria: Jälkiruoat,  Joulu,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Munaton,  Pähkinätön

Kerrospannacotta


Tämä juhlava kerrosjälkiruoka tarjoillaan maljoista. Halusin reseptiin joulumausteeksi sopivan aniksen, sillä todella rakastan sen makua! Anis yhdistetään yleensä maustekakkuun tai limppuun, mutta se toimii ihanasti myös kermaisessa pannacotassa. Mansikkakerros raikastaa ja antaa jälkiruoalle tietenkin jouluisen värin. Voit valmistaa pannacotan jo tarjoilua edeltävänä päivänä.

Vinkki: Annosten lukumäärään vaikuttaa käyttämiesi lasien tilavuus. Reilun 3 desilitran viinilaseihin annostellessa lukumäärä on 6 kappaletta. Pienempiä kuohuviinilasillisia tulee jopa kaksikertainen määrä.

Mansikkakerros:
2 ½ Meira liivatelehteä
375 g mansikoita
2 tl sokeria

Aniskermakerros:
6 Meira liivatelehteä
2 rkl Meira aniksensiemeniä
6 dl täysmaitoa
6 dl kuohukermaa
1 ½ dl sokeria
1 rkl Meira vaniljasokeria

Pinnalle:
1 granaattiomenan siemenet


Jos käytät pakastemansikoita, sulata ne huoneenlämpöisiksi ennen soseuttamista. Älä valuta marjoja.

Laita mansikkakerroksen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat. Laita reilu desilitra mansikkasoseesta kattilaan yhdessä sokerin ja liotettujen liivatelehtien kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita, kunnes sokeri ja liivatteet ovat sulaneet soseen joukkoon. Yhdistä huolellisesti sekoittaen lopun soseen kanssa.

Aseta lasit kaltevaan asentoon koriin, korkeareunaiseen vuokaan tai vastaavaan astiaan, jossa lasit voivat levätä reunaa vasten. Annostele mansikkaseos lusikalla laseihin. Huomaa, että mansikkakerros täyttää reilusti alle puolet lasin tilavuudesta. Anna hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia.

Laita aniskermakerroksen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kattilaan maito, kerma ja aniksensiemenet. Keitä seosta 10 minuuttia. Älä käännä kattilalle selkääsi, sillä kermaseos kiehahtaa helposti yli. Lisää kattilaan loppuvaiheessa sokerit ja liotetut liivatelehdet. Sekoittele, kunnes sokeri on sulanut.

Kaada seos siivilän läpi astiaan, jossa on annostelua helpottava kaatonokka. Nosta astia kylmään vesihauteeseen ja jäähdyttele välillä sekoitellen haaleaksi. Täytä lasit kermaseoksella. Nosta jääkaappiin hyytymään noin kolmeksi tunniksi.

Poista granaattiomenan hattuosa varoen veitsenkärjellä. Leikkaa hedelmä puoliksi. Taivuta onkaloita auki ja kaiva hedelmän siemenet ulos. Annostele muutama lusikallinen siemeniä maljojen päälle.

Yhteistyössä Meira

meira-logo

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
30 tassutusta

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Toivepuodin huhtikuun arvonta



Huhtikuun arvonnassa palkintoina ovat pyrstömuotit (11 ja 6 cm), Aloha-muffinssivuoat, Wiltonin jättimäinen koripunostylla ja pinkkejä viiri-cocktailtikkuja.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit