Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Raakasuklaakonvehdit

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Raakasuklaakonvehdit

18.2.2014

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/raakasuklaakonvehdit.jpg

Suklaata voi tehdä alusta alkaen ihan itse. Suklaan valmistuksen tärkeimmät raaka-aineet ovat kaakaopavuista saatava kaakaovoi ja -jauhe. Luonnollisena makeuttajana toimii hunaja. Lue tarkemmin raakaleivonnasta raakasuklaakakun yhteydestä.

30 min Helppo 35 kappaletta 29

Ainesosat

KookosPuolukka/karpaloSuklaa

Kategoriat

Helpot ja nopeatKonvehdit ja makeisetRaakaleivonnaisetYstävänpäivä

Erityisruokavaliot

GluteenitonLiivatteetonMaidotonMunatonVegaaninen

Tykkäsitkö?

(2)

Lisää suosikkeihin

Kauppalista

Muistiinpano

Tulosta

Ainekset

Muunna reseptiämukaan.
35
KAPPALETTA

1 1/2 dl kaakaovoita (raasteena)

1 1/2 dl neitsytkookosöljyä

1/4 dl hunajaa

1 1/2 dl raakakaakaojauhetta

2 tl vaniljauutetta

ripaus suolaa

1 1/2 dl kuivattuja marjoja (esim. goji tai puolukka)

Tarvikkeet

konvehtivuoat

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg

Vinkki

  • Hunajan voi korvata agavesiirapilla, jolloin konvehdeista tulee täysin vegaanisia.
  • Marjojen tilalla voi käyttää myös mantelirouhetta.
  • Voit jähmettää konvehdit myös silikonisissa vuoissa ja irrottaa jähmettymisen jälkeen.

Laita kaakaovoi ja neitsytkookosöljy kulhoon ja lämmitä kuumassa vesihauteessa, kunnes ne ovat sulaneet nestemäiseksi.

Sekoita joukkoon loput aineet. Tarkista makeus.

Jäähdyttele seosta jonkin aikaa kylmässä vesihauteessa sekoitellen, jotta se hieman jähmettyy. Näin hunaja ei painu pohjalle.

Lusikoi seos foliovuokiin.

Nosta vuoat jääkaappiin, kunnes suklaa on jähmettynyt.

 
 

Kommentit (29)

Kinuskikissa26.4.2018 22:06

maris: kiva, että tykkäsit! Makoisan kuuloisia nuo sinun muunnoksesi. Kylmässä sekoittelu tosiaan auttaa tuon agaven kanssa… Harmittaa, etten tässä ohjeessa ole sitä vinkannut. Täytyykin nyt heti lisätä!

maris26.4.2018 20:16

Nyt vihdoin lähti kaupasta mukaan kaakaovoita, niin kokeilinpas heti näitä. Olivat kyllä tosi helppoja ja nopeita tehdä. Ja maistuivatkin hyvältä. Ihania suoraan jääkaapista syötynä. 😋 Maustoin puolet massasta mustikkajauheella ja mantelirouheella sekä toiseen puolikkaaseen laitoin kuivattuja karpaloita ja mantelirouhetta. Karpaloversio oli ehdoton suosikkini, mustikan maku ei juuri erottunut, sitä olisi varmasti tarvinnut laittaa enemmän.

Ainoa ongelma oli tuo makeutuksen (agavesiirappi) painuminen muottien pohjalle. Hirveän taiston kävin, että sain agavesiirapin pysymään massassa, eikä kulhon pohjalla. Mutta sitten se siirappi olikin painunut valmiissa konvehdeissa pohjalle. Höh! Olisikin ehkä pitänyt kokeilla tuota nimimerkki jantunean mainitsemaa kylmähauteessa sekoittelua. Nyt vasta huomasin vinkin. Mutta ensi kerralla sitten. 😊

maris12.11.2017 15:46

Tuovi: hunajan voi korvata agavesiirapilla. Tämä tieto löytyy vinkeistä ohjeen alusta. 🙂

Tuovi P12.11.2017 10:04

Harmi, täysin veget ei käytä hunajaa, voisiko sen millä korvata tässä ? Minä meinasin tehdä näitä tyrneistä, kun niitä on niin paljon.

Kinuskikissa11.2.2017 10:04

Satu: voit tehdä jo tänään valmiiksi. 🙂

Satu11.2.2017 06:19

Kuinkakohan kauan nämä säilyvät? Kun ystävänpäivälahjaksi olisi tarkoitus antaa tiistaina, niin voisikohan tänään jo tehdä?

jantunea16.10.2015 17:13

Hunajan saa hyvin sekoittumaan kun laittaa kylmään vesihauteeseen lopuksi ja jatkaa sekoittamista, löysään rasvaan ei oikein millään muuten hunajaa saa tasaisesti. Pitää muistaa vaan muotoilla kun aines on vielä notkeeta.

Kinuskikissa30.9.2014 14:31

taivaantuulettaja: tämä menee vähän arvailuksi, mutta rakenteen vuoksi en jättäisi kokonaan pois. Lisäisin vähän kaakaovoita (vaikka puoli desiä) ja laittaisin desin pähkinöitä tehosekoittimella hienonnettuna. Kookosöljy tuo makua, joten kannattaa maistella ja lisätä tarvittaessa hunajaa tai siirappia.

taivaantuulettaja30.9.2014 01:12

Utelisin sitä, jos joku sattuis tietämään, että voiko tuon kookosöljyn vaihtaa mihin? Kun ei kookos passais.. tätä on pähkäilty muissakin leivonnaisissa, joskus kokeiltu erilaisia, mutta huomannu ettei ihan joka paikkaan passaa mennä vaihtamaan.

MAITOMARSU13.4.2014 21:34

Oi nam! Ois ollu täydellistä tummaa suklaata jos ei olis vaan toi hunaja valunu pohjalle 🙁 Se jäi harmittamaan Mutta keksimpä samalla täydellisen suklaa moussen 🙂 laiton suklaat ja 2 dl kermaa kattilaan, sulatin ja jäähdytin sekä lopuksi vatkasin. Hedelmien kanssa taivaallista! Saisko seuraavaks raaka valko-, tai maitosuklaan reseptin 😉

Kinuskigalleria (3)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Raakasuklaakonvehdit

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Raakasuklaakonvehdit

18.2.2014

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/raakasuklaakonvehdit.jpg

Suklaata voi tehdä alusta alkaen ihan itse. Suklaan valmistuksen tärkeimmät raaka-aineet ovat kaakaopavuista saatava kaakaovoi ja -jauhe. Luonnollisena makeuttajana toimii hunaja. Lue tarkemmin raakaleivonnasta raakasuklaakakun yhteydestä.

30 min Helppo 35 kappaletta 29

Ainesosat

KookosPuolukka/karpaloSuklaa

Kategoriat

Helpot ja nopeatKonvehdit ja makeisetRaakaleivonnaisetYstävänpäivä

Erityisruokavaliot

GluteenitonLiivatteetonMaidotonMunatonVegaaninen

Tykkäsitkö?

(2)

Lisää suosikkeihin

Kauppalista

Muistiinpano

Tulosta

Ainekset

Muunna reseptiämukaan.
35
KAPPALETTA

1 1/2 dl kaakaovoita (raasteena)

1 1/2 dl neitsytkookosöljyä

1/4 dl hunajaa

1 1/2 dl raakakaakaojauhetta

2 tl vaniljauutetta

ripaus suolaa

1 1/2 dl kuivattuja marjoja (esim. goji tai puolukka)

Tarvikkeet

konvehtivuoat

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg

Vinkki

  • Hunajan voi korvata agavesiirapilla, jolloin konvehdeista tulee täysin vegaanisia.
  • Marjojen tilalla voi käyttää myös mantelirouhetta.
  • Voit jähmettää konvehdit myös silikonisissa vuoissa ja irrottaa jähmettymisen jälkeen.

Laita kaakaovoi ja neitsytkookosöljy kulhoon ja lämmitä kuumassa vesihauteessa, kunnes ne ovat sulaneet nestemäiseksi.

Sekoita joukkoon loput aineet. Tarkista makeus.

Jäähdyttele seosta jonkin aikaa kylmässä vesihauteessa sekoitellen, jotta se hieman jähmettyy. Näin hunaja ei painu pohjalle.

Lusikoi seos foliovuokiin.

Nosta vuoat jääkaappiin, kunnes suklaa on jähmettynyt.

 
 

Kommentit (29)

Kinuskikissa26.4.2018 22:06

maris: kiva, että tykkäsit! Makoisan kuuloisia nuo sinun muunnoksesi. Kylmässä sekoittelu tosiaan auttaa tuon agaven kanssa… Harmittaa, etten tässä ohjeessa ole sitä vinkannut. Täytyykin nyt heti lisätä!

maris26.4.2018 20:16

Nyt vihdoin lähti kaupasta mukaan kaakaovoita, niin kokeilinpas heti näitä. Olivat kyllä tosi helppoja ja nopeita tehdä. Ja maistuivatkin hyvältä. Ihania suoraan jääkaapista syötynä. 😋 Maustoin puolet massasta mustikkajauheella ja mantelirouheella sekä toiseen puolikkaaseen laitoin kuivattuja karpaloita ja mantelirouhetta. Karpaloversio oli ehdoton suosikkini, mustikan maku ei juuri erottunut, sitä olisi varmasti tarvinnut laittaa enemmän.

Ainoa ongelma oli tuo makeutuksen (agavesiirappi) painuminen muottien pohjalle. Hirveän taiston kävin, että sain agavesiirapin pysymään massassa, eikä kulhon pohjalla. Mutta sitten se siirappi olikin painunut valmiissa konvehdeissa pohjalle. Höh! Olisikin ehkä pitänyt kokeilla tuota nimimerkki jantunean mainitsemaa kylmähauteessa sekoittelua. Nyt vasta huomasin vinkin. Mutta ensi kerralla sitten. 😊

maris12.11.2017 15:46

Tuovi: hunajan voi korvata agavesiirapilla. Tämä tieto löytyy vinkeistä ohjeen alusta. 🙂

Tuovi P12.11.2017 10:04

Harmi, täysin veget ei käytä hunajaa, voisiko sen millä korvata tässä ? Minä meinasin tehdä näitä tyrneistä, kun niitä on niin paljon.

Kinuskikissa11.2.2017 10:04

Satu: voit tehdä jo tänään valmiiksi. 🙂

Satu11.2.2017 06:19

Kuinkakohan kauan nämä säilyvät? Kun ystävänpäivälahjaksi olisi tarkoitus antaa tiistaina, niin voisikohan tänään jo tehdä?

jantunea16.10.2015 17:13

Hunajan saa hyvin sekoittumaan kun laittaa kylmään vesihauteeseen lopuksi ja jatkaa sekoittamista, löysään rasvaan ei oikein millään muuten hunajaa saa tasaisesti. Pitää muistaa vaan muotoilla kun aines on vielä notkeeta.

Kinuskikissa30.9.2014 14:31

taivaantuulettaja: tämä menee vähän arvailuksi, mutta rakenteen vuoksi en jättäisi kokonaan pois. Lisäisin vähän kaakaovoita (vaikka puoli desiä) ja laittaisin desin pähkinöitä tehosekoittimella hienonnettuna. Kookosöljy tuo makua, joten kannattaa maistella ja lisätä tarvittaessa hunajaa tai siirappia.

taivaantuulettaja30.9.2014 01:12

Utelisin sitä, jos joku sattuis tietämään, että voiko tuon kookosöljyn vaihtaa mihin? Kun ei kookos passais.. tätä on pähkäilty muissakin leivonnaisissa, joskus kokeiltu erilaisia, mutta huomannu ettei ihan joka paikkaan passaa mennä vaihtamaan.

MAITOMARSU13.4.2014 21:34

Oi nam! Ois ollu täydellistä tummaa suklaata jos ei olis vaan toi hunaja valunu pohjalle 🙁 Se jäi harmittamaan Mutta keksimpä samalla täydellisen suklaa moussen 🙂 laiton suklaat ja 2 dl kermaa kattilaan, sulatin ja jäähdytin sekä lopuksi vatkasin. Hedelmien kanssa taivaallista! Saisko seuraavaks raaka valko-, tai maitosuklaan reseptin 😉

Kinuskigalleria (3)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa