Kotitekoinen fudge on noussut viime vuosina suursuosioon. Itsekin opin tekemään oikeaa fudgea vasta vuosi sitten, kun työstimme täydellistä fudgereseptiä yhdessä tet-harjoittelijan kanssa. Fudgen kanssa onnistuu, kun noudattaa ohjetta tarkasti, opiskelee vaiheet huolellisesti videolta ja hankkii hyvän lämpömittarin.

Kaksivärinen fudge valmistuu nelikätisesti – tarvitset siis loppuvaiheeseen kaverin mukaan. Lue tarkemmin vinkkiosiosta.

Makeaahan fudge on, sillä sokeri on välttämätön rakenteen kannalta. Tässä versiossa puolet massasta on värjätty kaakaojauheella tummaksi ja tämä antaa fudgelle sopivasti happamuutta. Pinnalle ripoteltu suolakin taittaa kivasti makeutta.

Fudge on mahtava lahjaidea, koska se säilyy huoneenlämmössä parikin viikkoa.