21.09.2016   10 kommenttia Kategoria: Leivät, sämpylät ja rieskat
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön,  Vegaaninen

Kinuskikissa suosittelee: hiivaleipä


hiivaleipa

Kinuskileipomo Pikku Myyn tekemä hiivaleipä vangitsi huomioni ja pian minäkin huomasin olevani hiivaleipätaikinan kimpussa. Pikku Myy käytti kohotusvaiheessa nostatuskoria (minulle uusi apuväline), joka oli leivän pintakuvion salaisuutena. Muutaman kerran jouduin nostattamaan leivän uudelleen, koska en rohjennut laittaa koriin reilusti jauhoja ja taikina tarttui kiinni. No, useampi nostatus tuskin teki hallaa leivän rakenteelle – pikemminkin päinvastoin. Oman reseptini tein kaksinkertaisena, sillä nostatuskorini oli reilun kokoinen. Todella onnistunut resepti – Kinuskikissa suosittelee. 🙂

Kahdesti kohotettu hiivaleipä

1 iso tai 2 pienempää

Ainekset:
10 dl hiivaleipävehnäjauhoja
2 ps kuivahiivaa
5 dl kädenlämpöistä vettä
2 dl kaurahiutaleita
4 rkl öljyä
2 tl suolaa


Erota pieni määrä jauhoista ja lisää joukkoon kuivahiiva. Sekoita kädenlämpöiseen veteen kaurahiutaleet, öljy sekä jauho-hiivaseos. Sekoita joukkoon loput jauhoista ja viimeiseksi suola. Vaivaa taikina tasaiseksi. Peitä liinalla ja kohota kaksinkertaiseksi (noin 45 minuuttia).

Levitä kohotuskoriin reilusti jauhoja. Ripottele vielä pohjalle jauhokerros. Kumoa taikina alustalle ja muovaa siitä tasainen, pitkä pötkö. Nosta koriin. Kohota uudestaan, kunnes taikina on kohonnut lähelle korin yläreunaa. Aseta korin päälle leivinpaperi ja nurinpäin käännetty pelti. Kumoa pellin avulla ja nosta kori varovasti. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

hiivaleipa-vaihe hiivaleipa-vaihe-2
hiivaleipa-vaihe-3 hiivaleipa-vaihe-4

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
5 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat