Perinteinen nakit ja perunasalaatti ovat vappuna ”must”, mutta astetta juhlavammin ne voi tuoda pöytään vaikkapa cocktail-paloiksi muuntautuneena. Nakkikätköjen kaveriksi voi tehdä perunasalaattileipiä. Minä ostin valmiiksi siivutettua, tummaa limppua. Päälle laitoin voita, jääsalaattia, perunasalaattia ja koristeeksi persiljaruusukkeen. Minusta kaupan perunasalaatti on ihan hyvää, mutta jos haluat panostaa itse tehtyyn, löydät ohjeen kasvis-cocktail-palojen yhteydestä.

Nakkikätköjen resepti on aikanaan Valion julkaisemasta Kodin ruokavuosi -lehdestä. Herkkunaposteltava, joka maistuu niin lapsille kuin aikuisille. Erityisesti tuo Ritari-juusto on tutustumisen arvoinen. Itse en ostaisi näin rasvaista juustoa arkikäyttöön, mutta tässä se oli oivallista! En pidä kovin vahvoista juustoista, joten tämä oli voimakkuudeltaan juuri minun makuuni sopivaa.