Tämä kakku on tehty samalla kaavalla kuin ylppärikakku, koska halusin testata pohjaa ja täytettä uudelleen. Aiemmassa kakussa uutuutena esitelty suklaakuorrute oli vaihtanut vain väriä: nyt kokeiltavana valkosuklaalaatu.

Valkosuklaakuorrutetta arvioitiin oikein porukalla juhannusseurueemme toimesta. Todettiin, että se oli erinomaista sellaisenaankin. Kuorruttamisesta ylijäänyt mötikkä hupeni pöydältä alta aikayksikön. Toimii vaikka kahvin kanssa, makeisen/suklaan korvikkeena. Toisaalta osa piti kuorrutetta myös melko makeana ja oli sitä mieltä, että kauttaaltaan suklaakuorrutteella päällystetyssä kakussa sitä oli liikaa. Totuus kuitenkin on, että kaikki kaulittavat kuorrutteet ovat makeita, oli kyseessä sitten marsipaani, vaahtokarkkitaikina tai sokerimassa. Omalla makuasteikollani sijoitan suklaakuorrutteen tasoihin vaahtokarkkitaikinan kanssa, joka oli tähän astinen suosikkini. Ihanaa, että näiden kaulittavien massojen suhteenkin on paljon vaihtoehtoja. Ei tosiaankaan tarvitse tyytyä yhteen ja samaan.

Testasin muuten, että valkosuklaakuorrutetta voi myös värjätä – huippujuttu! Tämä mahdollistaa suklaan makuisen kuorrutteen kaikissa mahdollisissa väreissä. Esimerkin tulette näkemään blogissani kesätauon jälkeen.