10.01.2020   Ei kommentteja Kategoria: Lapset,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Frozen-kakku


Uuden Frozen-elokuvan seikkailu jatkuu kakun päällä. Huurteista fantasiamaailmaa on ihana luoda koristeilla ja rekvisiitalla. Teemakakun tekeminen onnistuu helposti, kun hyödynnät valmista kakkukuvaa. Kakkukuvan käytöstä löydät video-opastuksen Instagramista Kinuskikissan profiilin kohokohdista. Ajoita sokerimassasta valmistetun kakkukuvan asennus 1-2 tuntia ennen tarjoilua. Pidemmän ajan kuluessa sen pintaan saattaa muodostua kupruja. Vohvelinen kakkukuva on puolestaan suositeltavaa asettaa kakun päälle pehmiämään vähintään 5 tuntia aiemmin (tai jo edellisenä päivänä).

  • Kostutus:
  • n. 1 ½ dl maitoa
  • Täyte:
  • 3 ½ dl vispikermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 200 g vaniljarahkaa
  • vaniljakreemijauhetta
  • 1 rs pensasmustikoita
  • Pursotukset:
  • 3 dl vispikermaa
  • 1 ½ tl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Rekvisiitta:
isoja ja pieniä lumihiutale-paperikoristeita
vaaleansinistä confettia
Frozen sparkle -ilmapalloja
kts. lisää Frozen-rekvisiittaa


Lumihiutalekoristeet kannattaa tehdä koristelua edeltävänä päivänä (tai halutessasi paljon aiemminkin), jotta ne ehtivät kovettua. Kauli turkoosi vaniljamassa tomusokeria apuna käyttäen ohuen ohueksi levyksi. Ota erilaisilla lumihiutalemuoteilla kuvioita. Anna kuivahtaa leivinpaperin tai tomusokeroidun alustan päällä. Valmista pikeeri (¼ dl valkuaista ja 1 ¾ dl tomusokeria) ja pursota lumihiutaleiden päälle kuvioita pienen pyöreän tyllan (1,5 mm) avulla.

Valmista kakkupohja erillisen ohjeen mukaan 16-senttisessä vuoassa. Anna jäähtyä ja leikkaa kolmeen osaan.

Vaahdota täytteen vispikerma ja sokeri. Sekoita joukkoon vaniljarahka. Lisää vaniljakreemijauhetta sen verran, että täytteen rakenne muuttuu paksummaksi.

Laita ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta maidolla. Levitä päälle puolet täytteestä ja upota joukkoon pensasmustikoita. Laita päälle seuraava pohja, kostuta ja täytä samaan tapaan (jos täytettä jää yli, voit sipaista loput kakun päälle kakkukuvaa silmällä pitäen). Laita kanneksi viimeinen pohjalevy. Kostuta. Laita kakku jääkaappiin, jota täyte jähmettyy ja maut tasaantuvat.

Vatkaa pursotukseen tuleva kerma ja sokerit vaahdoksi.

Levitä kakun päälle kevyt kerros kermavaahtoa alustaksi kakkukuvalle. Laita loput kermavaahdosta pursotuspussiin, jossa on tähtitylla.

Aseta kakkukuva kakun päälle 1-2 tuntia ennen tarjoilua (vohvelinen kuva vähintään 5 tuntia aiemmin). Huom! Poista sokerimassakuvan alta kirkas suojamuovi.

Pursota kakun reunoille kermaa. Ripottele pinnalle sinisiä koristerakeita. Viimeistele koristelu vaniljamassalumihiutaleilla.

Valmistusaika: 3 t

Vaikeusaste: Keskitaso

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
6 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan talviarvonta



Vuoden ensimmäinen arvonta käynnissä! Viileää talviteemaa voi luoda esimerkiksi lumihiutalemuoteilla ja talvisilla minimuffinssivuoilla. Lisäksi paketissa pieni söpöläinen: vaaleanpunainen retro-irtopohjavuoka.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat