Kinuskileipomo Koiruuksia

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut Nähty 4236 kertaa
 
09.03.2015
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Keittiökoiran sitruunajuustokakku


Tämä on luottoreseptini vuosien takaa. Alunperin löysin sitruunaisen juustokakun vanhasta reseptikirjasta nimeltä Nuoren kokin helpot ja nopeat. Nimestään huolimatta kirja sisältää oikeita reseptiaarteita, juustokakun lisäksi esimerkiksi aivan ihanan porkkanakakun. Alkuperäisen juustokakun ohjeita ja ainesosaluetteloa olen muokannut jonkinverran ja lopputuloksena on suussasulava ja monissa juhlissa ihastuttanut raikas kakku. Tällä kakulla 12-vuotias Keittiökoira aikoinaan aloitti kotileipurin uransa!
Juhliin olen usein puolitoistakertaistanut tai kaksinkertaistanut ohjeen, eikä tämän kakun ainesosamäärien kanssa tarvitse olla pilkun tarkka. Paras lopputulos syntyy vähän tunteella. 😉

vuoka 20-22 cm

Vinkki: Korvaa sitruuna 1 kpl pienellä appelsiinilla. Vähennä tällöin ½ dl sokerista.

Pohja:
175 g digestivekeksejä
70 g  sulatettua voita

Täyte:
1 iso sitruuna, hienoksi raastettu kuori ja mehu
2 isoa kananmunaa, erotettu keltuaiset ja valkuaiset
340 g (1 kpl a 200 g + 3/4 pkt) Philadelphia-tuorejuustoa
3/4 prk (a´150 g) ranskankermaa tai smetanaa
1 dl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä

Koristelu: sitruunankuorisuikaleita

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele vuuan reunat.
Hienonna keksit suljetussa minigrip-pussissa tai tehosekoittimessa ja sekoita sulatettuun voihin.
Painele seos vuuan pohjalle.
Sekoita vispilällä kaikki täyteainekset valkuaisia lukuun ottamatta tasaiseksi seokseksi.
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele muiden ainesten joukkoon varovasti
nuolijalla tai lusikalla käännellen.
Kaada täyte vuokaan ja paista 175 C uunissa noin 1 1/2 h, tai kunnes pinta alkaa saada kullan ruskeaa väriä.
Sulje uuni ja jätä kakku jälkilämpöön jäähtymään.
Koristele sitruunankuorisuikaleilla.
sitrus