29.06.2009   32 kommenttia Kategoria: Kesä,  Syntymäpäivät,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: Pähkinätön

Juhannusruusun kukinta


juhannuskakku1juhannuskakku21juhannuskakku3juhannuskakku4juhannuskakku5juhannuskakku6

Tämä kakku on tehty samalla kaavalla kuin ylppärikakku, koska halusin testata pohjaa ja täytettä uudelleen. Aiemmassa kakussa uutuutena esitelty suklaakuorrute oli vaihtanut vain väriä: nyt kokeiltavana valkosuklaalaatu.

Valkosuklaakuorrutetta arvioitiin oikein porukalla juhannusseurueemme toimesta. Todettiin, että se oli erinomaista sellaisenaankin. Kuorruttamisesta ylijäänyt mötikkä hupeni pöydältä alta aikayksikön. Toimii vaikka kahvin kanssa, makeisen/suklaan korvikkeena. Toisaalta osa piti kuorrutetta myös melko makeana ja oli sitä mieltä, että kauttaaltaan suklaakuorrutteella päällystetyssä kakussa sitä oli liikaa. Totuus kuitenkin on, että kaikki kaulittavat kuorrutteet ovat makeita, oli kyseessä sitten marsipaani, vaahtokarkkitaikina tai sokerimassa. Omalla makuasteikollani sijoitan suklaakuorrutteen tasoihin vaahtokarkkitaikinan kanssa, joka oli tähän astinen suosikkini. Ihanaa, että näiden kaulittavien massojen suhteenkin on paljon vaihtoehtoja. Ei tosiaankaan tarvitse tyytyä yhteen ja samaan.

Testasin muuten, että valkosuklaakuorrutetta voi myös värjätä - huippujuttu! Tämä mahdollistaa suklaan makuisen kuorrutteen kaikissa mahdollisissa väreissä. Esimerkin tulette näkemään blogissani kesätauon jälkeen.

Suklainen Baileys-kakku

Pohja:
Mehevä suklaakakkupohja

Täyte:
Baileys-täyte

Kostutus:
1 ¼ dl maitoa

Kuorrutus:
kermavaahto
750 g valmista valkosuklaakuorrutetta (katso myös suklaamassan ohje)

Koristeet:
Kukat: valkoisen marsipaanin ja vaaleanpunaisen sokerimassaa sekoitusta, väriä syvennetty vaaleanpunaisella pastavärillä. Viimeistelty vaaleanpunaisella kimallejauheella, valkoisella tomujauheella ja keltaisella pastavärillä.
Lehdet: valkoista marsipaania, vihreää pastaväriä, vihreää kimallejauhetta.
Reunanauha ja ruusuke: hennon vaaleanpunaista sokerimassaa.


Kukat on tehty silikonimuotilla (kts. ohje silikonimuotin käytöstä) vaaleanpunaisesta sokerimassa-marsipaaniseoksesta. Kukkien terälehtiin on luotu kontrastia sivelemällä terälehden keskiosaan valkoista tomuväriä ja reunoihin vaaleanpunaista kimallejauhetta. Keskiosaan on sivelty keltaista pastaväriä.

juhannuskakku_1 juhannuskakku_2
juhannuskakku_3 juhannuskakku_4

Nauhaleikkurilla saa leikattua suoraa tai kuvioitua nauhaa. Nauhasta muotoiltu ruusuke on kuivatettu muotoonsa foliopallojen avulla. Solmuosan sisällä on pieni sokerimassapallo.

juhannuskakku_5 juhannuskakku_6
juhannuskakku_7 juhannuskakku_8

Lehdet on värjätty vaaleanvihreiksi ja elävöitetty pintaa vihreällä kimallejauheella. Kakun pinta on sivelty kermavaahdolla. Kermavaahtokerros antaa kuorrutteelle tarttumapinnan ja tasoittaa pinnan epätasaisuudet.

juhannuskakku_9 juhannuskakku_10

Suklaakuorrutteen "asentamiseen" soveltuvat samat niksit kuin marsipaanilla kuorruttamiseenkin.

juhannuskakku_11 juhannuskakku_12
juhannuskakku_13 juhannuskakku_14

Reunanauhan ja koristeiden kiinnityksessä on käytetty kaupan sokerikuorrutetta.

juhannuskakku_15 juhannuskakku_16

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
1 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan maaliskuun arvontaMaaliskuun arvonnassa palkintona Bonne Maman -merkkisiä marmeladeja ja tahnoja sekä Städterin irtopohjavuoka. Osallistu kertomalla minulle, mikä leivonnan raaka-aine olisit ja perustele vastauksesi. :)

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat