27.09.2010   144 kommenttia Kategoria: Kevyet herkut,  Muffinssit,  Syksy
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Puolukkamuffinssit kinuskikuorrutteella


puolukkamuffinssit1puolukkamuffinssit2puolukkamuffinssit3

Nyt on syysmuffinssien aika! Muffinssitaikinaohjeen voi oikeastaan osoittaa kevyet herkut -osioonkin. Rasvaa on käytelty säästellen - puolukoita senkin edestä. Lopputulos on marjaisan mehevä. Muffinssit maistuvat ilman kuorrutustakin, mutta toki kinuskisuus kruunaa kokonaisuuden. Huomaathan, että kinuskikastike täytyy tehdä reilusti etukäteen - mielellään jo edellispäivänä - sillä vaahdottaminen onnistuu vain kylmästä kastikkeesta.

Vinkki: Voit tehdä muffinit myös esimerkiksi mustikoista tai vadelmista.

noin 10 kappaletta

Taikina:
50 g voita tai margariinia
2 munaa
1 ¾ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
¾ dl maitoa
200 g puolukoita

Kuorrutus:
2 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa

Koristeet:
Dr. Oetkerin suklaalehdet


Sulata voi/margariini ja anna sen jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoja nuolijalla käännellen muna-sokerivaahtoon vuorotellen voisulan ja maidon kanssa. Sekoita taikinaan lopuksi puolukat.

Täytä muffinssivuoat taikinalla.

Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Suojaa foliolla, kun pinta on saanut hieman väriä.

Valmista kuorrutusta varten kinuskikastike mielellään edellispäivänä, sillä vaahdotus onnistuu vain, kun kastike on täysin jääkaappikylmää. Mittaa fariinisokeri ja kuohukerma kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Älä keitä kinuskiksi. Kaada kulhoon. Jäähdytä ja siirrä jääkaappiin viilentymään.

Vatkaa kylmää kastiketta, kunnes se on sopivaa pursoteltavaksi.

Kiinnitä pursotuspussiin tähtitylla (Städter 14 mm) ja täytä pussi kinuskivaahdolla.

Pursota muffinssien päälle ruusukkeita keskeltä alkavalla kierteellä.

Viimeistele koristelu suklaalehdillä.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
105 tassutusta

Kinuskikumppani

11376_SS_Kinuskik_Fariinimarengit_iso
Lisää ohjeita löydät kategoriasta Kevyet herkut »

Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentin, joka ilahdutti, hyödytti tai herätti keskustelua.
PULLAMAAKARI
Kiitos, että ehdit ensimmäisenä
vinkkaamaan uuden Akun Ankan
hauskasta yksityiskohdasta
jossa Iines leipoo kakun
"tsinuskitassun" reseptillä.
Kyllä sai suupielet
ylöspäin!
:)

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

kinuskikissa-vanilja-ale
kinuskikissa-tammi-helmi-2017

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Maapähkinävoi
    Lissy: KIITOS ohjeesta. Maapähkinävoi säilyy useita viikkoja jääkaapissa ....hmmm ei ainakaan meillä :D
  • Maapähkinävoi
    soja: vautsi, enpä ollut tullut ajatelleeksi että tätä voisi itse tehdä!
  • Mustikkaseepra
    Kati Luoma: Tää on kyllä niin hyvä ohje. Helposti tulee näyttävän näkönen kakku ja on uponnut viimeistä murua myöten. Joka kerta olen…
  • Suomi-maljat
    Pia Puppari: Mielettömän hienoja nää maljat! Teen viimeistään itsenäisyyspäivänä!
  • Suomi-maljat
    sininen: Kinuskikissalle onnittelut, että saat olla mukana virallisessa Suomi 100 -ohjelmassa! Täytyy olla onnellinen sähkövatkaimesta ja muista keittiön…

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
punnitse-ja-saasta
suomi100