Kesän varmin herkku tarjolla! 🍓 🍓 🍓
Soma leivos lautasella näyttää kauniilta, maistuu herkulta, sulattaa suut.
Tästä riittää sullekin! 🙂
30.6.2013
Vuoraa korkeareunainen uunivuoka (23 x 31cm) alumiinifoliolla ja leivinpaperilla. (Alumiinifolio tukee kakkua nostovaiheessa. Leivinpaperin päällä kakku on puolestaan helpompi leikata paloiksi.)
(Katso vinkeistä muita kokovaihtoehtoja!)
POHJA. Valmista tumma levykakkupohja erillisen ohjeen mukaan.
Leikkaa levykakkupohjasta sopiva pala vuoan pohjalle.
KOSTUTA sitruunalimsalla tai vaniljamaidolla.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
TÄYTE. Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
Sekoita joukkoon vaniljavanukas ja sokeri.
Soseuta mansikat. Laita 2 dl soseesta kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon liotetut liivatteet.
Nosta kattila takaisin liedelle ja anna kiehahtaa uudelleen. Sekoita liivate-mansikkaseos täytteeseen yhdessä lopun mansikkasoseen kanssa.
Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia.
Nosta kakku folion avulla vuoasta. Käännä leivinpaperin reunat kakun ympäriltä.
Leikkaa kakku leivoksiksi ja nosta tarjoilulautaselle.
KORISTELU. Voit halutessasi valuttaa leivosten päälle valmista kinuskikastiketta.
Halkaise mansikat ja laita puolikas jokaisen leivoksen päälle.
Oma vuoka on kokoa 33x23cm. Ohjeen vuoka 2cm lyhempi.
Kuinka korkeita leivoksia ohjeella tulee?
Mietin tuleeko kovinki paljon matalampia jos vuoka on tuon verran isompi, sitä kun en halua 😂
Millasella suhteella täytettä voisi kasvattaa jotta korkeus pysyisi samana?
Iina: Tuossa mari-johanna jo sinulle kommentoikin ja häntä komppaan. Selvähän se, ettei juuri mitään ruoka-ainesta suositella uudelleen pakastettavaksi. Tietääkseni kaikki ainekset eivät kuitenkaan ole yhtä jyrkässä uudelleenpakastuskiellossa. Esim. lihatuotteiden kohdalla kieltoa kannattaa kuunnella. Tässä tulee nyt mieleen, että esim. joissain resepteissä jäätelöä sulatetaan ja siihen lisätään aineksia, jonka jälkeen ”uusi” tuote taas pakastetaan.
Sitten noista mansikoista. En muista omalta kohdaltani ihan vastaavaa, mutta jotain saman tapaista varmaan kyllä joskus sattunut. Ja mari-johannan tavoin olen sortunut laittamaan uudelleen pakastimeen. Eikä siitä ruokamyrkytystä ole ollut seurauksena. Itse en kyllä raaskisi heittää kakkua biojätteeseen, vaan päättäisin kylmästi ”unohtaa”, että mansikat olivat jo kerran kokeneet pakastuksen. MUTTA minusta ei kannata ottaa mallia! 😉
Iina: Tuo asia varmasti jakaa mielipiteitä,hyvä kysymys siis!
Toisethan sanovat ettei kerran sulatettua tuotetta tule pakastaa uudelleen (monestakin eri syystä,mm. terveydelliset syyt) ja toiset taas suhtautuvat asiaan rennommin.
Itse kävin googlen kautta nyt lukemassa mm. terveyskirjaston sivuja. Käy itse lukemassa ja tee itsellesi sopiva ratkaisu.
Ei siellä ainakaan mielestäni suoranaisesti sitä suositeltu juurikin terveys syiden vuoksi.
Itse pyrin sitä välttämään, mutta olen kai jonkun kerran siihenkin sortunut, emmekä ole ruokamyrkytystä saaneet.
Heippa,
Tein tämän pakastemansikoista kutsuille, jotka peruuntuivatkin yllättäen. Laitoin kakun hätäpäissäni pakastimeen, mutta nyt aloin miettiä, että voiko sitä enää pakastuksen jälkeen syödä kun käytin pakastemansikoita?
Leivokset tein käyttäen Valion rahkaa, maustoin vaniljasokerilla. Raikas ja kevyt leivosherkku oli.
Leivokset kuljetettiin kahvittelupaikkaan vuoassa, peitettynä tiukasti. Ja siellä jääkaappiin yöksi peite päällä. Siitäpä seurasi se perinteinen juttu; kosteus oli tiivistynyt peite-folioon ja leivokset olivat hyvin kosteat tarjoilupäivänä.
Tarkoitus oli ripotella mansikkatomusokeria kermavaahtonokareen alle, ja niin tehtiinkin, ja sokeri luonnollisesti suli eikä näyttänyt vaaleanpunaiselta ”lumiharsolta” kauniisti.
Loppujen lopuksi osittain sulanut sokeri kiilteli tummanpunaisena kosteutena leivosten päällä, eikä vieraista kukaan todennäköisesti oivaltanut, että kyse on tapahtuneesta mokasta 🙂
Hyvää oli ja tumma- ja valkosuklaarouhe kermavaahdon päällä toi kivan, pienen suutuntuman.
Oppia ikä kaikki; kun vaan aina muistaa jättää peitteittä jääkaappiin herkkuleipomukset, niin kosteusvaurioita ei tule 🙂
Viimeinen leivospala pääsi galleriaan kuvattuna.
pellavapaita: hienolta näyttää! Kyllä tuli kesäinen fiilis kuvaa katsoessa. Onneksi kesä ja mansikka-aika on vielä edessäpäin. 🙂
Tällaista herkkua kakun muodossa nautimme päiväkahvilla:) Kuva galleriassa.
lapu: kävisikö keksipohja? Siihen löytyy Juustokakut-kategoriasta valmiita ohjeita, suurin osa tehty 24-senttiseen vuokaan. Voit myös paistaa levykakkupohjan vuossa, koko arvioni mukaan puolet levykakkupohjasta. Tai paistaa pellillä kokonaisena ja leikata siitä, kuinka vaan. 🙂 Kinuskikastikkeella koristelusta ei taida olla kuvia.
Hei, ajattelin tehdä tämän kesätyöpaikalleni läksiäispäivänä. Jos teen tämän vuokaan (24cm), niin miten suklaakakkupohjan kanssa kannattaa tehdä? Teenkö sen silti uunipellille, josta sitten leikkaan sopivan kokoisen palan irtopohjavuokaan? Onko vinkkejä tai havainnollistavia kuvia siitä, miten kakku kannattaa koristella kinuskikastikkeella? 😀 Kiitos jo etukäteen!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Talvicci: tarkkaa korkeutta en osaa sanoa, kun en tullut sitä aikanaan mitanneeksi. Muistikuvani on, että jotain 5 cm:n paikkeilla se voisi olla. Eli jos et halua leivoksista tätä matalampia, niin kasvata määriä. Tarkat laskelmat saat laskemalla kummankin vuoan pinta-alan ja muodostamalla niistä kertoimen. Ohje täällä (tavoitevuoka jaettuna lähtövuoka):
https://www.kinuskikissa.fi/vuokien-muunnostaulukot/