04.12.2014   8 kommenttia Kategoria: Joulu,  Täytekakut,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Pähkinätön

Joulukuusikakku


joulukuusikakkujoulukuusikakku 2

Pipareiden leipomisella ja koristelulla huvitellaan meillä useaan otteeseen joulua odotellessa. Näiden leipojaisten tuotoksia kertyy kaappeihin nopeampaa tahtia kuin niitä tulee syötyä. Kauneimmat piparit säästetään aatoksi, annetaan lahjaksi tai otetaan osaksi joulukodin sisustusta. Ne pääsevät hyvin oikeuksiinsa myös kakun koristelussa.

Halusin pitkästä aikaa tehdä kermakakkua, sillä kermavaahto on yksi parhaista kakunkuorrutteista ja sitä tulee käytettyä turhan harvoin. Perinteiseen kermakakkuun saa uutta ilmettä yksinkertaisilla keinoilla: kokeilemalla uutta pursotusta tai hyödyntämällä sokerimassaa ja nonparelleja koristelussa. Joulukakku on täytetty herkullisella "puolukkatunnelilla".

Puolukkainen kermakakku

Vinkki: Kakun voi tehdä gluteenittomana korvaamalla pohjan vehnäjauhot perunajauhoilla.

Pohjat:
2 tummaa levykakkupohjaa

Kostutus:
3 ½ dl maitoa tai hedelmämehua

Täyte:
4 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
1 dl sokeria
200 g vaniljatuorejuustoa
300 g puolukoita
½ dl vettä

Kuorrutus ja pursotukset:
5 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
2 rkl vaniljakreemijauhetta

Koristeet:
piparkakkutaikinaa (pakastetaikinaa tai itse tehtyä)
vihreää sokerimassaa
sokerikuorrutetta
keltaisia Candy melts -nappeja
vihreitä nonparelleja
keltaista sokerimassaa

Nonparellit, sokerimassat ja Candy meltsit Vispilänkaupasta.


Leivo piparitaikinasta joulukuusia. Kauli vihreä sokerimassa tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi ja ota siitä kuusimuotilla kuvioita. Liimaa sokerikuorrutteen avulla piparin päälle. Sulata Candy meltsit mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W) ja laita pursotuspussiin, jossa on pieni, pyöreä tylla. Voit laittaa melts-napit myös pieneen pakastuspussiin ja sulattaa upottamalla pussin kuumaan veteen. Leikkaa pussin kulmaan aukko. Pursota koristenauhaa joulukuusien päälle.

joulukuusikakku-vaihe-2 joulukuusikakku-vaihe-4

Valmista levykakkupohjat erillisen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää sokeri ja vaniljatuorejuusto. Soseuta puolukat ja sekoita täytteeseen.

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivatevesi täytteeseen.

Täytä kakku tunnelitekniikalla irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm). Voit toki täyttää kakun myös perinteiseen tapaan leikkaamalla pohjista kolme ympyrää ja laittamalla täytettä kahteen väliin. (Pohjaa jää hieman yli. Voit pakastaa sen myöhempää käyttöä varten.)

joulukuusikakku-vaihe-3

Anna kakun hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Mittaa kulhoon kerma ja sokeri. Vatkaa vaahdoksi. Siivilöi vaahdotuksen aikana joukkoon vaniljakreemijauhe. Levitä kermavaahto kakun päälle. Löydät täältä vinkkejä kermavaahdon tasaisesta levittämisestä. Levittämisen voi tehdä esimerkiksi raapalla tai palettiveitsellä. Ripottele sivureunoille nonparelleja. Itse teen tämän vaiheen lavuaarin päällä, jolloin nonparelleja voi "heitellä" vähän ronskimmallakin otteella kakun reunoille.

joulukuusikakku-vaihe-5 joulukuusikakku-vaihe-6

Laita loput kermavaahdosta pursotuspussiin, jossa on iso, pyöreä tylla (11 mm). Tee kakun päällisosan ympärille punospursotusta. Tarkemman tekniikkaohjeen löydät pursotusmallistosta.

joulukuusikakku-vaihe-7

Kauli keltainen sokerimassa ohueksi levyksi tomusokeria apuna käyttäen. Leikkaa paperikolmion avulla levystä tähden muotoinen kuvio. Nosta kakun päälle. Paina joulukuuset kiinni kakun kermapintaan.

joulukuusikakku-vaihe-8 joulukuusikakku-vaihe-9

Yhteistyössä Vispilänkauppa

vispilankauppa

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
Ei vielä tassutuksia
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan jouluarvonta



Vuoden viimeisessä arvonnassa saat valita palkinnon itse Kinuskikissan Toivepuodin uutuuksista! Palkintotuotteiden yhteenlaskettu arvo on 30 €. Lue tarkemmat ohjeet arvontasivulta.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat