24.10.2019   3 kommenttia Kategoria: Halloween,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: Pähkinätön

Halloween-putouskakku


Kun et osaa valita yhtä selkeää aihetta, ota mukaan kaikki suosikkisi! 🙂 Tämä ”överinä” toteutettu halloween-kakku vilisee silmiä, seittejä ja haamuja. Ruokakaupan makeisosastolta löytyy paljon valmista koristelumateriaalia, jota minäkin olen hyödyntänyt. Näyttävän kakun voi siis loihtia loppujen lopuksi aika kivuttomasti.

Myös itse kakku on tehty helpon kaavan kautta ”nakuna”. Minusta mustana pilkottavat pohjakerrokset ja hehkuvan oranssi täyte ovat yhdessä niin kiva kokonaisuus, ettei sitä raaski peittää. Toisekseen putouskakun (”drip cake”) valuva kuorrute on helppo lasketella menemään siloista pintaa pitkin.

Vinkki: Kakku on koottu erikoiskorkeaan 16-senttiseen irtopohjavuokaan (sisähalkaisija 15 cm). Voit käyttää myös matalampaa vuokaa, sillä apuna on paksu reunakalvo, jonka avulla kakku irtoaa vuoasta siten, että reunoista tulee sileät. Reunakalvon avulla saat siis samalla jatkettua vuoan korkeutta. Kakun voi koota myös pelkkää reunakalvoa apuna käyttäen suoraan tarjoilulautaselle, kun kalvon teippaa hyvin kiinni. Halkaisijaltaan 15-senttisenä kakusta tulee juuri reunakalvon korkuinen (12 cm).

*) Joko mustista melts-napeista tai lakritsitoffeesta. Lue valmistusvaiheista tarkemmat vinkit valintaan.

  • Valmista levykakkupohja pellillä erillisen ohjeen mukaan. Leikkaa kakkupohjasta viisi 15-senttistä ympyrää. Leikkaa ympyrät vuoan sisäreunaa myötäillen, niin saat niistä siistit ja yhtä suuret. Yksi ympyrä voi koostua paloista (laita se kokoamisvaiheessa johonkin kakun keskikerroksista).
  • Tee täyte linkistä löytyvän ohjeen mukaan.
  • Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla. Leivinpaperiin voi jättää pienen ulokkeen, jonka avulla kakku on helppo siirtää tarjoilulautaselle. Laita sisäreunan suojaksi paksu reunakalvo. Sipaise kalvon pintaan kevyesti öljyä, jolloin kakun pinnasta tulee vieläkin siloisempi.
  • Laita vuokaan ensimmäinen pohjalevy. Tätä kakkupohjaa ei kostuteta sen mehevän koostumuksen ja paksujen täytekerrosten vuoksi. Kaada päälle noin neljäsosa täytteestä. Saat täytekerroksista saman paksuiset, kun mittaat kerrosten paksuutta täyttämisvaiheessa esimerkiksi cocktailtikulla. Tässä kakussa jokainen täyteväli on noin 2,2 cm paksu. Laita seuraavaksi pohjaympyrä ja jatka näin, kunnes kakussa on neljä täyteväliä ja päällimmäisenä pohjakerros. Anna kakun hyytyä jääkaapissa 3 tuntia. Ota kakku vuoasta ja irrota reunakalvo. Siirrä tarjoilulautaselle. Leikkaa ylimääräinen leivinpaperisuikale pois.
  • Valmista putouskuorrute erillisen ohjeen mukaisesti. Jos haluat peittää kuorruttella myös kakun päällisen, suosittelen valumiin lakritsikuorrutetta, joka on rakenteeltaan pehmeämpää. Pelkkiin reunavalumiin käy mustista meltseistä tehtävä kuorrute. Kumpaankin tarkoitukseen voit käyttää suoraan putouskuorrutteiden sivuilta löytyviä määriä.
  • Tee seittikoristeet sulattamalla meltsejä pienen pakastuspussin sisällä kuumassa vesihauteessa. Leikkaa pussin kulmaan aukko ja pursota kuvioita leivinpaperilla peitetyn leikkuulaudan päälle. Koristeet kovettuvat noin puolessa tunnissa tai jääkaapissa vielä nopeammin.
  • Liimaa marenkeihin minikokoisia silmiä sokerikuorrutteella tai elintarvikeliimalla. Aseta seitit kuorrutteen päälle. Tue niitä muihin koristeisiin tai liimaa kuorrutteen pintaan kiinni. Kiinni tarttumisen ajan seitit voi tukea työntämällä kakkuun pystyyn muutamia cocktailtikkuja. Viimeistele koristelu irtokarkeilla, koristerakeilla, syötävillä silmillä ja suklaapalloilla.

Valmistusaika: 5 t

Vaikeusaste: Vaativampi

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
18 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat