Vinkki: Kermatoffeen värisen ja makuisen täytteen saat korvaamalla Hopeatoffeet Tsinuski-makeisilla. Kinuskitäyte on makea, joten valitse rinnalle esimerkiksi marjatäyte.
Annos riittää normaalikokoisen kakun kahteen väliin.
Ainekset:
1 ps (169 g) Hopeatoffee-karkkeja
2 dl kuohukermaa
2 ½ dl kevytvispiä
2 rkl vaniljakreemijauhetta
Laita Hopeatoffeet ja kuohukerma kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes karkit ovat sulaneet. Jäähdytä ja nosta jääkaappiin mielellään seuraavaan päivään. Kastike ei vaahtoudu ennen kuin se on täysin kylmää.
Vatkaa kevytvispi vaahdoksi. Vaahdota myös Hopeatoffee-kastike. Yhdistä vaahdot ja sekoita joukkoon vaniljakreemijauhe. Levitä täytettä täytekakun kahteen väliin. Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään.
sojan kotikeittiö
samoilla linjoilla Mari-Johannan kanssa. Vadelmatäyte sopii, samoin sitruunatäyte oikein hyvin. Itsekin vaalean pohjan tekisin, ja kerran teinkin juuri sellaisen. Kuorrutin mustalla massalla, tuli hauska kakku. Myös joku lakritsi-fudgesta keitelty sopisi hyvin.
mari-johanna
Maria Jukkola: Vadelmatäyte on mielestäni oikein hyvä vaihto-ehto kaveriksi tälle. Nämähän ovat maku-asioita mutta sanoisin, että joku raikas marja tai hedelmä täyte se olla saa. Ja jos laittaa tämän harmahtavan täytteen vaaleanpunaisen vadelman kanssa, niin kakun leikkauspintakin näyttää mukavalta.
Suosittelisin sinua menemään reseptivalikon kautta kakkupohjat osioon ja valitsemaan sieltä itsellesi mieluisan pohjan. Nämä ovat jälleen maku-asioita ja toki juhlan luonnekin vaikuttaa kakun rakentamiseen, mutta itse laittaisin ehkä jonkun ihan perus vaalean kakkupohjan. Vaalean pohjan kanssa täyte raidat pääsevät edukseen ja itse ainakin ajattelen että jo kaksi makumaailmaa täytteissä on tarpeeksi, etten ainakaan itse siis ottaisi enää esim. suklaapohjaa. Maku-asioita!!!
No sitten päällystäminen. Siihen eritoten mielestäni vaikuttaa juhlan luonne ja toki sankarin toiveet kuten tietenkin täytteisiinkin. Haluatko tehdä sokerimassa päälysteisen kakun ja koristeet siihen vai onko sinulle ominaista tehdä kermakakku. Nyt neuvoisin menemään sinua reseptivalikon täytekakut osioon ja ihailemaan siellä erilaisia täytekakkuja koristeluineen. Sieltä voit saada inspiraation johonkin. Sieltä löytyy koristeluja synttäri, halloween,talvi, kesä jne teemojen puitteissa. Voit yhdistää juhlasi tarpeen mukaan toisen kakun koristelun omaasi.
Saitko mitään apua pohdinnoistani?
Palaa takaisin kyselemään jos kaipaat lisää neuvoa.
Sopisiko tämän hopeatoffeen täytekaveriksi toiseen väliin esim. vadelmatäyte vai mitä suosittelisit ja millaisen pohjan kanssa tämä olisi mielestäsi paras kaveri? Sekä päällys ideat hieman hakusessa. Viikonloppuna juhlat tiedossa 🙂
Sanni: vastasin jo tuonne toisen lakritsitäytteen kohdalle näin:
Täytettä voi toki värjätä elintarvikeväreillä, mutta mustan aikaansaamiseksi täytyy käyttää tosi paljon väriä. Suosittelen tätä täytettä, jos tarve pikimustalle:
https://www.kinuskikissa.fi/musta-salmiakkitayte
Huom. Kaikki täytereseptini löytyvät täältä:
https://www.kinuskikissa.fi/reseptihaku/?cat=/reseptit/kakun-osat/taytteet
Saako tästä hopeatoffee täytteestä mustaa, jos laittaa vain vähän kermaa ja paljon hopeatoffeeta kattilaan? Jääkö koostumus löysäksi eikä kovaksi vaahdoksi?
Kati: samoilla ainesmäärillä voit soveltaa myös Omareista. 🙂
Heippa. Onnistuiskohan omar-karkeista? Jos onnistuu mitkä olis ainemäärät?
sholla: jee, mahtavaa kuulla! 😀
Tsinuskitäyte testattu! Ihanan makuista ja täydellinen kun yhdisti vielä tuon vadelma idean tuolta vadelma-kinuski täytteestä. Upotin siis vadelmia tsinuskitäytteeseen! Kehutuin kakku ikinä ja oli kyllä tosi herkkua :).
pellavapaita 🙂
Ihastukseni hopeatoffeetäytteeseen jatkui: tein taas kakun sillä ja vadelmatäytteellä. Päällä on myös hopeatoffeeta: Nalamurun ohjeella hopeatoffeekinuskin keitin. Koko pussi hopeatoffeeta ja kuohukermaa keittelin ja annoin jäähtyä aika hyvin. Marjat tulivat päälle, niin ei näkynyt se, että piti vähän veitsellä levitellä kastiketta, kun oli niin paksua 🙂 Tämän täytteen tein 1,5-kertaisena.
Kiitos pellavapaita! Näitä kuvia on ollut mukavaa katsella. Minulle ja meille muille auttajille on aina palkitsevaa nähdä lopputulos! Ja vieläpä näin loistokas sellainen!
sojan kotikeittiö
ihanat kakut, kyllä minäkin olisin itsestäni ylpeä jos tollaisiin pystyisin!
Vähän niska kyyryssä kerron, että laitoin kuvan hääjuhlan kakkupöydästä galleriaan. Siinä on hopeatoffeetäytteellä täytetty vaaleanpunainen kakku ja muita, joista olen eri osioissa kertonut. Lupaan, etten enää laita kuvia samoista kakuista 🙂 Kiitokset kaikista ohjeista vielä kerran. Alan etsiä reseptejä arkipäivän herkutteluun, vaikka kyllä nyt vähän jäätiin täytekakku-koukkuun 🙂 Saa nähdä, syödäänkö meillä jatkuvasti täytekakkuja vain 😉
Hei, laitoin toisenkin kuvan samasta kakusta ihan nyt siksi, kun sain käsiini kuvan, jossa väritkin näkyvät. Värit olivat kuitenkin maun ohella oleellinen juttu tässä.
pellavapaita: hopeatoffee on kyllä ihanan makuista täytteessä, joten hyvän valinnan teit tämän(kin) kakun kohdalla. Vähän mietinkin, että kastike voi olla valuvaa (varsinkin lämpimänä), mutta noiden marjojen kanssahan se meni ihan täydestä. Ja vaikka itsellä on tietty mielikuva siitä, minkälainen kakun pitäisi olla, niin vieraathan ei sitä tiedä. Hyvä sinä!
Jestas sentään, miten ihanaa tämä täyte on! Hui! Tämä on neljäs kuudesta hääkakusta tyttären häissä. Kerron nyt kaikista kakuista, joten älkää ”polttako käämejänne”. Olen vain niin iloinen onnistuneista ja tykätyistä kakuista, että pakko puhaltaa ilo ulos 🙂
Tätä täytettä käytin kahteen väliin kakussa, jossa oli suklaapohjia neljä. Yhteen väliin vadelmatäytettä laitoin. Kuorrutteen tekeminen oli jännittävää, hermostuttavaa ja lopulta ison ilon tuovaa. Kuorrutteen ja koko kakun idean sain eräästä leivontablogista (kai se tuolla nimellä on). Tämä täyte kuitenkin oli tärkeässä roolissa kakussa, joten vain täällä kakusta kerron. Kuorrute on sveitsiläinen marenkivoikreemi vadelmalla maustettuna. Käytin ulkolaisia vadelmia, joten keitin niitä reilusti 5minuuttia. Paseerasin ne, jottei tule siemeniä kuorrutteeseen. Kuorrutteen tekemisen aloitin miehen kanssa myöhään illalla, jolloin väsymys koko päivän leivonnasta ja leipomisten suunnittelusta oli saanut lähes yliotteen. Kuorrutteessa käytin kookosrasvaa, jotta kuorrute olisi mahdollisimman kova jäähdyttyään kakun päällä. Kun marenki oli valmis, lisättiin kookosrasvaa hiukan pehmenneenä pieninä paloina sekaan, yleiskoneen lapavatkaimen tehdessä työtään. Siinä vaiheessa seos oli ihan ok. Sitten lisäilin paseerattua vadelmaa, ja hetkessä seos oli aivan rakeista ja hirveän näköistä. Luin monia ohjeita netistä samalla, kun mies mietti, mikä ohje pitää paikkansa: toinen näet käski jämähtäneen / rakeisen täytteen jäähdyttämään ennen lisä-vatkausta ja toinen taas lämmittämään. Miehen järki sanoi, että pitää lämmittää, kun kookosrasva oli kökköinä -> hän lämmitti seosta vesihauteessa hetken ja taas kone vatkasi. Ja seos alkoi tulla sileäksi:) mutta silti sanoin, ettei kuluteta aikaa siihen, vaan aletaan alusta ja hylätään tuo seos. Pelkäsin, ettei se pysy kakun pinnalla. Tehtiin ”koekakku”: sämpylän kuoripuolelle laitettiin nokare kuorrutetta ja pakkaseen…hetken päästä kokeiltiin, ja kuorrute oli kovettumaan päin kovaa kyytiä! Niinpä vatkattiin seosta vielä niin kauan, että se muuttui ilmavaksi ja paksuuntuikin. Sitten levitettiin heti kakun päälle. Väri oli kaunis pinkki, mikä ei valitettavasti näy gallerian kuvassa, kun muistin kuvan napata kakun ollessa jo jääkaapin hyllyllä. Kakku näyttää vinoltakin kuvassa; ei ollut hyvä kuvaaja eikä olosuhde. Kakun päälle kaadoin varoen hopeatoffeesta ja pienestä kermamäärästä tehdyn kastikkeen, josta tuli vähän liian ohutta, koska se valui alas asti nopeasti ja jäi haaleina raitoina kakun sivuille. Kastike jäähtyi yli yön jääkaapissa, joten alkujaan se vain oli liian ohutta. Mutta lautaselle valunut kastike sai päälleen tuoreita marjoja, ja häävieraat varmaankin luulivat kastikkeen olevan tarkoituksella lautasen reunoilla: he ottivat kakkupalansa päälle aina kastiketta marjoineen:) Kakun päällä oli tuoreita marjoja kasoina, punaiset viinimarjat terttuina. Kakku oli aivan ihanaa, sitä alan tehdä usein 🙂 Paljon opin ekasta kerrasta; toinen tulee henkisesti helpommalla ponnistuksella jo sitten. Kiitos, Kinuskikissa, tästä täyte-ohjeesta. Täyte on ihanaa 🙂
Nalamuru; kiitos – käyty on 🙂
nalamuru
Pellavapaita käyppä kurkkaamassa minun leipomoni reseptistä lakritsi kinuskin ohje uskon että se ainakin toimisi suoraan kakun päälle kaadettuna. http://www.kinuskikissa.fi/leipomot/nalamuru/turkinpippuri-lakritsipalat/ voisi tämäkin kinuskikissan ohje toimia ilman tuota kreemijauhetta mutta tästä minulla ei ole kokemusta.
kaarde: täyte muodostuu paksusta vaahdosta ja vaniljakreemijauhe antaa vielä lisää tukea. Ei siis tarvita vuokaa.
Olisiko hopeatoffee-kuohukermaseos sellaisenaan (kylmäksi jäähtyneenä) sopivaa kaadettavaksi massalla kuorrutetun kakun päälle? Siinä vaiheessahan seos lienee melko mustaa, kun ei ole vaahdotettu? Vai olisiko helpointa / viisainta kaataa kaupan valmista lakukastiketta? En ole sitäkään ikinä käyttänyt -> onkohan liiankin valuvaa? Kauhiasti apuja nyt kyselen tähänKIN 🙂
Siis onko tämä täyte tarpeeksi paksua ja jämäkkää että sitä saa kunnon kerroksen kakun väliin eikä siis tarvitse mitään reunavuokaa??
sojan kotikeittiö
Tein tätä viikonloppuna ja kyllä maistui meidän juhlaväelle. Täytteen alle sipaisin lemon curdia ja kostukkeena käytin sitruunalimpparia, tuli oikein hyvä kokonaisuus.
Kiitos sinilatva huomiosta! Korjaan tiedon.
sojan kotikeittiö
Hyvä kun kerroit Sinilatva, voi olla monelle tärkeä tieto!
Heipä hei! Tämä resepti on liivatteeton, mutta hopeatoffeessa itsessään on liivatetta… Huomasimme tämän mieheni kanssa, kun tutkimme tarkemmin tuoteselostetta, meillä kun ei käytetä liivatetta
TeBaZu: aivan varmasti huikea yhdistelmä! 🙂 Lisään tsinuski-vinkin myös reseptiin.
TeBaZu
Viimeksi tehtyyn kakkuun laitettiin tätä täytettä tsinuskitoffee versiona ja seuraksi mansikka-vanilja täytettä , täydellinen pari <3 seuraavaksi täytyy kyllä koittaa hopeatoffeella 🙂 Loistava täyte ohje 🙂
Tuli myös ihan superhyvää sillä Cloetan Tsinuskitoffeella ja koostumuskin oli tosi ihana, varmaan siis samanlainen kuin hopeatoffeeversiossa. 🙂
Kiitos teille!! 🙂 Kerron kuinka kävi jos kokeilen vaikka molemmilla nameilla. Tsinuskit kuulostavat siltä, että voisivat hyvin toimia. 🙂
nalamuru
Katya:Voisit kokeilla hopeatoffeen sijaan tsinuski toffeeta joka on myös cloetan tuote ja uskoisin että on koostumukseltaan hopea toffeen kaltainen.kokeilematta vaikea sanoa onnistuisiko omareista myös.
Koiruuksia
Katya: en tiedä varmasti, mutta huomioithan toffeen kiinteämmän ja paksumman ominaisuuden. voisin kuvitella omar-karkkien ”jauhomaisuuden” ja pehmeyden tekevän sulaneesta massasta litkumaisempaa.
Voisikohan tätä kokeilla niin, että sulattaa Hopeatoffeiden sijasta Omar-karkkeja? Vai onkohan karkeilla liian erilainen koostumus? 🙂
Tämä täyte on ollut aina menestys. Hopeatoffee on niin mun lemppari! Nyt sitten jäätelön kumppaniksi! Kiitos vinkistä! 🙂
Korjaus edelliseen: Tarkoitin siis tietenkin kuohukermaa 😉
Tästä täytteestä on tullut tehtyä jo parikin kakkua, aivan ihanan makuinen täyte! 🙂 Ja ihan vaan vinkkinä muille, tästä saa myös vallan mainion kastikkeen esim. jäätelön kanssa; käyttämällä pelkkää vispikermaa ja hopeatoffee karkkeja. Annoin jäähtyä jonkun verran mutta en vatkannut. Sitten vaan vaniljajätskiä ja hopeatoffee kastiketta, namskis! Ei ole parempaa 😉
Kokeilin tätä täytettä, ja voin sanoa, että aivan mahtavan herkullista! Jos tykkää lakritsista, niin varmasti uppoaa;)
Kiitos kinuskikissa ja aurinkoista ja mahtavaa kevättä, samoin teille kaikille muillekin innokkaille leipureille! <3
Oi! Miten tästä saisi juustokakkutäytteen?
BONUS:
Hopeatoffeetäytettä Kinuskikissa on käyttänyt molemmissakin väleissä. Sekä vaniljavanukas että mansikka sopivat kyllä kaveriksi. Raikkautta tuomaan voisi valita mansikan. Kakkupohjasta voisit lukea, mitä vastasin Pampulaiselle alla. 🙂
Ajattelin tehdä itse tyttäreni 1-vuotiskakun johon yhteen väliin laittaisin tämän hopeatoffee täytteen mutta mikä olisi hyvä toiseen väliin? Sopiiko vaniljavanukastäyte vai tuleeko liian makea kokonaisuus? Toinen mitä mietin oli tuo alla mainittu mansikkamousse, se ainakin sopisi..
Minkä kakkupohjan kannattaisi tehdä? Niin ja tarkoituksena on päällystää kakku marsipaanilla 🙂
Kiitos avusta! Näillä vinkeillä käyn kakuntekoon ja pääsen testailemaan upouusia koristetyökaluja 🙂 On tämä niin hauskaa!
PAMPULAINEN:
Jos ei ole jotain tiettyä pohjaa mielessä, niin voisi valita jonkin vaalean pohjan, jolloin täyte erottuisi pohjasta. Sokerikakkupohja, voi-sokerikakkupohja ja sienikakkupohja esimerkiksi. Ne eivät ole myöskään niin tuhteja kuin suklaakakkupohjat, jolloin kuorrutus voi puolestaan olla makea.
Hopeatoffeetäyte on esim. tässä Kinuskikissan kakussa:
http://www.kinuskikissa.fi/lepakkokakku
Iloisia kakkuiluhetkiä sinulle! 🙂
Hei, ajattelin kokeilla tätä hopeatoffeetäytettä, mutta minkä pohjan kanssa se olisi kaikkein herkullisin? Entä tuleeko sokerimassakuorrutteen kanssa liian makeaa? Kiitos avusta! Terv. Innostunut aloittelija
EEVUSKA:
Samaa mieltä sojan kanssa. Kinuskikissa on tehnyt vastaavanlaiset täytteet; mansikkamoussen kaverina oli lakritsitäyte. Nuo löytyvät tästä kakusta:
http://www.kinuskikissa.fi/ristiaiskakku-ellalle
sojan kotikeittiö
uskosin että toimii…. toki on makuasia, mut todennäköisessti toimii
Toimiikohan tämä mansikkamoussen kaverina? Haluaisin nimittäin harmaan ja punaisen väriset täytekerrokset kakkuun 🙂
LAKRITSIMURU:
Liivatelehdet on tässä kokeilematta. Vaniljakreemijauheen sijasta voisi kyllä laittaa vaniljavanukasjauhetta. Siitä löytyy tietoa täältä:
http://www.kinuskikissa.fi/kuukauden-vinkki-vaniljakreemijauhe
Voisikohan tuon vaniljakreemijauheen korvata vaikka yhdellä liivatelehdellä? 🙂
Tämä täyte on kyllä ihan huippuhyvää! Kicks-karkeista tehtyä massaa kokeilin jo aiemmin lemon curdin kanssa kakun väliin ja toimi loistavasti. Tätä halusin testata, niin tein sitruunamuffineja, joiden päälle pursotin tätä täytettä kuppikakkujen tyyliin. Melko makeaa, mutta erittäin hyvää, nam 🙂
Tein tätä isänpäiväkakun väliin ja normi kermapursotukset päälle, kick-lakritsista muotoilin ”isä” kakun päälle. Niin herkkua ja isä tykkäsi!!:) Täytyy tehdä toistekin.:D Kiitos taas ihanasta ideasta!