Vihdoin tarttui kaupasta mukaani kaakaovoita, niin pääsin kokeilemaan suklaan valmistamista itse. Makuaineena käytin mustikkajauhetta ja mantelirouhetta (vuoassa olevat) ja silikonimuotissa valmistetuissa konvehdeissa kuivattuja karpaloita ja mantelirouhetta. Hyviä ovat, mutta vähän rumia, kun tuo makeutusaine (agavesiirappi) peijooni painui muotissa pohjalle. 🤨
Kuvan lähettänyt: maris
Näyttää kivoilta ja tekisi mieli herkutella, ovat niin hyvännäköisiä. Täytyy kokeilla tehdä konvehteja. Minulla on puolipallosilikonivuoka. Saakohan konvehtien puolipallot kiinnitetyksi toisiinsa kiinni?
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5570 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1779 tähteä
Britakakku
1468 tähteä
Hyvän Haltija, kiitti! 🙂
Nämä kovettuvat jääkaapissa aika nopsasti, ja sitten taas huoneenlämmössä ollessaan lähtevät sulamaan. Voisi ehkä yrittää niin, että kun puolipallonmuotoiset konvehdit ovat hieman huoneenlämmössä pehmenneet, kiinnittäisi ne siinä vaiheessa toisiinsa, ja siirtäisi sitten taas jääkaappiin jähmettymään. Tai sitten voisi ”liimata” tällä samalla massalla puolipallot toisiinsa. En tiedä toimiiko.
Mutta ovat nämä semmoisina puolipalloinakin varmasti tosi kivoja, ja ei ole silloin niin paljon kerralla syötävääkään – ovat kuitenkin sen verran täyteläisiä herkkuja. 🙂