Kinuskikissan keittiössä on toiminut kuluneen parin viikon ajan todellinen leivontalaboratorio, jonka pyörittämisessä avainhenkilönä toimi mahtavan lahjakas tet-harjoittelija Ilmari. Työstimme tätä reseptiä yhteistuumin 11 koeversion kautta ja täydellinen resepti hioutui pieni osanen kerrallaan. Ensin lähdettiin työstämään varsinaisia raaka-aineita ja niiden suhteita. Lopuksi selvitimme optimaalisen lämpötilan. Koska yhdelläkin asteella on iso merkitys, piti käytännössä jokaista astetta varten keittää uusi seos.

Tätä on Kinuskikissan työ pahimmillaan ja parhaimmillaan. Pahimmillaan epätoivon hetkiä, kun tulee toistuvasti takapakkia ja tekisi jo mieli luovuttaa. Parhaimmillaan suunnatonta onnistumisen riemua, kun palaset loksahtavat paikoilleen ja kova työ tuottaa tulosta. Prosessin aikana tuli valtavasti oppia, minkälainen on oikea fudge: täydellisesti leikkautuva, sileäpintainen kuutio, joka ei murene. Se on helppo käsitellä, pitää muotonsa napakasti ja on silti pehmeä haukata.

Fudgen valmistaminen ei ole vaikeaa eikä aikaavievää – se valmistuu reilussa 30 minuutissa. Tämän jälkeen fudgen annetaan jähmettyä rauhassa useita tunteja. Hyvän säilyvyyden ansiosta fudge on erinomainen lahjaidea. 😋 🎁
Fudge säilyy huoneenlämmössä pari viikkoa.