Julkaistessani aiemmin cocktail-ruudukon ohjeen sain palautetta, että rinnalle voisi kehitellä myös kasvisversioita. Alla Kreikka-Italia-Saksa-vaikutteinen lajitelma. En malta olla mainitsematta, että näiden rinnalle sopisi hienosti neljäskin kasvistäyte: sienisalaatti. Jätän tämän osuuden jonkun suuremman sienten ystävän toteutettavaksi (reseptivinkkejä voi toki antaa kommenteissa).

Kustakin lajista tulee n. 30 – 50 cocktail-palaa. Annosten määrät ovat siis isoja. Pienempiin juhliin kannattaa valita vain yksi tai kaksi lajiketta tai skaalata täyte puolet pienemmäksi. Kaikki leiväntäytteet voi valmistaa edellispäivänä valmiiksi. Leivän päälle kuitenkin vasta tarjoilupäivänä.

Paahtoleipiin tulee kivasti rapeutta, kun ne paahtaa ennen täyttämistä. Paahtamisen voi hyvin suorittaa jo etukäteen – vaikka edellispäivänä, kuten täytteiden valmistuksenkin. Paahtamisen jälkeen leivät leikataan ja täyte levitetään jäähtyneelle leipäpalaselle.