15.10.2019   4 kommenttia Kategoria: Halloween,  Helpot ja nopeat,  Lapset,  Pikkuleivät
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Hopeatoffee-kauralastut


Dumble-kauralastut villitsivät kotileipureita ja some-kansaa syyskuussa ja nyt tämä resepti saa odotetun jatko-osan. Nimimerkki Katarina oli leiponut kauralastuja Hopeatoffeista ja Kinuskikissan tehtäväksi jäi vain seurata perässä. 🙂 Dumle-versio sai kritiikkiä siitä, että makeisten määrä oli liian tarkkaan optimoitu. Monissa perheissä oli harmiteltu varsinkin pikkuleipureiden taholta, että pussillisesta ei jäänyt yhtään yli. 🙂 Tässä reseptissä asia on korjattu laatimalla reseptin suhteet uusiksi. Karkkimaistiaisia jää nyt viidelle leipurille.

n. 30 kappaletta

  • Ainekset:
  • 1 ps (168,7 g) Hopeatoffee-makeisia
  • 50 g voita
  • ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl kaurahiutaleita
  • syötäviä silmiä


  • Laita Hopeatoffee-pussillisesta 150 g kattilaan yhdessä voin kanssa. Nautiskele jäljelle jäävät (noin 5 makeista) sellaisenaan. 😉 Kuumenna liedellä keskiteholla koko ajan sekoittaen, kunnes toffeet ovat sulaneet. Ota kattila liedeltä. Lisää joukkoon sokeri ja kaurahiutaleet. Taikina jäykistyy jäähtyessään, joten se on helpointa paistaa heti.
  • Annostele taikinasta pieniä nokareita pellille. Litistä kiekoiksi (paksuus noin 0,5 cm). Taikina leviää reilusti paiston aikana, joten kiekkojen ei tarvitse olla juuri 2 euron kolikkoa isompia. Sopiva määrä on noin 9 kappaletta per pelti.
  • Paista 200 asteessa noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä pellin päällä. Koristele halutessasi syötävillä silmillä.

Valmistusaika: 40 min

Vaikeusaste: Helppo

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
27 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan maaliskuun arvontaMaaliskuun arvonnassa palkintona Bonne Maman -merkkisiä marmeladeja ja tahnoja sekä Städterin irtopohjavuoka. Osallistu kertomalla minulle, mikä leivonnan raaka-aine olisit ja perustele vastauksesi. :)

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat