02.07.2020   1 kommentti Kategoria: Kesä,  Voileipäkakut,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Munaton,  Pähkinätön

Hyydytetty savusiikakakku


Kaupallinen yhteistyö Myllyn Parhaan kanssa.

Kotimaista kannattaa suosia myös kalavalinnoissa. 🐟 Suomalainen järvikala on paitsi terveellinen myös ympäristöystävällinen valinta. Järvikalan syöminen pienentää järvien ravinnekuormaa. Kalakantojen kasvaessa liian suuriksi järviä joudutaan hoitokalastamaan. Tätä kalaa voisimme hyödyntää paremmin ja siten myös monipuolistaa omaa ravintoympyräämme.

Savustus on yksi hieno tapa valmistaa kalaa. Savustettu siika on suurinta herkkua! Se soveltuu myös hyydytetyn kalakakun pääraaka-aineeksi.

Vinkki: Kakkua jäädytetään silikonisessa vuoassa pakastimessa sen verran, että sen saa irrotettua vuoasta. Voit hyydyttää kakun myös kelmulla vuoratussa pyöreäpohjaisessa kulhossa tai irtopohjavuoassa. Näissä tapauksissa pakastinta ei tarvita, vaan riittää, että liivate hyydyttää täytteen. Irtopohjavuoassa kannattaa pohjakerros tehdä leipäviipaleista täytteen alle.

Täyte:
4 liivatelehteä
350 g savusiikaa (perattuna)
1 iso punasipuli
400 g ranskankermaa
400 g ruohosipulituorejuustoa
½ dl hienonnettua tilliä
mustapippuria
½ dl sitruunamehua

Pohja:
7 viipaletta ruisvuokaleipää (tarvittaessa gluteeniton)
½ dl maitoa

Koristelu:
herneenversoja
syötäviä kukkia


Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Hienonna savusiika ja punasipuli. Sekoita keskenään kaikki ainekset sitruunamehua ja liivatteita lukuun ottamatta. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita täytteeseen.

Lusikoi täyte silikoniseen rengasvuokaan (katso muut vaihtoehdot vinkistä). Leikkaa ruisleipäviipaleista reunat ohuelti pois. Leikkaa sopivan kokoisia paloja, joilla saat peitettyä täytteen pinnan. Kostuta maidolla. Jos pakastat kakun, kostuketta ei tarvita, sillä sulamisneste kostuttaa pohjan.


Nosta kakku pakastimeen tunniksi pariksi tai kunnes pinta on kohmettunut ja kakun saa kumottua silikonivuoasta. Kakun voi myös säilöä pakastimessa ja kumota jäisenä. Tällöin kakku on kannattaa ottaa jääkaappiin edellisenä päivänä sulamaan. Irrota vuoasta taivuttamalla reunoja ylöspäin.

Koristele herneenversoilla ja syötävillä kukilla, kuten pelargoneilla. Tarjoile esimerkiksi tillillä maustettujen skonssien kera!

Yhteistyössä Myllyn Paras

mp_logo

Valmistusaika: 3 t

Vaikeusaste: Keskitaso

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
9 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat