Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Keittiökoira

22.3.2015

Nimimerkki:keittiokoira-esittely

Keittiökoira

Kinuskileipomo:

Kinuskileipomo Koiruuksia

Kuka olet?

Olen viittä vaille 20-vuotias kotileipuri ja aloitteleva yrittäjä. Ennen kaikkea olen intohimoinen keittiö- ja ulkoilmaihminen, amatööri puutarhuri ja tanssin harrastaja. Omat koirani ovat elämän suola ja ne antavat elämään niin paljon, että en voisi kuvitellakaan elämää ilman koiraa. Keittiökään ei tunnu koskaan yksinäiseltä, kun aina on uskolliset kaverit seurana.

Koska innostuit leipomisesta ja miten se tapahtui?

Leivoin ensimmäisen kerran ihan yksin muistaakseni kymmenenvuotiaana. Se oli äitienpäivä ja halusin leipoa äidille kakun. Valitsin suklaakakun ja kaikki meni kyllä ihan hyvin, mutta epäselvien ohjeiden vuoksi kakku jäi tosi kuivaksi. Kostutin tosi vähän, kun en voinut käsittää, miksi kakkua pitäisi kostuttaa desikaupalla! No, siinä se selvisi. Nykyään olen kostutuksen kanssa erityisen tarkka kakkuja tehdessäni. Muuten hyvä kakku voi olla pilalla liian paljon tai vähäisen kostutuksen takia. Kostutuksessa ei kannata liikaa tuijottaa ohjetta, vaan arvioida määrä joka kerta erikseen.

Keittiöpuuhissa olen ollut mukana niin kauan kuin muistan ja kaikenlaisten ”myrkkyliemien” valmistus oli ihan parasta tekemistä lapsena. Äiti on aina tehnyt paljon ruokaa ja järjestänyt hienoja lastenkutsuja ja muita juhlia. Itsekin rakastan eniten juuri juhlien järjestämistä ja siitä kehittelen itselleni jo uraakin. Kai tämäkin taipumus tulee äidinmaidosta.

Kuinka usein leivot? Minkälaiset jutut saavat sinut innostumaan?

Leivon useamman kerran viikossa, nyt kun koen siihen olevan aikaa ja energiaa. Viime syksynä lukion päätyttyä tunsin olevani vihdoin vapaa tekemään juuri sitä mitä haluan. Olen nimittäin vähän sellainen joko-tai –ihminen, kaikki tehdään täysillä tai ei ollenkaan. Olen myös ihminen täynnä mielenkiinnon kohteita ja leivonta on niistä yksi erittäin tärkeä. Innostun kyllä tosi monista jutuista leivonnassa, käytännössä kaikesta. Ruokaan liittyvät asiat ylipäätään ovat lähellä sydäntä ja aionkin lähteä lukemaan muun muassa ravitsemustieteitä ja puutarhan hoitoa. Olen myös aktiivinen martta, joten sitä kauttakin tulee oltua paljon ruuan ja leivonnan parissa.

Suosikkiraaka-aineesi?

En voi valita vain yhtä, mutta rakastan mausteita ja yrttejä ja käytän niitä paljon ruuanlaitossa ja leivonnassa. Erilaiset hajut ja maut vaikuttavat todella vahvasti mielentiloihini, mausteiden ja yrttien vaikutus on erityisen rauhoittava.

Kerro jokin hyvin mieleen jäänyt leivontamuisto!

Isoveljen lakkiaiset 2008. Vieläkin ihmettelen, miten tuolloin kaksitoistavuotiaana tein niin mahtavan näköiset ja makuiset mustaherukkatäytekakut. Onneksi resepti on vielä tallessa ja varmaan jossain vaiheessa teen kakun uusintana ja laitan leipomoon.

Paras leivonnainen, jota olet maistanut?

Lasketaanko tätä leivonnaiseksi, mutta italialainen margarita-pizza (nimenomaan Italiassa) kaikessa yksinkertaisuudessaan ja koruttomuudessaan on kyllä parasta mitä tiedän. Kotitekoinen pizza ja suolaiset piirakat pitävät hyvää kakkossijaa.

Pahin kömmähdyksesi keittiössä?

Kaikenlaista hassuahan sitä on käynyt, mutta sellaisina kertoina huumori on kaukana, kun jotain tekee kolmatta tai neljättä kertaa peräkkäin. Tuttua varmaan aika monelle sitkeälle kotileipurille! Esimerkiksi kesällä 2014 serkkutytön 1-vuotiskakku oli tällainen tapaus. Ensimmäinen kakku tyssäsi epäonnistuneeseen kinuskiin ja lemon curdin unohtumiseen täytteestä, toisella kierroksella gluteeniton kakkupohja hajosi käsiin. Pienen itseni keräämisen jälkeen päätin, että kolmas kerta toden sanoo ja siitä tulikin oikein onnistunut ja kaunis kakku. Onneksi kömmähdyksiä näin suuressa mittakaavassa on erittäin harvoin!

Mitä haluaisit seuraavaksi oppia?

Seuraavana vuorossa lienee marsipaanin maalaus ja uusien sokerikukkakoristeiden opettelua. Siinä riittää työsarkaa!

Miten haluaisit kehittää Kinuskiyhteisöä? Muita toiveita Kinuskikissalle?

Olisi kiva saada uusia reseptejä alusta loppuun –periaatteella. Toisinaan on kiva lähteä tekemään niin alusta asti kuin pystyy raaka-aineista. Se vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta lopputulos palkitsee.

Neiti Leipuri kysyi sinulta: Mikä on lempikahvilasi?

Olen huono kahvilaihminen ja käyn kahviloissa pääasiassa vain kaupunkilomilla, nautiskelemassa ympäröivästä ihmisvilinästä ja kupillisesta teetä (joskus sortuen johonkin herkkuunkin.) Yksi lemppari kuitenkin löytyy, silloin kun käyn Helsingissä viettämässä leppoisaa päivää tai katsomassa jotain teatteri- tai tanssiesitystä: pistäydyn usein Café Esplanadilla. Se on sellainen tuttu ja turvallinen, jossa on laaja teevalikoima ja kauniit puitteet.

Mitä haluaisit kysyä seuraavalta esittelyssä olevalta Kinuskilta?

Jos saisit yhden päivän pitää omaa kahvilaa tai kivijalkaleipomoa, niin mitä siellä olisi myynnissä ja olisiko sillä jokin teema?

Jaa meille suosikkireseptisi ja kerro lyhyesti reseptin tarina.

Jokainen varmaan saa itseluottamusta ja voimia jatkaa eteenpäin kehittyvänä kotileipurina, kun kokee onnistumisia ja saa positiivista palautetta. Oma sitruunajuustokakkuni on yksi sellainen resepti, johon liittyy lämpimiä muistoja leivontauran alkuajoilta.

Kommentit (10)

Keittiökoira
Kinuskileipomo Keittiökoira
26.3.2015 09:10

Kinuskikissanpoikanen: Varmastukin jossain vaiheessa on taas ajankohtaista täydentää tai korvata paikkaa Apukissojen joukossa. Näillä mennään näin alkuun, mutta Kinuskikissa on kyllä sanonut, että Apukissaksi voi päästä kuka tahansa aktiivinen Kinuski. 🙂

Kinuskikissanpoikanen
25.3.2015 17:21

Pidän niin näistä Kinuskien esitteleyistä! On niin mielenkiintoista kuulla heidän taustansa ja tarinansa 🙂 Keittiökoira, minunkin keittiössä on aina välillä kärkkymässä tuollainen karvanassu borderterrieri! 😉 Onnea muuten Apukissaksi pääsystä! Voiko muuten joku muukin päästä Apukissaksi? Ihan näin mielenkiinnosta halusin kysyä 🙂

vintiö
25.3.2015 13:38

Terve sulle Keittiökoira. Olet tosi kiva. Ja nuo sinun koirat ne vasta onkin kivoja. Onneksi niillä on niin hyvä emäntä. 🙂

Kinuskikissa
25.3.2015 09:39

Kiitti tarkennuksesta! Jotain tuon tyylistä uumoilinkin. 🙂 Pizzasta puheen ollen itsekin olen syönyt yhden elämäni parhaista pizzoista juuri Italiassa ja se oli kaikessa yksinkertaisuudessan ”pizzojen pizza” Margarita. Se kuulostaa simppeliltä, mutta on juuri sen vuoksi haastava.

Keittiökoira
Kinuskileipomo Keittiökoira
24.3.2015 22:58

Kiitos rohkaisevista kommenteista! Kinuskikissa: ”Alusta loppuun” ajattelu on esim. sellainen (ainakin minulle) että jugurttikakun jugurtti valmistetaan itse tai keksipohjaiseen kakkuun tehdään uunissa levypohja, joka hienonnetaan jne. Se voi tarkoittaa myös esim. sitä puhuttua pizzaa, johon tomaattiseos tehdään itse tai vaikka kakun koristeeksi tulevan suklaan itse valmistamista tai kotijuustoa… tämäntyylistä. 🙂 Haasteita ennen kaikkea 😉

Kinuskiemo
24.3.2015 22:19

Heippa Keittiökoira! 🙂
Voi miten ihana nuori nainen olet! Järkevä, ahkera ja monipuolisesti lahjakas. Monet erilaiset asiat kiinnostavat sinua ja sinulla on varmasti mahdollisuus onnistua elämässä, missä vain haluat. Onnea ja kaikkea parasta suunnitelmillesi.

Nuo sinun koirasi, ne ovat niin ihania! Vaikka ei olisi ns. koiraihminen, niin nuo vakavailmeiset veitikat kyllä valloittavat ja sulattavat sydämen jo pelkän kuvan perusteella. Sinun Keittiökoira-nimimerkkisi sai heti ensi kuulemalta itselleni makean hymyn huulille ja ehdinkin pohtia, mitä nimen taakse mahtaa kätkeytyä. Leipomosi nimen ja taustatarinan jälkeen sitten ymmärsin, että nimien takaa haukahtavat söpöt ja suloiset nappisilmät.

Kiitos, Keittiökoira, että kerroit itsestäsi ja ajatuksistasi. Sait minut niin hyvälle ja positiiviselle mielelle.
Mahtavaa, että olet täällä joukossamme! 🙂

Mustaherukkakakkua odotellessa….

soja
Kinuskileipomo soja
24.3.2015 21:24

Hauska tutustua! Olet kyllä jo tosiaan nuorena tehnyt hienoja juttuja, ristiäisiä, lakkiaisia, WAU! =)

Kinuskikissa
24.3.2015 19:37

Heippa tätäkin kautta, Keittiökoira, ja kiitos osallistumisesta esittelyyn! Sinulla on hienot lähtökohdat edetä leivonnan ja ruoanlaiton saralla, mihin vain haluat. Täällä pidetään peukkuja! Minua jäi kiinnostamaan, mitä tarkoitit alusta loppuun -periaatteella, josta toivoit reseptejä. Minkälaiset jutut erityisesti kiinnostaisivat?

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
22.3.2015 19:17

Heippa keittiökoira! Sinusta saa hyväntuulisen ja iloisen kuvan. Itsekin koiraihmisenä , voi vietävä miten suloiset kaverit sinulla on! Lähetän tässä rapsutukset koirillesi sivuston välityksellä! 🙂

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
22.3.2015 18:46

Onpas mukava esittely sinusta. Ihanat koiratkin päässeet kuvaan. Tuolla asenteella pääset varmasti pitkälle elämässä. Mukavaa kevättä!

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa