Ilmassa on joulun taikaa, kun kakku kätkee sisäänsä herkullisen yllätyksen. Täyte muodostuu piilokakun raikkaasta puolukasta ja sitä ympäröivästä täyteläisestä luumu-kanelikerroksesta. Kakun päällä on efektikuorrute, joka on oma versioni Mirror glaze -tekniikasta. Näin kakulle muodostuu täydellisen sileä pinta, jonka efekti on eriväristen kuorrutteiden muodostama kuvio.
Jos ihmettelet luumu-kanelitäytteen maidon määrää, niin sille on looginen selitys. Hain täytteelle sellaisen koostumuksen, että se olisi mahdollisimman vaivaton täyttämisvaiheen kannalta. Maito notkistaa rakenteen sellaiseksi, että se valuu luonnollisesti piilokakun ympärille ja pinnasta tulee tasainen ja kaunis. Pinnan tasaisuus pohjustaa myös kuorrutteen onnistumista.
Kiitos paljon Kinuskikissa! 🙂 Laitoin aivan samat määrät rahkaa ja vispikermaa kuin ohjeessasi. Kyllä sekoitin, paitsi että ihan vain nuolijalla enkä sähkövatkaimella. Olen nykyään sekoittanut käsin ja aina on onnistunut 🙂 Maito tosiaan oli lähes kiehuvan kuumaa, mutta tasoitin lämpötilaeroa sekoittamalla liivatenesteen joukkoon hieman kylmää rahka-kermavaahtoseosta. Ei näistä ilmiöistä aina ota selvää, mutta pääasia, että kakku lopulta onnistui ja maistui kaikille! 😛