Suolaisia piirakoita en ole tainnut aiemmin itse kehitellä, mutta kerta se on ensimmäinenkin. Tällainen idea tuli ja se oli testattava. 🙂 Pohja on sama kuin tässä toisessa tonnikalapiiraassa. Hyvää oli! Mieskin mumisi hyväksyväisesti tätä maistellessaan. Reseptin perään on jo ehditty kysellä, joten tässä, olkaa hyvät!
Sulatejuusto-tonnikalapiirakka
Pohja:
125 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
½ dl vettä
Täyte:
2 dl maitoa
⅔ pkt (á 250 g) Koskenlaskija-sulatejuustoa (makuna viherpippuri)
1 iso sipuli
2 tlk tonnikalapaloja öljyssä
1 muna
Nypi voi/margariini ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirasvuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle ja reunoille.
Mittaa maito ja sulatejuusto kattilaan. Keitä hiljalleen koko ajan sekoitellen, kunnes sulatejuusto on täysin sulanut maidon joukkoon (n. 10 min). Jäähdytä.
Hienonna sipuli. Kuullota sitä paistinpannulla öljytilkassa. Valuta tonnikalasta enimmät öljyt. Levitä pohjan päälle tonnikala ja sipuli.
Lisää jäähtyneeseen juusto-maitoseokseen muna. Kaada täytteen päälle. Paista 200 asteessa n. 35 min. Suojaa foliolla, kun pinta on saanut hieman väriä.
yazz: laktoositon maito toimii kyllä. Pekonikaan ei ole hullumpi ajatus! Voithan laittaa sekä pekonia että savukinkkua. 🙂