Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Pippurinen tonnikalapiirakka

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Pippurinen tonnikalapiirakka

31.7.2008

pippurinen_tonnikalapiiras.jpg

Suolaisia piirakoita en ole tainnut aiemmin itse kehitellä, mutta kerta se on ensimmäinenkin. Tällainen idea tuli ja se oli testattava. 🙂 Pohja on sama kuin tässä toisessa tonnikalapiiraassa. Hyvää oli! Mieskin mumisi hyväksyväisesti tätä maistellessaan. Reseptin perään on jo ehditty kysellä, joten tässä, olkaa hyvät!

Sulatejuusto-tonnikalapiirakka

Pohja:
125 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
½ dl vettä

Täyte:
2 dl maitoa
⅔ pkt (á 250 g) Koskenlaskija-sulatejuustoa (makuna viherpippuri)
1 iso sipuli
2 tlk tonnikalapaloja öljyssä
1 muna


Nypi voi/margariini ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirasvuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle ja reunoille.

Mittaa maito ja sulatejuusto kattilaan. Keitä hiljalleen koko ajan sekoitellen, kunnes sulatejuusto on täysin sulanut maidon joukkoon (n. 10 min). Jäähdytä.

Hienonna sipuli. Kuullota sitä paistinpannulla öljytilkassa. Valuta tonnikalasta enimmät öljyt. Levitä pohjan päälle tonnikala ja sipuli.

Lisää jäähtyneeseen juusto-maitoseokseen muna. Kaada täytteen päälle. Paista 200 asteessa n. 35 min. Suojaa foliolla, kun pinta on saanut hieman väriä.

pippurinen_tonnikalapiiras_vaihe1.jpg pippurinen_tonnikalapiiras_vaihe2.jpg
pippurinen_tonnikalapiiras_vaihe3.jpg pippurinen_tonnikalapiiras_vaihe4.jpg
pippurinen_tonnikalapiiras_vaihe5.jpg pippurinen_tonnikalapiiras_vaihe6.jpg

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 8 henkilölle 67

Ainesosat

Kala

Kategoriat

Helpot ja nopeatSuolaiset piirakat

Erityisruokavaliot

LiivatteetonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(3)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (67)

Kinuskikissa4.5.2015 16:21

yazz: laktoositon maito toimii kyllä. Pekonikaan ei ole hullumpi ajatus! Voithan laittaa sekä pekonia että savukinkkua. 🙂

yazz4.5.2015 14:56

Toimiiko tässä tavallisen maidon sijasta laktoositon maito? Entä pekoni ja tomaatti vai tuleeko liian suolainen? En ole kokeillut laktoositonta maitoa mutta nyt synttäreille joutuu sellaisen tehdä..siksi kysynpä 🙂

Kinuskiemo14.2.2014 21:41

LILLALUPPA:
Paprika sopii mainiosti. Ja valmistaikinoita aina tilanteen mukaan! Ahkerakin voi vaihteeksi käyttää. 😉

KAMI:
Voisit kokeilla korvata tonnikalan esim. lohella, kinkkusuikaleilla tai jauhelihalla.

lillaluppa12.2.2014 20:00

Itse laitoin puolikkaan paprikan täytteen sekaan. Sekä laiskana ostin sunnuntain valmistaikinapohjan 😀 Hyvää….mums mums.

Kami28.10.2012 09:08

Sopisikohan tähän tonnikalan tilalle joku muu aines? Oon tonnikalalle allerginen…

Terkka6.3.2012 12:44

Tavallisella koskenlaskijalla, mustapippurilla ja persiljalla tuli oikein namia, vaikka aiemmin en ole tonnikalasta piirakan täytteenä innostunutkaan! Kiitos siis ohjeesta! 🙂

mariainkeri26.2.2012 09:46

Tää on kyllä ihan superherkullista!
Muokkasin ohjetta vähäsen, silleen että laitoin ihan normaalia koskenlaskijaa ja sitruuna-pippuri-tonnikalaa. Tonnikalamössön päälle vielä kirsikkatomaatin puolikkaita ennen juustoseosta. Tää on meidän vakkariherkkua 🙂 

Luna23.1.2012 16:04

Niin simppeliä ja niin mahdottoman hyvää! Kiitos ihanasta reseptistä! 🙂

Kinuskiemo4.7.2011 14:51

MINNIE:
Mukava kuulla, että onnistuit. 🙂  Ja oikein hyvä idea lisätä vihreää väriä piristämään piirakkaa. Se vihreä voisi olla esim. persilja, hyvin hienoksi silputtuna.

Minnie1.7.2011 10:15

Tein tätä piirakkaa  rippijuhliin. Aluksi minua pelotti täytettä tehdessäni, että tulikos piirakasta liian pippurista. Iloksieni voin todeta pelkoni olleen väärä. Juuston pippurin maku tasoittui mukavasti valmiissa piirakassa eli hyvää oli. Voisikos täytteeneen lisätä esim tilliä väriä antamaan? En uskaltanut lisätä, koska olen tällainen harjoittelija. Kiitos hyvästä ohjeesta 🙂

Kinuskigalleria (1)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Pippurinen tonnikalapiirakka

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Pippurinen tonnikalapiirakka

31.7.2008

pippurinen_tonnikalapiiras.jpg

Suolaisia piirakoita en ole tainnut aiemmin itse kehitellä, mutta kerta se on ensimmäinenkin. Tällainen idea tuli ja se oli testattava. 🙂 Pohja on sama kuin tässä toisessa tonnikalapiiraassa. Hyvää oli! Mieskin mumisi hyväksyväisesti tätä maistellessaan. Reseptin perään on jo ehditty kysellä, joten tässä, olkaa hyvät!

Sulatejuusto-tonnikalapiirakka

Pohja:
125 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
½ dl vettä

Täyte:
2 dl maitoa
⅔ pkt (á 250 g) Koskenlaskija-sulatejuustoa (makuna viherpippuri)
1 iso sipuli
2 tlk tonnikalapaloja öljyssä
1 muna


Nypi voi/margariini ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirasvuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle ja reunoille.

Mittaa maito ja sulatejuusto kattilaan. Keitä hiljalleen koko ajan sekoitellen, kunnes sulatejuusto on täysin sulanut maidon joukkoon (n. 10 min). Jäähdytä.

Hienonna sipuli. Kuullota sitä paistinpannulla öljytilkassa. Valuta tonnikalasta enimmät öljyt. Levitä pohjan päälle tonnikala ja sipuli.

Lisää jäähtyneeseen juusto-maitoseokseen muna. Kaada täytteen päälle. Paista 200 asteessa n. 35 min. Suojaa foliolla, kun pinta on saanut hieman väriä.

pippurinen_tonnikalapiiras_vaihe1.jpg pippurinen_tonnikalapiiras_vaihe2.jpg
pippurinen_tonnikalapiiras_vaihe3.jpg pippurinen_tonnikalapiiras_vaihe4.jpg
pippurinen_tonnikalapiiras_vaihe5.jpg pippurinen_tonnikalapiiras_vaihe6.jpg

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 8 henkilölle 67

Ainesosat

Kala

Kategoriat

Helpot ja nopeatSuolaiset piirakat

Erityisruokavaliot

LiivatteetonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(3)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (67)

Kinuskikissa4.5.2015 16:21

yazz: laktoositon maito toimii kyllä. Pekonikaan ei ole hullumpi ajatus! Voithan laittaa sekä pekonia että savukinkkua. 🙂

yazz4.5.2015 14:56

Toimiiko tässä tavallisen maidon sijasta laktoositon maito? Entä pekoni ja tomaatti vai tuleeko liian suolainen? En ole kokeillut laktoositonta maitoa mutta nyt synttäreille joutuu sellaisen tehdä..siksi kysynpä 🙂

Kinuskiemo14.2.2014 21:41

LILLALUPPA:
Paprika sopii mainiosti. Ja valmistaikinoita aina tilanteen mukaan! Ahkerakin voi vaihteeksi käyttää. 😉

KAMI:
Voisit kokeilla korvata tonnikalan esim. lohella, kinkkusuikaleilla tai jauhelihalla.

lillaluppa12.2.2014 20:00

Itse laitoin puolikkaan paprikan täytteen sekaan. Sekä laiskana ostin sunnuntain valmistaikinapohjan 😀 Hyvää….mums mums.

Kami28.10.2012 09:08

Sopisikohan tähän tonnikalan tilalle joku muu aines? Oon tonnikalalle allerginen…

Terkka6.3.2012 12:44

Tavallisella koskenlaskijalla, mustapippurilla ja persiljalla tuli oikein namia, vaikka aiemmin en ole tonnikalasta piirakan täytteenä innostunutkaan! Kiitos siis ohjeesta! 🙂

mariainkeri26.2.2012 09:46

Tää on kyllä ihan superherkullista!
Muokkasin ohjetta vähäsen, silleen että laitoin ihan normaalia koskenlaskijaa ja sitruuna-pippuri-tonnikalaa. Tonnikalamössön päälle vielä kirsikkatomaatin puolikkaita ennen juustoseosta. Tää on meidän vakkariherkkua 🙂 

Luna23.1.2012 16:04

Niin simppeliä ja niin mahdottoman hyvää! Kiitos ihanasta reseptistä! 🙂

Kinuskiemo4.7.2011 14:51

MINNIE:
Mukava kuulla, että onnistuit. 🙂  Ja oikein hyvä idea lisätä vihreää väriä piristämään piirakkaa. Se vihreä voisi olla esim. persilja, hyvin hienoksi silputtuna.

Minnie1.7.2011 10:15

Tein tätä piirakkaa  rippijuhliin. Aluksi minua pelotti täytettä tehdessäni, että tulikos piirakasta liian pippurista. Iloksieni voin todeta pelkoni olleen väärä. Juuston pippurin maku tasoittui mukavasti valmiissa piirakassa eli hyvää oli. Voisikos täytteeneen lisätä esim tilliä väriä antamaan? En uskaltanut lisätä, koska olen tällainen harjoittelija. Kiitos hyvästä ohjeesta 🙂

Kinuskigalleria (1)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa