26.12.2016   3 kommenttia Kategoria: Joulu,  Pizzat, voileivät, iltapalat
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Jälkijoulupizza


jamapizza

jamapizza-2

Joulun jälkeen havahdutaan ainakin meidän perhejouluissa lähes joka kerta siihen, että jouluruokia on vielä runsaasti jäljellä, mutta kolmen päivän jälkeen ne eivät tahdo enää upota. Viimeisiä kinkun rippeitä löytyy jääkaapista vielä uuden vuoden kynnykselläkin ja pakastimeen on saatettu säilöä laatikoita, joita ei ole tullut joulun aikana syödyksi. Nämä jouluruokien jäänteet voi ”piilottaa” pizzaan. Kinkku sopii pizzan pääraaka-aineeksi loistavasti ja sen höysteeksi käy rosolli (juurekset toimivat pizzassa muutoinkin erinomaisesti!) ja muut kasvikset.

Lanttulaatikolla ja muilla laatikoilla voi ”jatkaa” pohjataikinaa. Toiseksi pohjavaihtoehdoksi tarjoan jauhotonta kukkakaalipohjaa. Se ei ole rakenteeltaan leipämäinen, mutta ajaa asiansa ja maistuu erinomaisen juustoiselta. Toki nämä perinteisetkin pizzapohjat kannattaa pitää mielessä.

Vinkki: Kukkakaalipohjasta tulee hieman laatikkopohjaa ohuempi ja pienempi. Valmiin kukkakaalipizzan halkaisija on 24 cm, lanttupizzan 27 cm.

3 pyöreää pizzaa

Kukkakaalipohja (G):
450 g kukkakaalta
1 ½ munaa
150 g mustaleima-emmentaljuustoraastetta

TAI

”Laatikkopohja”:
3 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa tai 1 rkl kuivahiivaa
2 rkl öljyä
6 dl vehnäjauhoja
2 ½ dl ruisjauhoja
300 g lanttulaatikkoa

Täyte:
400 g tomaattikastiketta (esim. Mutti)
400-450 g joulukinkkua
1 punasipuli
360 g rosollia / 150 g kirsikkatomaatteja
250 g minimozzarellapalloja
pippuria
rucolaa


Kukkakaalipohja: Hienonna kukkakaali riisimäiseksi muruksi tehosekoittimella. Älä soseuta. Yhdistä kaikki pohja-ainekset keskenään. Puolikkaan munan saat mitattua, kun rikot munan mitta-astiaan ja sekoitat rakenteen rikki. Jaa taikina kolmeen osaan ja levitä jokainen leivinpaperilla vuoratulle uunipellille pyöreäksi levyksi. Esipaista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

”Laatikkopohja”: Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Jos käytät kuivahiivaa, yhdistä se jauhojen kanssa. Sekoita veden joukkoon öljy ja sitten jauhoja vähän kerrallaan. Lisää lopuksi lanttulaatikko ja vaivaa tasaiseksi. Jaa kolmeen osaan ja levitä jokainen leivinpaperilla vuoratulle uunipellille pyöreäksi levyksi. Pohjaa ei tarvitse esipaistaa.

Levitä pohjan päälle tomaattikastiketta, kuutioitua joulukinkkua, sipulisuikaleita, rosollia tai kirsikkatomaattisiivuja ja mozzarellapalloja. Rouhi pinnalle mustapippuria. Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia. Laita päälle rucolanlehtiä juuri ennen tarjoilua.

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
38 tassutusta

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Helmikuun arvonta



Helmikuun kyselyyn osallistuvien kesken arvotaan 3 palkintoa, jotka sisältävät 2 purkkia Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia sekä 2 Sokerityttö-mukia.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat

Kumppanit