Kategoria: Kevyet herkut,  Muffinssit,  Syksy 27.09.2010   140 kommenttia
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Puolukkamuffinssit kinuskikuorrutteella


puolukkamuffinssit1puolukkamuffinssit2puolukkamuffinssit3

Nyt on syysmuffinssien aika! Muffinssitaikinaohjeen voi oikeastaan osoittaa kevyet herkut -osioonkin. Rasvaa on käytelty säästellen - puolukoita senkin edestä. Lopputulos on marjaisan mehevä. Muffinssit maistuvat ilman kuorrutustakin, mutta toki kinuskisuus kruunaa kokonaisuuden. Huomaathan, että kinuskikastike täytyy tehdä reilusti etukäteen - mielellään jo edellispäivänä - sillä vaahdottaminen onnistuu vain kylmästä kastikkeesta.

Vinkki: Voit tehdä muffinit myös esimerkiksi mustikoista tai vadelmista.

noin 10 kappaletta

Taikina:
50 g voita tai margariinia
2 munaa
1 ¾ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
¾ dl maitoa
200 g puolukoita

Kuorrutus:
2 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa

Koristeet:
Dr. Oetkerin suklaalehdet


Sulata voi/margariini ja anna sen jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoja nuolijalla käännellen muna-sokerivaahtoon vuorotellen voisulan ja maidon kanssa. Sekoita taikinaan lopuksi puolukat.

Täytä muffinssivuoat taikinalla.

Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Suojaa foliolla, kun pinta on saanut hieman väriä.

Valmista kuorrutusta varten kinuskikastike mielellään edellispäivänä, sillä vaahdotus onnistuu vain, kun kastike on täysin jääkaappikylmää. Mittaa fariinisokeri ja kuohukerma kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Älä keitä kinuskiksi. Kaada kulhoon. Jäähdytä ja siirrä jääkaappiin viilentymään.

Vatkaa kylmää kastiketta, kunnes se on sopivaa pursoteltavaksi.

Kiinnitä pursotuspussiin tähtitylla (Städter 14 mm) ja täytä pussi kinuskivaahdolla.

Pursota muffinssien päälle ruusukkeita keskeltä alkavalla kierteellä.

Viimeistele koristelu suklaalehdillä.

Jaa yhteisöpalveluissa

Testasitko? Arvostele resepti!

1 tassu2 tassua3 tassua4 tassua5 tassua

90 arvostelua, keskiarvo 4.47 tassua
Loading...Loading...