Kaikkien herkkusuiden suosikki on amerikkalainen juustokakku, joka kypsytetään hitaasti uunissa ja nautitaan kylmänä marjakastikkeen tai tuoreiden marjojen kera. New York Cheese Cake -nimellä tunnettu kakku on julkaistu täällä blogissakin muutama vuosi sitten. Sen sijaan tämä versio näyttää ulkokuoreltaan tuiki tavalliselta kuivakakulta. Yllätysmomentti paljastuu vasta kakkua leikatessa. Paistotapa uudistaa tämän suussa sulavan klassikon.
New York Cheese Cake keikausversiona
Pohja:
250 g digestivekeksejä
1 dl vehnäjauhoja
125 g voita
1 rkl kermaa
Täyte:
600 g Philadelphia-tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
2 rkl sitruunamehua
2 dl ruokosokeria
1 vaniljatanko
1 dl kuohukermaa
1 dl perunajauhoja
4 munaa
Pinnalle:
tomusokeria
Tarjoiluun:
vadelmia tai muita marjoja
Vuoka:
Iloleipurin silikoninen rengasvuoka (2,2 l)
Hienonna digestivekeksit monitoimikoneella. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Sulata voi ja yhdistä keksi-jauhoseoksen kanssa. Lisää lopuksi kerma.
Painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille niin, että se ulottuu noin 4 cm:n päähän vuoan yläreunasta. Vinkki! Pystysuoraan keskiosaan seoksen paineleminen helpottuu, kun laitat sisään tueksi esimerkiksi juomalasin. Poista lasi ennen paistamista.
Notkista tuorejuusto vatkaimella. Sekoita joukkoon ranskankerma, sitruunamehu ja ruokosokeri. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi sisältä siemenet täytteeseen. Yhdistä kuohukerma ja perunajauhot keskenään. Lisää täytteeseen. Sekoita lopuksi joukkoon munat. Kaada täyte vuokaan.
Paista 175 asteessa 60 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, suojaa se foliolla, mutta älä lyhennä paistoaikaa.
Anna kakun jäähtyä. Säilytä jääkaapissa seuraavaan päivään. Kumoa tarjoilulautaselle.
Siivilöi pinnalle tomusokeria. Tarjoa vadelmien tai muiden marjojen kera.
Tuude: suurin osa leivonnaisista kestää hyvin pakastusta, eikä tämä ole poikkeus. 🙂