Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Keikautettu Cheese Cake

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Keikautettu Cheese Cake

13.3.2015

Kaikkien herkkusuiden suosikki on amerikkalainen juustokakku, joka kypsytetään hitaasti uunissa ja nautitaan kylmänä marjakastikkeen tai tuoreiden marjojen kera. New York Cheese Cake -nimellä tunnettu kakku on julkaistu täällä blogissakin muutama vuosi sitten. Sen sijaan tämä versio näyttää ulkokuoreltaan tuiki tavalliselta kuivakakulta. Yllätysmomentti paljastuu vasta kakkua leikatessa. Paistotapa uudistaa tämän suussa sulavan klassikon.

New York Cheese Cake keikausversiona

Pohja:
250 g digestivekeksejä
1 dl vehnäjauhoja
125 g voita
1 rkl kermaa

Täyte:
600 g Philadelphia-tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
2 rkl sitruunamehua
2 dl ruokosokeria
1 vaniljatanko
1 dl kuohukermaa
1 dl perunajauhoja
4 munaa

Pinnalle:
tomusokeria

Tarjoiluun:

vadelmia tai muita marjoja

Vuoka:
Iloleipurin silikoninen rengasvuoka (2,2 l)


Hienonna digestivekeksit monitoimikoneella. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Sulata voi ja yhdistä keksi-jauhoseoksen kanssa. Lisää lopuksi kerma.

Painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille niin, että se ulottuu noin 4 cm:n päähän vuoan yläreunasta. Vinkki! Pystysuoraan keskiosaan seoksen paineleminen helpottuu, kun laitat sisään tueksi esimerkiksi juomalasin. Poista lasi ennen paistamista.

keikautettu-cheese-cake keikautettu-cheese-cake-2

Notkista tuorejuusto vatkaimella. Sekoita joukkoon ranskankerma, sitruunamehu ja ruokosokeri. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi sisältä siemenet täytteeseen. Yhdistä kuohukerma ja perunajauhot keskenään. Lisää täytteeseen. Sekoita lopuksi joukkoon munat. Kaada täyte vuokaan.

keikautettu-cheese-cake-3 keikautettu-cheese-cake-4

Paista 175 asteessa 60 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, suojaa se foliolla, mutta älä lyhennä paistoaikaa.

keikautettu-cheese-cake-5

Anna kakun jäähtyä. Säilytä jääkaapissa seuraavaan päivään. Kumoa tarjoilulautaselle.

keikautettu-cheese-cake-6 keikautettu-cheese-cake-7

Siivilöi pinnalle tomusokeria. Tarjoa vadelmien tai muiden marjojen kera.

Yhteistyössä Iloleipuri

logo-small

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 25 henkilölle 102

Avainsanat

Amerikka-herkutUunijuustokakku

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutMakuja maailmaltaYhteistyöreseptit

Erityisruokavaliot

Liivatteeton

Tykkäsitkö?

(19)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (102)

Kinuskikissa5.12.2019 22:29

Tuude: suurin osa leivonnaisista kestää hyvin pakastusta, eikä tämä ole poikkeus. 🙂

Tuude5.12.2019 21:35

Kommenteissa oli kysytty, mutta vastausta en löytänyt: kestääkö tämä pakastamisen? Voisi tehdä jouluksi jälkiruokapöytään etukäteen. 🙂

Kinuskikissa3.6.2019 15:16

mustepullo: olipa mukavaa palautetta – kiitos! 🙂

mustepullo2.6.2019 20:16

Tein tämän valmistujaisjuhliini (amk) huhtikuussa ja kakku keräsi paljon ihastusta, kun ensin sitä luultiin tavalliseksi kuivakakuksi mutta sisältä paljastuikin mehevä juustokakku! Olin aluksi huolissani, irtoaisiko kakku metallisesta vuoasta ilman että hajoaa mutta onneksi pysyi hyvin koossa, hyvä tuo pohjan resepti!

Kinuskiemo4.4.2019 19:24

mustepullo: Uskoisin, että hyvin säilyy. Laita pakaste- tai kaupan hedelmäpussi kevyesti ympärille. 🙂

mustepullo4.4.2019 17:22

Kestäisiköhän tämä kakku hyvänä jos antaa olla jääkaapissa kaksi yötä? (Yritän tehdä juhlia varten hieman porrastettuna ruokia ettei kaikkea tarvitsisi leipoa päivää ennen)

maris8.3.2019 21:56

Heini: pari kolme teelusikallista vaniljasokeria on varmasti hyvä. 🙂

Heini Uutela8.3.2019 21:39

Jos käyttää vaniljatangon sijaan vaniljasokeria, niin oisko 2tl sopiva määrä?

Pikkukokki1218.2.2019 17:17

Tuli vähän pienet ns. tupenrapinat tästä kakusta, koska vuoka oli vähän liian iso ja siitä tuli vähän ongelmia, lisäksi en saanut niin korkealle pohjaa nostamaan ja itseasiassa se vähän mureni ja epäilen, että olisi varmaan pitänyt olla enemmän rasvaa, mutta lopputulos olikin yllättävän kauniin näköinen. Ja hyvää oli! Vähän jo jännitti, että irtoaako tämä vuoasta, niiden ongelmien takia. Äiti epäili, että ei irtoa vuoasta, mutta väärässä oli, hyvin se irtosi ja nyt vaan syömään. Mutta voisi tehdä toistekin 😃.

Kinuskikissa27.11.2017 09:41

marraskuu: dominokekseissä on täyte mukana, joten se vaikuttaa rasvan tarpeeseen. Uskoisin, että onnistuu kyllä. Jos haaveilet appelsiinin makuisesta cheese cakesta, niin suosittelen seuraavaa. Siinä on pohjassa piparkakkuja:

http://www.kinuskikissa.fi/appelsiinijuustokakku-uunissa

Kinuskigalleria (10)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Keikautettu Cheese Cake

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Keikautettu Cheese Cake

13.3.2015

Kaikkien herkkusuiden suosikki on amerikkalainen juustokakku, joka kypsytetään hitaasti uunissa ja nautitaan kylmänä marjakastikkeen tai tuoreiden marjojen kera. New York Cheese Cake -nimellä tunnettu kakku on julkaistu täällä blogissakin muutama vuosi sitten. Sen sijaan tämä versio näyttää ulkokuoreltaan tuiki tavalliselta kuivakakulta. Yllätysmomentti paljastuu vasta kakkua leikatessa. Paistotapa uudistaa tämän suussa sulavan klassikon.

New York Cheese Cake keikausversiona

Pohja:
250 g digestivekeksejä
1 dl vehnäjauhoja
125 g voita
1 rkl kermaa

Täyte:
600 g Philadelphia-tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
2 rkl sitruunamehua
2 dl ruokosokeria
1 vaniljatanko
1 dl kuohukermaa
1 dl perunajauhoja
4 munaa

Pinnalle:
tomusokeria

Tarjoiluun:

vadelmia tai muita marjoja

Vuoka:
Iloleipurin silikoninen rengasvuoka (2,2 l)


Hienonna digestivekeksit monitoimikoneella. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Sulata voi ja yhdistä keksi-jauhoseoksen kanssa. Lisää lopuksi kerma.

Painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille niin, että se ulottuu noin 4 cm:n päähän vuoan yläreunasta. Vinkki! Pystysuoraan keskiosaan seoksen paineleminen helpottuu, kun laitat sisään tueksi esimerkiksi juomalasin. Poista lasi ennen paistamista.

keikautettu-cheese-cake keikautettu-cheese-cake-2

Notkista tuorejuusto vatkaimella. Sekoita joukkoon ranskankerma, sitruunamehu ja ruokosokeri. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi sisältä siemenet täytteeseen. Yhdistä kuohukerma ja perunajauhot keskenään. Lisää täytteeseen. Sekoita lopuksi joukkoon munat. Kaada täyte vuokaan.

keikautettu-cheese-cake-3 keikautettu-cheese-cake-4

Paista 175 asteessa 60 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, suojaa se foliolla, mutta älä lyhennä paistoaikaa.

keikautettu-cheese-cake-5

Anna kakun jäähtyä. Säilytä jääkaapissa seuraavaan päivään. Kumoa tarjoilulautaselle.

keikautettu-cheese-cake-6 keikautettu-cheese-cake-7

Siivilöi pinnalle tomusokeria. Tarjoa vadelmien tai muiden marjojen kera.

Yhteistyössä Iloleipuri

logo-small

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 25 henkilölle 102

Avainsanat

Amerikka-herkutUunijuustokakku

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutMakuja maailmaltaYhteistyöreseptit

Erityisruokavaliot

Liivatteeton

Tykkäsitkö?

(19)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (102)

Kinuskikissa5.12.2019 22:29

Tuude: suurin osa leivonnaisista kestää hyvin pakastusta, eikä tämä ole poikkeus. 🙂

Tuude5.12.2019 21:35

Kommenteissa oli kysytty, mutta vastausta en löytänyt: kestääkö tämä pakastamisen? Voisi tehdä jouluksi jälkiruokapöytään etukäteen. 🙂

Kinuskikissa3.6.2019 15:16

mustepullo: olipa mukavaa palautetta – kiitos! 🙂

mustepullo2.6.2019 20:16

Tein tämän valmistujaisjuhliini (amk) huhtikuussa ja kakku keräsi paljon ihastusta, kun ensin sitä luultiin tavalliseksi kuivakakuksi mutta sisältä paljastuikin mehevä juustokakku! Olin aluksi huolissani, irtoaisiko kakku metallisesta vuoasta ilman että hajoaa mutta onneksi pysyi hyvin koossa, hyvä tuo pohjan resepti!

Kinuskiemo4.4.2019 19:24

mustepullo: Uskoisin, että hyvin säilyy. Laita pakaste- tai kaupan hedelmäpussi kevyesti ympärille. 🙂

mustepullo4.4.2019 17:22

Kestäisiköhän tämä kakku hyvänä jos antaa olla jääkaapissa kaksi yötä? (Yritän tehdä juhlia varten hieman porrastettuna ruokia ettei kaikkea tarvitsisi leipoa päivää ennen)

maris8.3.2019 21:56

Heini: pari kolme teelusikallista vaniljasokeria on varmasti hyvä. 🙂

Heini Uutela8.3.2019 21:39

Jos käyttää vaniljatangon sijaan vaniljasokeria, niin oisko 2tl sopiva määrä?

Pikkukokki1218.2.2019 17:17

Tuli vähän pienet ns. tupenrapinat tästä kakusta, koska vuoka oli vähän liian iso ja siitä tuli vähän ongelmia, lisäksi en saanut niin korkealle pohjaa nostamaan ja itseasiassa se vähän mureni ja epäilen, että olisi varmaan pitänyt olla enemmän rasvaa, mutta lopputulos olikin yllättävän kauniin näköinen. Ja hyvää oli! Vähän jo jännitti, että irtoaako tämä vuoasta, niiden ongelmien takia. Äiti epäili, että ei irtoa vuoasta, mutta väärässä oli, hyvin se irtosi ja nyt vaan syömään. Mutta voisi tehdä toistekin 😃.

Kinuskikissa27.11.2017 09:41

marraskuu: dominokekseissä on täyte mukana, joten se vaikuttaa rasvan tarpeeseen. Uskoisin, että onnistuu kyllä. Jos haaveilet appelsiinin makuisesta cheese cakesta, niin suosittelen seuraavaa. Siinä on pohjassa piparkakkuja:

http://www.kinuskikissa.fi/appelsiinijuustokakku-uunissa

Kinuskigalleria (10)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa