jouluinen-piilokakku

jouluinen-piilokakku-2

Ilmassa on joulun taikaa, kun kakku kätkee sisäänsä herkullisen yllätyksen. Täyte muodostuu piilokakun raikkaasta puolukasta ja sitä ympäröivästä täyteläisestä luumu-kanelikerroksesta. Kakun päällä on efektikuorrute, joka on oma versioni Mirror glaze -tekniikasta. Näin kakulle muodostuu täydellisen sileä pinta, jonka efekti on eriväristen kuorrutteiden muodostama kuvio.

Jos ihmettelet luumu-kanelitäytteen maidon määrää, niin sille on looginen selitys. Hain täytteelle sellaisen koostumuksen, että se olisi mahdollisimman vaivaton täyttämisvaiheen kannalta. Maito notkistaa rakenteen sellaiseksi, että se valuu luonnollisesti piilokakun ympärille ja pinnasta tulee tasainen ja kaunis. Pinnan tasaisuus pohjustaa myös kuorrutteen onnistumista.

Vinkki: Voit tehdä pohjan myös piparkakuista seuraavalla suhteella: 150 g piparkakkuja, 60 g voita.

Pohja:
175 g dominokeksejä
35 g Valio voita

Puolukkatäyte:
4 ½ liivatelehteä
300 g puolukoita
2 dl Valio vispikermaa
200 g Valio maustettua rahkaa, vanilja
2 dl sokeria
½ dl vettä

Luumu-kanelitäyte:
4 ½ liivatelehteä
4 dl Valio vispikermaa
1 ½ rkl sokeria
400 g Valio maustettua rahkaa, luumu-kaneli
1 ½ dl Valio kevytmaitoa

Kuorrute:
efektikuorrute


Kakku valmistetaan kahdessa erikokoisessa irtopohjavuoassa. Vuoraa pienemmän vuoan (∅ 20 cm) pohja leivinpaperilla. Sivele vuoan sisäreunaan öljyä tai suojaa reunakalvolla, jotta kakku irtoaa siistimmin. Murskaa dominot tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.

Laita puolukkatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta puolukat. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, sokeri ja puolukkasose. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivatevesi täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia.

jouluinen-piilokakku-vaihe jouluinen-piilokakku-vaihe-2

Leikkaa isomman vuoan (∅ 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Irrota puolukkakakku pikkuvuoasta. Vedä leivinpaperi varovasti irti keksipohjasta. Laita kakku isomman vuoan pohjalevyn keskelle. Kiinnitä ympärille vuoan reunus ja suojaa reunakalvolla/öljyllä.

jouluinen-piilokakku-vaihe-4

Laita luumu-rahkatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kulhoon vispikerma ja sokeri. Vatkaa kevyeksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka. Kuumenna maito kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivatemaito täytteeseen. Kaada vuokaan puolukkakakun päälle ja anna valua reunoille. Tasoita pinta heiluttamalla vuokaa. Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään tunniksi ennen kuin siirrät kakun pakastimeen efektikuorrutetta varten. Jos et tee kuorrutetta, anna kakun hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia.

jouluinen-piilokakku-vaihe-3 jouluinen-piilokakku-vaihe-5

Seuraa tästä eteepäin efektikuorrutteen ohjetta. Kuorrute on jaettu kahteen yhtä suureen osaan, joista toinen on värjätty punaisella pastavärillä.

Yhteistyössä Valio

VALIO_logo_RGB53mm_12997_16