26.04.2013   138 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Makuja maailmalta
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton

Amerikkalainen juustokakku á la Kinuskikissa


amerikkalainen_juustokakku

Päällimmäinen ajatukseni tällä hetkellä: ihanaa tehdä teille tämä ohje! 🙂 Uunissa kypsennettävät juustokakut ovat kappale taivasta. Vastaavia ohjeita näkee myös nimellä New York Cheese cake. Kakun ulkonäöstä on sanottava, että uunista otettaessa se ei tee oikeutta upealle maulle. Tuoreet marjat ja tomusokeri tekevät kuitenkin ihmeitä. 🙂 Huomaathan, että kakku kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä ja se tarjoillaan kylmänä.

New York Cheese cake

Vinkki: Pohjan voileipäkeksit voi korvata gluteenittomilla digestive-kekseillä.

Pohja:
200 g täysjyvä-voileipäkeksejä (graham crackers)
150 g voita
4 rkl ruokosokeria

Täyte:
500 g Philadelphia-tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
2 rkl sitruunamehua
2 dl ruokosokeria
1 vaniljatanko
1 dl kuohukermaa
¾ dl perunajauhoja
4 munaa

Pinnalle:

200 g vadelmia
tomusokeria


Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Peitä myös reunat leivinpaperisuikaleilla. Näin kakku on helpompi irrottaa vuoasta ja siirtää tarjoilulautaselle.

Murskaa voileipäkeksit tehosekoittimella. Sulata voi. Sekoita voisulaan keksimurska ja sokeri. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille.

amerikkalainen_juustokakku_vaihe amerikkalainen_juustokakku_vaihe-3

Notkista tuorejuusto vatkaimella. Lisää kulhoon ranskankerma, sitruunamehu ja ruokosokeri. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa. Kaavi sisältä siemenet ja sekoita muiden aineiden joukkoon. Yhdistä perunajauhot ja kuohukerma. Sekoita kunnes perunajauhot ovat liuenneet kermaan. Lisää seos täytteeseen ja sekoita vatkaimella tasaiseksi. Lisää lopuksi munat joukkoon yksitellen. Kaada täyte vuokaan.

amerikkalainen_juustokakku_vaihe-4 amerikkalainen_juustokakku_vaihe-5

Paista 175 asteessa noin tunti. Uunin pohjalle kannattaa laittaa alumiinifolio, sillä rasvaa saattaa tihkua vuoan raoista paistamisen aikana. Peitä kakun pinta foliolla, kun se on saanut vaaleanruskean sävyn.

Anna kakun jäähtyä. Säilytä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota sitten vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Laita päälle vadelmia ja ripottele pinnalle tomusokeria.

amerikkalainen_juustokakku_vaihe-6

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
217 tassutusta

Kinuskikumppani

10-vuotisale Toivepuodissa 30.11. saakka

Toivepuodin marraskuun arvonta



Kinuskikissan Toivepuoti on Suomi 100 -teemassa kiinni erilaisilla sinivalkoisilla tuotteilla. Tämän kuun arvonnassa voi voittaa sinistä sokerimassaa, pienen Suomi-muotin, Suomi 100 -lautasliinoja, kakkukynttilät ja ilmapalloja.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit