29.11.2010   72 kommenttia Kategoria: Itsenäisyyspäivä,  Juusto- ja hyydykekakut

Kahvikissan Choko-cappuccinokakku


Kinuskikissa on myös kahvikissa. 🙂 Tämän kakun idea sai alkunsa cappuccinosta, jossa kahvin päällä kelluu valkoinen maitovaahtokerros. Kahvin rinnalla täytteessä maistuu suklaa. Se tuo täytteeseen väriä ja täyteläisyyttä. Jos et välitä makeasta, vaihda maitosuklaa tummaan suklaaseen. Jos pidät vahvasta kahvista, voit keittää vielä ohjetta vahvempaa kahvia (esim. 2 kahvimittaa kuppia kohden). Kakkuun voisi saada lisää kahvisuutta myös tekemällä kiilteen sokeroidusta (maito)kahvista.

Koristelu on tehty tyylitellysti itsenäisyyspäivän hengessä. Samalla tuli testattua, että Candy meltseistä voi tehdä myös suklaareunuksen. Meltsien väriä vaihtamalla tämän kakun ilmettä voi helposti tuunata tilaisuuteen sopivaksi, vaikkapa jouluisen punaiseksi.

Pohja:
200 g dominokeksejä
50 g margariinia tai voita
1 ps (á 23 g) Choko Cappuccino -kahvijauhetta (Pirkka)

Suklaakahvitäyte:
6 liivatelehteä
1 ¼ dl vahvaa kahvia (1 ½ kahvimittaa kuppia kohden)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
100 g maitosuklaata

Vaniljakiille:
2 liivatelehteä
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Koristeet:
75 g vaaleansinisiä Candy melts -nappeja
1 dl Flora Vispiä
1 ½ tl vaniljakreemijauhetta


Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Kierrä sisäreunan ympärille reunakalvo tai leivinpaperisuikale. Näin saat tasaisemman pinnan suklaakoristetta varten.

Murskaa keksit kaulimella tai tehosekoittimella. Sulata voi kattilassa. Sekoita joukkoon kahvijauhe ja keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Keitä vahvaa kahvia (noin 1,5 mittaa kahvijauhetta yhtä kuppia kohden). Sulata liivatelehdet kuumaan kahviin. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää tuorejuuston joukkoon kahvi-liivateseos ohuena nauhana.

Vaahdota vaniljakastike. Lisää joukkoon tuorejuusto-kahviseos.

Paloittele maitosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 200 W) välillä sekoitellen. Lisää suklaasula täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia.

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna 0,5 dl vaniljakastikkeesta kattilassa ja sulata joukkoon liivatteet. Lisää joukkoon loppu vaniljakastike, jotta seos jäähtyy. Kaada täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia. Irrota kakku sitten vuoasta.

Sulata Candy meltsit mikrossa miedolla lämmöllä. Tee reunus Juustokakun suklaareunus -ohjeen mukaan. Pursota loput Candy melts -sulasta kakun päälle. Pursotuksiin voi käyttää 1-2 mm kokoista pyöreää tyllaa. Viimeistele koristelu kermavaahtoruusu(i)lla. Kermaruusuista löydät erillisen ohjeen.


Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
41 tassutusta

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Toivepuodin kesäarvonta



Kesäarvonnassa esitetään ajankohtainen leivontakysymys ja arvotaan vastanneiden kesken Toivepuodin tuotepaketti, joka sisältää päivänvarjo-coktailtikkuja, hopeisia tähtikoristeita, leveää reunakalvoa ja Haganolin salmiakkimixeriä.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit