27.12.2019   11 kommenttia Kategoria: Lapset,  Syntymäpäivät,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Karkkikakku


Karkkiöverikakkujen koristelu hoituu kaatamalla päälle pussillinen irtokarkkeja, kokonaisuus kruunataan näyttävillä tikkareilla. 🍬🍭 Helppoa kuin mikä! Tämä kakku sopii monenlaisiin juhliin, juhlijan ikään katsomatta. Kokeile vaikka uudeksi vuodeksi!‬

Vinkki: Jos haluat leipoa kakun isompana, katso apua vuokien muunnostaulukosta. Mikäli et saa kakkupohjasta neljää kerrosta, leikkaa se kolmeen osaan ja laita myös täytettä kolme kerrosta, jolloin täyte tulee päällimmäiseksi ja sokerikreemi suoraan sen päälle.

  • Pohja:
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 ¾ dl sokeria
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • ¾ tl ruokasoodaa
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 1 ¼ dl täysmaitoa
  • 1 dl kuumaa vettä
  • 2 rkl öljyä
  • 2 pientä munaa
  • Täyte:
  • 4 dl vispikermaa
  • 200 g maitosuklaata
  • 100 g tummaa suklaata
  • 2 isoa banaania *)
  • sitruunamehutiivistettä
  • Kostutus:
  • 1 ½ dl maitoa tai tuorepuristettua appelsiinimehua
  • Sokerikreemi:
  • 125 g huoneenlämpöistä voita
  • 4 dl tomusokeria
  • 1 rkl vettä
  • 2 tl vaniljauutetta
  • sinistä pastaväriä

Valuva kuorrute:
40 g turkooseja Candy melts -nappeja **)
¾ rkl rypsiöljyä

Koristeet:
irtokarkkeja ja karkkinauhoja
sateenkaariremmejä
tikkareita
tähtisädetikkuja tai tekstikoristeita

*) Banaanin sijaan kakun täytteen voi tehdä myös Oreo-versiona, jolloin täytevaahdon joukkoon painellaan pienemmiksi paloiksi leikattuja Oreo-keksejä (n. 100 g). Oreot pehmenevät täytevaahdon joukossa, kun kakun täyttää tarjoilua edeltävänä päivänä.
**) Jos käytät Decomeltsejä, öljyä tarvitaan puolet vähemmän.

  • Voitele ja korppujauhota pienen kakkuvuoan (halkaisija 15 cm) pohja. Leikkaa vuoan reunoille leivinpaperisuikaleita, jotka nousevat vuoan reunaa muutaman sentin korkeammalle. Saat leivinpaperit tarttumaan kiinni reunaan, kun sipaiset väliin hieman voita tai öljyä.
  • Yhdistä taikinan kuivat aineet kulhossa. Lisää maito, kuuma vesi ja öljy. Sekoita vatkaimella tasaiseksi. Lisää lopuksi munat ja sekoita huolellisesti.
  • Kaada taikina vuokaan. Taikinan tasaista kohoamista voi edesauttaa pyyhevinkillä. Paista 185 asteessa noin 50 minuuttia. Kumoa, jäähdytä ja leikkaa neljään osaan.
  • Kakun reunoista saa tasaisemman, kun sen kokoaa vuokaan. Vuoan suojaksi kannattaa laittaa korkea reunakalvo tai samanlaiset leivinpaperisuikaleet kuin pohjaa paistettaessa. Vuoraa pohja leivinpaperilla, jonka päällä saat siirrettyä kakun tarjoilulautaselle.
  • Vatkaa täytteen vispikerma vaahdoksi. Paloittele suklaat samalle lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 200 W). Sekoita suklaasula ohuena nauhana koko ajan rauhallisesti vatkaimella sekoittaen kermavaahdon joukkoon. Leikkaa banaanit ohuiksi siivuiksi. Sipaise banaanisiivujen kummallekin puolelle sitruunamehua estääksesi niiden tummumisen.
  • Kakkuun tulee neljä pohjakerrosta ja kolme täytekerrosta. Laita ensimmäinen pohjalevy vuokaan. Kostuta maidolla tai appelsiinimehulla. Levitä päälle kolmasosa suklaatäytteestä ja suklaatäytteen päälle kolmasosa banaanisiivuista. Tee kaksi seuraavaa kerrosta samaan tapaan. Laita tämän jälkeen päälle neljäs pohjakerros ja kostuta. Nosta kakku jääkaappiin pariksi tunniksi, jotta täyte jähmettyy. Irrota sitten vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
  • Notkista pehmeä voi vatkaimella. Lisää joukkoon tomusokeri, vesi ja vaniljauute. Värjää sinisellä pastavärillä hennon turkoosiksi. Levitä sokerikreemi kakun pinnalle. Voit notkistaa sitä varoen mikrossa miedolla lämmöllä, jos kreemi meinaa takertua kakkuun. Anna pinnan kovettua jääkaapissa ennen valuvaa kuorrutetta.
  • Laita meltsit ja öljy lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (max 200 W), kunnes seos on juoksevaa. Sekoita huolellisesti. Valuta kuorrutetta pienen lusikan avulla noroina reunaa pitkin. Osa valumista voi jäädä lyhyemmiksi ja osa ulottua kakkulautaselle saakka.
  • Peitä kakun päällinen irtomakeisilla ja karkkinauhoilla/remmeillä. Työnnä joukkoon näyttäviä tikkareita. Koristelun voi kruunata tähtisädetikulla tai tekstikoristeella.

Valmistusaika: 3 t

Vaikeusaste: Keskitaso

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
27 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat