Karvaisten hämähäkkien armeija ihastuttaa ja kauhistuttaa Halloween-kattauksessa. Reseptin kehittely lähti tiitulin innostamana, hän kun sovelsi puolukkamuffinsseja moneen erityisruokavalioon sopiviksi. Oikein kauniisti kohoava taikina syntyi käyttämällä kananmunan sijaan banaania. Rakenne oli hivenen tiiviimpi. Mikäli juhlissa on muutakin makeaa tarjolla, kannattaa tehdä pienempiin muffinssivuokiin, sillä nämä ovat täyttäviä.

Jos et välitä banaanin mausta, voit korvata sen yhdellä kananmunalla. Vaahdota muna sokerin kanssa ja yhdistä vaahtoon vuorotellen jauhoseosta, kookosöljyä ja maitoa.

Kokeilin näitä myös gluteenittomina, mutta ainakaan tässä kohtaa (liekö banaanin yhteisvaikutuksesta?) vehnäjauhojen korvaaminen yks yhteen gluteenittomalla jauhoseoksella ei toiminut. Vaikka laitoin maitoa tuplamäärän, rakenne oli kumimaisen tiivis. Ehkä taikina olisi kaivannut marjojen kaltaista mehevöittäjää onnistuakseen. Maidottoman reseptistä kuitenkin saa helposti vaihtamalla maidon riisi- tai mantelimaitoon ja suklaan maidottomaan laatuun.