Hampurilainen on hyvää pizzankin muodossa. 🙂 Mikä pizzasta sitten tekee hampurilaisen makuisen? Oikeastaan tässä on kaikki samat ainekset kuin burgerissa – sämpylää lukuun ottamatta. Meillä tästä tuli heti lasten suosikki. ”Tuorekset” voivat tuntua yllättävältä valinnalta lämpimän pizzan päällä, mutta ne toimivat tosi hyvin. Toinen tyttäristäni ei välitä tomaatista pizzassa, mutta tuoreena se maistui hänellekin. Pizzan viimeistely kannattaa tehdä vikkelästi juuri ennen tarjoilua eli uunin jälkeen lisukkeet päälle ja samantien syömään.
- Pohja:
- 1 annos pizzataikinaa
- Täyte:
- 500 g sika-nautajauhelihaa
- 1 tl suolaa
- mustapippuria
- 1 iso punasipuli
- 1 maustekurkku
- 175 g cheddarjuustoraastetta
- sinappia
- jäävuorisalaattia
- 2 viipaloitua terttutomaattia
- ketsuppia
- hampurilaiskastiketta tai maustettua majoneesia
- paahdettuja seesaminsiemeniä
- Valmista pizzataikina perustaikinan ohjeella tai halutessasi sitä muunnellen. Jaa kohoamisen jälkeen kolmeen osaan. Kauli jokaisesta taikinapalasta leivinpaperin päälle halkaisijaltaan noin 25 cm:n kokoinen ympyrä. Käytä kauliessa apuna reilusti jauhoja. Anna pohjien kohota täytteen valmistelun ajan.
- Paista jauheliha pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa punasipuli ja maustekurkku kuutioiksi.
- Paahda pinnalle tuleviin seesaminsiemeniin hieman väriä kuivalla pannulla.
- Levitä pohjan päälle ketsuppia, cheddarjuustoraastetta, jauhelihaa sekä sipuli- ja maustekurkkukuutioita.
- Paista 225 asteessa uunin alatasolla noin 15 minuuttia.
- Levitä päälle jäävuorisalaattia ja tomaattiviipaleita. Salaattia saa olla reilumminkin kuin kuvassa (kuvausteknisistä syistä en halunnut peittää täytettä salaatilla). Pursota hampurilaiskastiketta ja sinappia. Viimeistele ripottelemalla pinnalle seesaminsiemeniä.
Vanillacherry 🙂
Vanillacherryjen keittiössä
Tämä on kyllä kiva ”fuusioresepti”, juuri sopiva omissa ajatuksissani nimen omaan vapun tai uuden vuoden iloisiin karkeloihin! 🙂